Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions
Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread! >

Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread!

Like Tree3Likes

Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread!

Old 03-01-2007, 06:41 PM
  #301  
Tech Fanatic
iTrader: (18)
 
gndprx's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Fort Mill, SC
Posts: 791
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Well, it's been working fine for months and then I tried to put 1.09 on and now it doesn't. It's like flashing a BIOS on a motherboard. If something fails during the write of the new BIOS, you are toast and have no option but to send it back to the manufacturer.

Apparently the Firmware on these ESCs is the same way and from what I've been reading, it's at least 1/3 of people who are reporting failures in the update so something is obviously wrong.

I just wish I could get someone from Castle to answer the phone or return my email and voicemail. If I can't talk to anyone tomorrow, rather than buying a 2nd MM setup as a backup (I was intending to have a 4600 for stock truck anyway), I'll just buy a pair of Novaks and call it a day. I can put the MM up for sale after it gets fixed. Bottom line is I have to have a brushless working by the 17th for the first run of the ECNS, so if I can't get an RMA from them then I go to another manufacturer.
gndprx is offline  
Old 03-01-2007, 09:08 PM
  #302  
Tech Master
iTrader: (1)
 
adamge's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Saskatoon,SK Canada
Posts: 1,654
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

gnd, this probably won't help you, but...


The big wigs at Castle hang out here:
http://www.rcgroups.com/castle-creations-168/
adamge is offline  
Old 03-02-2007, 03:27 AM
  #303  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,717
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by gndprx
Well, it's been working fine for months and then I tried to put 1.09 on and now it doesn't. It's like flashing a BIOS on a motherboard. If something fails during the write of the new BIOS, you are toast and have no option but to send it back to the manufacturer.

Apparently the Firmware on these ESCs is the same way and from what I've been reading, it's at least 1/3 of people who are reporting failures in the update so something is obviously wrong.

I just wish I could get someone from Castle to answer the phone or return my email and voicemail. If I can't talk to anyone tomorrow, rather than buying a 2nd MM setup as a backup (I was intending to have a 4600 for stock truck anyway), I'll just buy a pair of Novaks and call it a day. I can put the MM up for sale after it gets fixed. Bottom line is I have to have a brushless working by the 17th for the first run of the ECNS, so if I can't get an RMA from them then I go to another manufacturer.
Carl,

YGPM.

Later,
CRASH is offline  
Old 03-02-2007, 03:33 AM
  #304  
Tech Fanatic
iTrader: (18)
 
gndprx's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Fort Mill, SC
Posts: 791
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Thank you Crash, I'll be in touch today.
gndprx is offline  
Old 03-02-2007, 10:49 AM
  #305  
Tech Adept
 
gone_wheelin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sonoma County, California.
Posts: 102
Default

I've got a question on the MM ESC and brushed motors. Does the motor timing have any affect on a brushed motor?
gone_wheelin is offline  
Old 03-02-2007, 07:44 PM
  #306  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,717
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by gone_wheelin
I've got a question on the MM ESC and brushed motors. Does the motor timing have any affect on a brushed motor?
No it does not, only on brushless motors.

Later,
CRASH is offline  
Old 03-02-2007, 09:36 PM
  #307  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Well I finally get to try my speedo out for the 2nd time this weekend. Man I can't wait to run.
wyd is offline  
Old 03-03-2007, 06:08 PM
  #308  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Just got back from racing my toruing car and the Mamba Max speedo worked perfectly in the brushed mode. Car had lots of punch with smooth throttle control. Speedo really works great.
wyd is offline  
Old 03-05-2007, 01:16 PM
  #309  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Super_Roo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 143
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I've got a quick Q about the sensored motor update when or if it happens.

Will it be a hardware or a firmware update?

I dont really want to buy MM setup only to find I have to return the ESC to CC to get a hardware update.


Cheers
Super_Roo is offline  
Old 03-05-2007, 04:07 PM
  #310  
Tech Adept
 
gone_wheelin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sonoma County, California.
Posts: 102
Default

My local club just approved BL for the 19T class but only the Novak 4300. Can the MM run this or other sensored motors?

Last edited by gone_wheelin; 03-07-2007 at 08:58 AM.
gone_wheelin is offline  
Old 03-07-2007, 08:58 AM
  #311  
Tech Adept
 
gone_wheelin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sonoma County, California.
Posts: 102
Default

Anyone?
gone_wheelin is offline  
Old 03-07-2007, 09:02 AM
  #312  
jaz
Tech Regular
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 429
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Supposedly there is a firmware update in the works that will allow the Mamba to run sensored motors. For right now, it may or may not run certain sensored motors, but it won't run them very well.
jaz is offline  
Old 03-07-2007, 09:03 AM
  #313  
jaz
Tech Regular
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 429
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by Super_Roo
I've got a quick Q about the sensored motor update when or if it happens.

Will it be a hardware or a firmware update?

I dont really want to buy MM setup only to find I have to return the ESC to CC to get a hardware update.


Cheers
It will be a firmware update that you can do it yourself through the Castle Link software.

Last edited by jaz; 03-07-2007 at 12:01 PM.
jaz is offline  
Old 03-07-2007, 09:24 AM
  #314  
Super Moderator
iTrader: (76)
 
Funkymojo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Singapore ̡͌ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡V
Posts: 3,454
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Hi guys, i'm planning to get the mamba max. Which motor should i go for? I won't be running lipo for now..will be using 4200/4300 nimh. Should i go for the 6900 or the 7700? I've seen the 7700 and it's insanely fast and uncontrollable...LOL..Anyone using the 6900 with nimh? How fast is it? How's the 5700 with nimh? Thanks guys....
Funkymojo is offline  
Old 03-07-2007, 12:01 PM
  #315  
jaz
Tech Regular
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 429
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by Funkymojo
Hi guys, i'm planning to get the mamba max. Which motor should i go for? I won't be running lipo for now..will be using 4200/4300 nimh. Should i go for the 6900 or the 7700? I've seen the 7700 and it's insanely fast and uncontrollable...LOL..Anyone using the 6900 with nimh? How fast is it? How's the 5700 with nimh? Thanks guys....
I personally like the 5700 best. It's a good middle range motor. I would say unless you are just looking to use it for bashing or are a really good mod racer, then the 7700 probably isn't the best choice. I've run a 7700, and It's just crazy fast to the point where it can easily kill your drivetrain. Can't comment on the 6900 since I haven't run that one yet. All of my experience is with NiMH.
jaz is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.