R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-21-2009, 11:38 AM   #2611
Tech Regular
 
Big White's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 408
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I love the car dont get me wrong... It was a rear dogbone so idk if it would have anything todo with a spool... but all in all the car is good.... just time to order parts...............
Big White is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 11:39 AM   #2612
Tech Regular
 
Big White's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 408
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Thanks for evry ones help...
Big White is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 01:17 PM   #2613
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Ahaaaaaaaaaaaaaa
I assumed that it was a front dogbone.

Good luck with ordering the parts

cheers Roy
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 12:51 PM   #2614
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Gent's i need some tips from you almighty indoor speedfreaks
15 november is my first indoor race on carpet and i need some advice how to set up the car.
I am running lipo 13.5 or 10.5.
The track had a straight of about 30 meters and a tech infield (see link http://www.youtube.com/watch?v=8XC2p...layer_embedded )
What FDR should i take for starters and what setup on springs and oil.
Got purple front springs and pink on the rear at the moment and 35 WT oil in shocks.
Should i drive a spool,one way or dif at the front??
Should i drive with stabi or not??
All help is welcome and allready many thanks on who gives me some pointers.

cheers Roy
Attached Thumbnails
Team Magic E4 Thread-tm-roy.jpg  
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 02:53 PM   #2615
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg MB
Posts: 457
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Pro10noob View Post
Gent's i need some tips from you almighty indoor speedfreaks
15 november is my first indoor race on carpet and i need some advice how to set up the car.
I am running lipo 13.5 or 10.5.
The track had a straight of about 30 meters and a tech infield (see link http://www.youtube.com/watch?v=8XC2p...layer_embedded )
What FDR should i take for starters and what setup on springs and oil.
Got purple front springs and pink on the rear at the moment and 35 WT oil in shocks
Should i drive a spool,one way or dif at the front?
Should i drive with stabi or not??
All help is welcome and allready many thanks on who gives me some pointers.

cheers Roy
What FDR should i take for starters and what setup on springs and oil. I would start with 4.5 with a non boosting speed control and 5.5 with a boosting speed control, run a few laps and temp often to get in the right range
Got purple front springs and pink on the rear at the moment and 35 WT oil in shocks.Perfect for rubber but maybe a little soft for foam
Should i drive a spool,one way or dif at the front??Spool with rubber tires and diff if you are running foam
Should i drive with stabi or not?? 1.1 stabalizers front and rear with rubber tires, none with foam tires


Let us all know how you make out.
__________________
"we need to do at least 11.2 km/s to break earths orbit or almost the speed as Cam's car"

Neil Armstrong 1968
Cammer is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 03:23 PM   #2616
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I got a GM90 ESC mode 8 into 3 and it is a rubber tire event.
So basic is: springs and oil ok,spool ok and the stabi also ok.
FDR of 5.5 for starters and work from there.
Well looks like i got some basic settings ok

cheers Roy
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 07:17 AM   #2617
wyd
Tech Legend
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,143
Trader Rating: 50 (100%+)
Send a message via AIM to wyd
Default

Good to see you guys are still running. I miss my E4. Wish things would of worked out better and the tracks were closer for me. Oh well just checking in to see how you guys are making out.

Pro10noob good luck for the start of your carpet season. I think the E4 on rubber tire carpet should be an awesome car. I have no experiance with foams on the E4 so have no idea how it will work if you run foams.
__________________
Castle Creations (Since 2005) Just awesome products
Bumps & Jumps RC (Great Indoor facility for offroad and oval)
ST Racing Concepts (STRC)
Custom Works (Best Oval Cars around)
wyd is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 03:02 PM   #2618
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,107
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Does you guys experienced belt skipping (mainly at rear or may be side) problem? My E4 recently start making belt skipping noice (running carpet, 13.5 and 17.5) and when I look over the belt and pulley, they don't look too wear at all. I think I am going to replace the whole belt and pulleys, but I want to see does anyone hear experienced the same and know exactly where is the problem...?

I bet is mostly the rear belt....but really hard to tell. I have tried tighten the belt tensioner or loosen it...the problem still exist.
Solara is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 04:38 PM   #2619
Tech Regular
 
Rockpyle's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver,WA
Posts: 333
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Does you guys experienced belt skipping (mainly at rear or may be side) problem? My E4 recently start making belt skipping noice (running carpet, 13.5 and 17.5) and when I look over the belt and pulley, they don't look too wear at all. I think I am going to replace the whole belt and pulleys, but I want to see does anyone hear experienced the same and know exactly where is the problem...?

I bet is mostly the rear belt....but really hard to tell. I have tried tighten the belt tensioner or loosen it...the problem still exist.


I had the same thing happen to mine (E4-RS not 09) and had to keep tightening the belts until they didnt skip.

What I did was have someone hold the front wheels and then try to turn the back wheels and see how hard it was to make the belt skip. They should be pretty hard to make skip if they aren't tighten the belts until it is hard to make them skip. (be careful not to try too hard you can damage the car)

another thing is do you have an aluminum rear upper deck mount?
Mine is plastic and can flex enough to make the belt skip.
Also wolf hobbies makes an aluminum rear chassis brace to help with flex.


Hope this helps,
Rocky
Rockpyle is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 11:41 PM   #2620
Tech Adept
 
Slideaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sinceny, France or Bangkok, Thailand
Posts: 218
Default

Hi Solara

I happened to me recently too. Every belts were new and after 15/20 runs, the belts start to relax.
You can tight the side and rear belt a bit more but keep them free enough not to get the transmission unsmooth.

I personaly bet it comes from the front one like on my own car.
To check if i was right, I prevented the rear wheels to spin on the board of a table and I turned gently but fermly one front wheel (with spool only). And bingo, the front belt is now loose enough to skip.

You may use this link as a permanent solution !

Enjoy
Slide
__________________
Ludo
Thai Ride Tech Support.
Slideaway is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 12:40 AM   #2621
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Erhhhmmmmmmm isn't that part always present on the E4RS and the E4FS

cheers Roy


Quote:
Originally Posted by Slideaway View Post
Hi Solara

I happened to me recently too. Every belts were new and after 15/20 runs, the belts start to relax.
You can tight the side and rear belt a bit more but keep them free enough not to get the transmission unsmooth.

I personaly bet it comes from the front one like on my own car.
To check if i was right, I prevented the rear wheels to spin on the board of a table and I turned gently but fermly one front wheel (with spool only). And bingo, the front belt is now loose enough to skip.

You may use this link as a permanent solution !

Enjoy
Slide
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 12:49 AM   #2622
Tech Adept
 
Slideaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sinceny, France or Bangkok, Thailand
Posts: 218
Default

Yeah, that's a bit stupid to provide the other cars with this useful item but not the RS... Mister Team Magic, Why?
__________________
Ludo
Thai Ride Tech Support.
Slideaway is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 07:01 AM   #2623
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2008
Location: Ashland city tn
Posts: 2,646
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

man my JS has been rock solid in VTA .....handles as good as any car out there ....only broke a body post in about 10 race weeknds
__________________
Rick Hess
Yokomo-Amain-Protek RC
R&C Hobby shop Clarksville TN
RCP Customs-RC Juice
rkhess is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 04:49 PM   #2624
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Well today i got my first taste of the TM on carpet with rubber tires.
Track was very narrow and slippery at the beginning but at the end of the day i was more then 4 seconds faster then at the beginning of the day.
Started with a "blistering" 21.89 laptime on sorex 28 and without preparing the tires without anything on that tires what so ever(that was a pain )
Switched to sorex 24 at the back,removed the stabi at the back and put some jack the gripper on the tires and heated them up a bit.
Got some more track time and slowly the times went faster and faster.
Still not there tho as the club team drivers lap the circuit in low 15 high 14 sec's.
All in all it was a productive first outing on carpet for me and i learned alot of it.
Hopefully i can find some more speed in the car and some more flawless driving for me.

cheers Roy
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 07:22 PM   #2625
Tech Addict
 
tenpins77's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: in a house
Posts: 692
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via AIM to tenpins77
Default

Hey all,


Just got a deal with wolf, cant wait to get the e4. Everyone running the stock springs/ pistions on carpet / asphalt? or are they any specific "hot" springs that i should look into?

thanks,

tenpins77
__________________
"Im on a Drinking Team, With a bowling problem"
"13th Grade Design", Web Design, Company Marketing, E'commerce Development

www.crgraphicsonline.com
tenpins77 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
team magic m1b pitdog Nitro Off-Road 447 04-30-2013 09:17 AM
FS: Team Magic G4 - LRP Z12R Team Spec 2 - Add RX/TX LogiK Australia For Sale/Trade 1 08-03-2007 02:00 AM
Brian Berry Joins Team Phenix/Team Magic Motorman Nitro On-Road 27 03-07-2006 05:51 AM
Team Magic G4 J_Longbrake R/C Items: For Sale/Trade 0 10-07-2004 07:56 PM
Team Magic G4 "Black Magic" tennessee Nitro On-Road 32 04-20-2003 11:40 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:32 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net