Like Tree14Likes

New Spektrum DX5 Pro

Reply

Old 07-19-2018, 08:46 AM
  #16  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by StadiumRC View Post
Nick, thank you for the information. I have a couple of other quick questions. Does the DX5 Pro come with both the small and large wheels, or just the small? Are the grips the same material as the DX5R (I liked those)? Lastly, have any changes been made to the battery door (does it still use 2 small screws)? Thanks!
Yes, the 5 Pro will come with both large and small wheels (and the correct cams to use them). It will come with small, medium and new large grip (larger than used on the 6R). The battery door was not changed this go around. That will be a bigger change to go with a bigger platform update way in the future. Now a days everyone has a 1.5 wrench with them, so its not so horrible.
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 07-19-2018, 12:04 PM
  #17  
Tech Regular
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: Central California
Posts: 420
Default

Originally Posted by nikos2002 View Post
Yes, the 5 Pro will come with both large and small wheels (and the correct cams to use them). It will come with small, medium and new large grip (larger than used on the 6R). The battery door was not changed this go around. That will be a bigger change to go with a bigger platform update way in the future. Now a days everyone has a 1.5 wrench with them, so its not so horrible.
Thanks for the info, sounds very good - especially all of the included accessories. How does the range compare between the SR2100 and SR2010? I may opt for a transmitter only version and buy a 2010 if there is a large difference in range (will be using it outdoors a lot). That reminds me, does the transmitter only version still include the accessories? Thanks!
StadiumRC is offline  
Reply With Quote
Old 07-20-2018, 03:42 AM
  #18  
Tech Master
iTrader: (23)
 
hobbipro's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Palm Beach
Posts: 1,368
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Originally Posted by nikos2002 View Post
Yes, the 5 Pro will come with both large and small wheels (and the correct cams to use them). It will come with small, medium and new large grip (larger than used on the 6R). The battery door was not changed this go around. That will be a bigger change to go with a bigger platform update way in the future. Now a days everyone has a 1.5 wrench with them, so its not so horrible.
So If I decide to get a DX5 Pro will I be able export my models from my DX5r? Or is the software incompatible?
hobbipro is offline  
Reply With Quote
Old 07-20-2018, 07:32 AM
  #19  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by hobbipro View Post
So If I decide to get a DX5 Pro will I be able export my models from my DX5r? Or is the software incompatible?
Yes, you can save them on an SD card and transfer them over.
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 07-20-2018, 07:40 AM
  #20  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by StadiumRC View Post


Thanks for the info, sounds very good - especially all of the included accessories. How does the range compare between the SR2100 and SR2010? I may opt for a transmitter only version and buy a 2010 if there is a large difference in range (will be using it outdoors a lot). That reminds me, does the transmitter only version still include the accessories? Thanks!
For the range... same. Actually in some tests it went further, but it gets to the point that its so far away, you can't even see the vehicle. Yes all the accessories are included in the TX only version.
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 07-22-2018, 11:19 PM
  #21  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
RazorRC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 621
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Radio looks good!
nikos2002 likes this.
RazorRC is offline  
Reply With Quote
Old 07-25-2018, 11:39 AM
  #22  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Shipping today!!!!!
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 07-25-2018, 07:07 PM
  #23  
Tech Regular
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: Central California
Posts: 420
Default

Originally Posted by nikos2002 View Post
Shipping today!!!!!
Wow, that was quick. Is that carbon fiber print on the screen bezel and side panel? If so I think thatís a nice little touch. I am going to check one out next week if they are available.
StadiumRC is offline  
Reply With Quote
Old 07-29-2018, 10:45 AM
  #24  
Tech Elite
iTrader: (281)
 
jonski's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NW Indiana
Posts: 3,209
Trader Rating: 281 (99%+)
Default

Nick, does Spektrum sell replacement foam for the DX6R aluminum case. My foam tore and I would like to replace it. Thanks
jonski is offline  
Reply With Quote
Old 07-29-2018, 12:28 PM
  #25  
Tech Apprentice
 
cyljock's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: southern indiana
Posts: 58
Default

I may pull the trigger on this one. Just a few questions though.... Can the preset Losi models be erased, or do you have to work around them? Also, does this unit have the same loose flap issue the DX6R has? I've read this unit is backwards compatible with DSM2 receivers; at what frame rates can these older receivers be bound at? And lastly, how does the screen size compare to the older, DX3R Pro?

Thanks
cyljock is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2018, 07:06 AM
  #26  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by jonski View Post
Nick, does Spektrum sell replacement foam for the DX6R aluminum case. My foam tore and I would like to replace it. Thanks
Not at this time... interesting question, I don't think its been asked before. Would have to look into it.
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2018, 07:47 AM
  #27  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by cyljock View Post
I may pull the trigger on this one. Just a few questions though.... Can the preset Losi models be erased, or do you have to work around them? Also, does this unit have the same loose flap issue the DX6R has? I've read this unit is backwards compatible with DSM2 receivers; at what frame rates can these older receivers be bound at? And lastly, how does the screen size compare to the older, DX3R Pro?

Thanks
Pull the trigger!!!! Seriously-- yes, if you choose you can delete the preset models. Just note that if (when) we do any software updates, you would need to same your modules, because the update would re-load the presets. No issues with the flap (SD Card Cover), the designs are different between the 6R and 5 Pro. Not all 6R's have that issue - but definitely something I would re-design if I could. The DX5 Pro is DSM2 compatible - bind is at 16.5ms frame rate. Screen on the 5 Pro is little larger, we also pack more data onto the screen compared to the 3R
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2018, 02:52 PM
  #28  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
RazorRC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 621
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

How come you guys didnít name this the DX5R 2.0?
RazorRC is offline  
Reply With Quote
Old 07-31-2018, 07:32 AM
  #29  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,932
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by RazorRC View Post
How come you guys didnít name this the DX5R 2.0?
Why be 2.0 when you can be a PRO!!!
RazorRC likes this.
nikos2002 is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2018, 06:19 PM
  #30  
Tech Regular
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: Central California
Posts: 420
Default

I noticed these are in stock now, does anyone have any hands-on experience with one yet? I am probably a couple of weeks away from being able to purchase one myself.
StadiumRC is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service