R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-10-2010, 05:08 PM   #3361
Tech Master
 
YoDog's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Lompoc, Ca.
Posts: 1,686
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mcgert View Post
does any one use brake disk on their EP
I tried a set (speed way pal)but it never work.
What????????????
Why would anyone use friction brakes on an electric car?
YoDog is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 07:10 PM   #3362
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 273
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Guys I have been running the shit out of my car and loving it. The tires suck and get no traction (jaco tires), but it's still fun.

I have the mamba max pro in it with a 5700kv motor. The gearing is 110spur and 38 pinion. My esc was 135 temp, the motor was 190. I know I need to change up the gearing. Any suggestions? I don't race, just fly around the parking lot doing my own thing. Also looking for a little more top end.
Robert
wyattroa is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 12:10 AM   #3363
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,373
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

if you are just bashing just put the biggest motor you could find.
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 11:30 AM   #3364
Tech Champion
 
YR4Dude's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: So Cal
Posts: 5,625
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by YoDog View Post
What????????????
Why would anyone use friction brakes on an electric car?
I think he's talking about the fake disc brakes they put on the drifter cars for dress-up.
YR4Dude is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2010, 10:38 AM   #3365
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 273
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Hey guys another question. My car when it gets up to top speed tends to want to pull right and the faster I go the harder it pulls. Any ideas?
wyattroa is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2010, 10:53 AM   #3366
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,373
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Check your front toe... You might wanna put 1 degree of toe in to stablelized the car on high speed and also check your steering trim..
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 10:05 AM   #3367
Tech Elite
 
Tabushi's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chile - Southamerica
Posts: 3,029
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to Tabushi Send a message via Yahoo to Tabushi
Default

Guys,

Any special tip to mount a Brushless Motor on JS (plastic) version of E4 ?

Im helping out a friend who bought a JS kit and is trying to put a 13.5 brushless motor (tekin and novak) and says that its IMPOSSIBLE to do it, that its no way to move the motor to put different pinions.

thanks,

Pat
Tabushi is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 10:24 AM   #3368
Tech Champion
 
YR4Dude's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: So Cal
Posts: 5,625
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tabushi View Post
Guys,

Any special tip to mount a Brushless Motor on JS (plastic) version of E4 ?

Im helping out a friend who bought a JS kit and is trying to put a 13.5 brushless motor (tekin and novak) and says that its IMPOSSIBLE to do it, that its no way to move the motor to put different pinions.

thanks,

Pat
The Novak will fit whether it is the SS or the Ballistic. If its the Ballistic he should have no problems at all. However the Tekin or similar like the Trinity with the sharp corner endbell will not fit.

Since the JS is plastic, he can also cut some material off the left side bulkhead to give more clearance for the motor.

BTW, I've had 13.5 and 17.5 Novaks in my JS and there has never been a problem with gearing for either. Perhaps your friend need to consider different spurs as well.
YR4Dude is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 11:59 AM   #3369
Tech Champion
 
YR4Dude's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: So Cal
Posts: 5,625
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wyattroa View Post
Hey guys another question. My car when it gets up to top speed tends to want to pull right and the faster I go the harder it pulls. Any ideas?
I had problems with my steering wandering on the straight when going top speed. Check your droop. If you have too much droop on the front end, as your car speeds up the weight transfer will result in the rear end steering the car.
YR4Dude is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 12:08 AM   #3370
Tech Rookie
 
HopeyOne's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Canberra
Posts: 8
Default Original E4 and LIPO

Hi All,
Firstly apologies if this has been covered, I had a good look through the thread but there is lots of stuff in here ;-)

I've just become the proud owner of an E4, but it's not the FS or the RS and I run LIPO's, so my question is, is there a kit or a parts list that I can use to convert the E4 to have the additional space to run my LIPO packs??

Thanks in advance
Richard
__________________
Clueless Racing
Team Magic E4JR & E4
Tekin RS
Hacker 17.5
Novak 13.5
HopeyOne is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 12:09 AM   #3371
Tech Rookie
 
HopeyOne's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Canberra
Posts: 8
Default Sig

oops just noticed I need to adjust my sig, as I now own an E4 as well as the E4JR, sorry if that confused anyone
__________________
Clueless Racing
Team Magic E4JR & E4
Tekin RS
Hacker 17.5
Novak 13.5
HopeyOne is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 02:21 AM   #3372
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

There are more then one option to get enough space for lipo's in your E4.
You can run Zippy flightmax 4000mah hardcase lipos.
You won't have to do anything about space just to dremel a bit of the front of your side belt tensioner and dremel the middle axle holder on the top part.
If your using 5000mah hardcase lipo's you can space out your topdeck for about 2 mm to get clearance for those lipos or you can buy the K-Factory K2127 lipo conversionkit and there is everything in it to get enough space for lipo's.
http://www.kfactoryracing.com/produc...2127&pageNum=1
Hope this helps you in your choice.

regards Roy

Quote:
Originally Posted by HopeyOne View Post
Hi All,
Firstly apologies if this has been covered, I had a good look through the thread but there is lots of stuff in here ;-)

I've just become the proud owner of an E4, but it's not the FS or the RS and I run LIPO's, so my question is, is there a kit or a parts list that I can use to convert the E4 to have the additional space to run my LIPO packs??

Thanks in advance
Richard
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 08:27 AM   #3373
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,373
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Get a hold of rick "Yodog" on this forum he got a bad A$$ battery tray that he is selling for Team Magic E4. You will not need any spacer to fits those 5000mah ++++ battery packs and this way you can keep the car at the lowest CG as possible.....
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 05:11 PM   #3374
Tech Elite
 
blis's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2008
Location: Brisbane
Posts: 3,434
Default

Quote:
Originally Posted by YR4Dude View Post
I had problems with my steering wandering on the straight when going top speed. Check your droop. If you have too much droop on the front end, as your car speeds up the weight transfer will result in the rear end steering the car.

I too had a under power steer and it was because I had different spacing under the turnbuckle
__________________
RC Cars: E4/G4/TCX/LAB-C02/T4'15/MM Engines
WEB: Beachmums Racing - MYRCM Race Registration
Media: Amain - RCRacingTV - RedRC - LiveRC - blisx264
blis is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 05:12 PM   #3375
Tech Rookie
 
HopeyOne's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Canberra
Posts: 8
Default Thanks

Thanks Guys, I'll PM YoDog and have a look at the KFactory kit.
__________________
Clueless Racing
Team Magic E4JR & E4
Tekin RS
Hacker 17.5
Novak 13.5
HopeyOne is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
team magic m1b pitdog Nitro Off-Road 447 04-30-2013 09:17 AM
FS: Team Magic G4 - LRP Z12R Team Spec 2 - Add RX/TX LogiK Australia For Sale/Trade 1 08-03-2007 02:00 AM
Brian Berry Joins Team Phenix/Team Magic Motorman Nitro On-Road 27 03-07-2006 05:51 AM
Team Magic G4 J_Longbrake R/C Items: For Sale/Trade 0 10-07-2004 07:56 PM
Team Magic G4 "Black Magic" tennessee Nitro On-Road 32 04-20-2003 11:40 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:28 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net