Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE >

NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE

Like Tree5Likes

NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE

Reply

Old 10-04-2010, 09:33 AM
  #1381  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Austin, TX
Posts: 246
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Curious which 17.5t you guys suggest for TC on a small outdoor track?
Surge is offline  
Reply With Quote
Old 10-04-2010, 12:39 PM
  #1382  
Tech Adept
 
xrayal's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: hertforshire
Posts: 148
Default

news on the other thread is a possible i-phone app to let you use your phone to change software and settings, no netbook or lcd needed? bs,rumour or true? anybody?
xrayal is offline  
Reply With Quote
Old 10-04-2010, 01:25 PM
  #1383  
Tech Fanatic
iTrader: (18)
 
dfiantii's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arlington, Tx
Posts: 819
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Concept sounds good but how would you connect the esc to the phone? I for one have not seen such a cable to interface the two items together..
dfiantii is offline  
Reply With Quote
Old 10-04-2010, 05:25 PM
  #1384  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Austin, TX
Posts: 246
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Bluetooth usb dongle plugged into lcd programmer maybe?
Surge is offline  
Reply With Quote
Old 10-04-2010, 06:08 PM
  #1385  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
xray09ACT's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 280
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

OK so i am getting h/w 120amp v2.1 tonight 2nd hand with the firmware etc already on it.
i do want to use it for both mod and stock though so I want to clarify a few things.

I need to use 518 for the stock classes
I need to use 528 for mod

Can i use 528 for stock with the same results?

the new lcd, or usb link software is v1.62?

i d/load this from the website.

does the usb link software then search for the new firmwares if/when available?

cheers guys, I'm excited
xray09ACT is offline  
Reply With Quote
Old 10-04-2010, 06:20 PM
  #1386  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,738
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by izzyracer View Post
No, I mean in my computer. The file that you sent me, my options are only up to 13 in the advance tab. I see the one on the video is complete. I do have up to 15 options on my LCD program box. I don't have an LED programmer.
Thank you!
Any answer to this issue?
izzyracer is offline  
Reply With Quote
Old 10-04-2010, 06:39 PM
  #1387  
Tech Elite
iTrader: (15)
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,349
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Originally Posted by xray09ACT View Post
OK so i am getting h/w 120amp v2.1 tonight 2nd hand with the firmware etc already on it.
i do want to use it for both mod and stock though so I want to clarify a few things.

I need to use 518 for the stock classes
I need to use 528 for mod

Can i use 528 for stock with the same results?

the new lcd, or usb link software is v1.62?

i d/load this from the website.

does the usb link software then search for the new firmwares if/when available?

cheers guys, I'm excited
The 528Mod has nowhere near as much turbo as the stock software, I was playing around with the stock software in mod by turning off the turbo and that seemed to work fine.
defcone is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 02:24 AM
  #1388  
Tech Elite
Thread Starter
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,338
Default

Originally Posted by xray09ACT View Post
OK so i am getting h/w 120amp v2.1 tonight 2nd hand with the firmware etc already on it.
i do want to use it for both mod and stock though so I want to clarify a few things.

I need to use 518 for the stock classes
I need to use 528 for mod

Can i use 528 for stock with the same results?

the new lcd, or usb link software is v1.62?

i d/load this from the website.

does the usb link software then search for the new firmwares if/when available?

cheers guys, I'm excited

even though the number sequence in the settings is the same in 528 and 518 its the algorithm is different in the programming so that's why the 528 is limited to the amount of boost compared to the 518 stock software .

example imagine the 17.5T motor going from say 20k rpm to 60k rpm under 518 boost can you imagine a mod motor if the rpm as standard was 60 rpm but if it had the boost of 518 it would reach 120k which inturn will burn the whole lot to the ground.so thats why the mod software is limited in algorithm

I hope i havent confused you guys .

please i will repeat it again speed passion software must not be used with hobbywing products two different companies but as you know hobbywing makes the lot but hobbywing makes to what speed passion wants burn or not burn ok
COBRARACING is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 02:38 AM
  #1389  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,738
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Cobraracing, (see screenshot above) is my advance tab accurate or some selection are missing? How do we correct problem? Downloaded software you sent. Thank you.
izzyracer is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 03:25 AM
  #1390  
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sweden
Posts: 93
Default

How mouch timing does the turbo add above the dynamic timing in 518Stock and
528MOD?

Is it 0-8deg or is it for example 2 or 3deg/step? More? Less?
snabbgas is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 06:59 AM
  #1391  
Tech Apprentice
 
jeppesen's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denmark
Posts: 79
Default

Originally Posted by jeppesen View Post
Hi guys.

I cant get windows to open the down-load for the 2 in 1 box update software, my box software is called 1.06, so it should be possible to update it?

I have been surging in this thread, but i cant seem to find the info i need, i dont run windows 7.

Can i open the program with out the program box connected to the computer?


Thanx
jeppesen is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 07:39 AM
  #1392  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Xtreme Stock

Hi just to let you know, XTREME STOCK and 1s 120SD in stock NOW in the UK.
www.racersinexile.org.uk
cherry2blost is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 09:44 AM
  #1393  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,738
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by izzyracer View Post
Any answer to this issue?
I installed on my daughter's computer running windows 7 and the advance interface is complete, but on my computer running XP it's not. So I conclude that it is an XP issue??? any updates?
izzyracer is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 10:43 AM
  #1394  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Austin, TX
Posts: 246
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Anyone know how the new HW 17.5t without can timing compares to Ballistic, Duo2 or Tekin? Trying to decide which motor to go with for a small outdoor track
Surge is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2010, 11:20 AM
  #1395  
Tech Elite
iTrader: (61)
 
san.'s Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Earth
Posts: 4,560
Trader Rating: 61 (100%+)
Default

Originally Posted by izzyracer View Post
I installed on my daughter's computer running windows 7 and the advance interface is complete, but on my computer running XP it's not. So I conclude that it is an XP issue??? any updates?
What's your screen resolution on your XP machine? If possible, try increasing it to a minimum of 1280x1024 or higher.
san. is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service