R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-21-2008, 04:16 PM   #23281
Tech Addict
 
NitroMaxx3.3's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Palm Bay, FL
Posts: 636
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

the h17 grub screw from the brake pulley adapter is missing. i think that might be the problem.
NitroMaxx3.3 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 04:19 PM   #23282
Tech Elite
 
Derby Bros Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Arizona
Posts: 3,209
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by NitroMaxx3.3 View Post
the h17 grub screw from the brake pulley adapter is missing. i think that might be the problem.
That would be it . Don't forget to use locktite on the new one.
Derby Bros Racing is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 04:52 PM   #23283
Tech Addict
 
NitroMaxx3.3's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Palm Bay, FL
Posts: 636
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

should i use red or blue locktite on that screw?
NitroMaxx3.3 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 09:35 PM   #23284
Tech Elite
 
Join Date: Jan 2003
Location: lost...
Posts: 2,854
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Blue
RoyU is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 09:42 PM   #23285
Tech Elite
 
Derby Bros Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Arizona
Posts: 3,209
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

RoyU is right. Blue is the way to go.
Derby Bros Racing is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 06:22 AM   #23286
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 202
Default Possessed Serpent 710

Hello,

I hope someone can help me. I purchased a Serpent 710. The car is in very good shape. I've spent a lot of time setting up the car as specified in the assembly drawings and setup manual. I've checked for chassis tweak and anything else that was mentioned.

I have a couple of problems:
1st. The car does an immediate 180 when braking. I replaced the one way front axle with a diff. No change.

2nd. The car is very unstable under acceleration. Sometimes does a 360 and other times surves violently, even after the car is up to speed not just from a takeoff.

The car is setup as described in the back of the setup manual.

Does anyone know what could cause this violent behavior.
AnthonyN is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 05:37 PM   #23287
Tech Addict
 
Q-B0R0 B0MBER's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: QUEENS,NEW YORK
Posts: 525
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

CHECK THE FRONT AND REAR DOGBONES MOST OF THE TIME THAT THE CAR IS UNSTABLE DURING ACCELARATION IS BECAUSE OF THE DOGBONES OR TRACK WIDTH I HAD A 710 AND THE CAR IS AWESOME I HAVE NO COMPLAINTSON THE CAR
Q-B0R0 B0MBER is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 06:36 PM   #23288
Tech Elite
 
ezveedub's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 2,411
Trader Rating: 14 (100%+)
Send a message via AIM to ezveedub Send a message via Yahoo to ezveedub
Default

Quote:
Originally Posted by AnthonyN View Post
Hello,

I hope someone can help me. I purchased a Serpent 710. The car is in very good shape. I've spent a lot of time setting up the car as specified in the assembly drawings and setup manual. I've checked for chassis tweak and anything else that was mentioned.

I have a couple of problems:
1st. The car does an immediate 180 when braking. I replaced the one way front axle with a diff. No change.

2nd. The car is very unstable under acceleration. Sometimes does a 360 and other times surves violently, even after the car is up to speed not just from a takeoff.

The car is setup as described in the back of the setup manual.

Does anyone know what could cause this violent behavior.
Did you evenly balance the car left to right on the front and rear shocks? Also make sure the rear ball diff is tightened properly.
__________________
Kyosho, Mugen Seiki, Maxy's Fuel, KO Propo
O.S., Ninja JX, Novarossi, RMV
ezveedub is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 06:15 AM   #23289
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by Q-B0R0 B0MBER View Post
CHECK THE FRONT AND REAR DOGBONES MOST OF THE TIME THAT THE CAR IS UNSTABLE DURING ACCELARATION IS BECAUSE OF THE DOGBONES OR TRACK WIDTH I HAD A 710 AND THE CAR IS AWESOME I HAVE NO COMPLAINTSON THE CAR
The dogbones are in good shape and the motion is good. I did have to pull the front trackwidth in a couple of millimeters because I was loosing a dogbone after installing the front ball diff. However, it was out of control before I changed the track width.

I know about how good the t10 is, that's why I bought one. I just wish I could figure out what;s wrong with this one.
AnthonyN is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 06:21 AM   #23290
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by ezveedub View Post
Did you evenly balance the car left to right on the front and rear shocks? Also make sure the rear ball diff is tightened properly.
I not sure what you mean by evenly balance left to right on the front and rear shocks!

I made sure the width was 200mm, 100mm/side. So both sides of the car are equal. The shocks are the same length on each side. I checked the car for chassis tweak and corrected it using the opposite corner technique. I set the downstops to front=0 and rear=6.

The diff is NOT real tight but it feels good. No binding and real smooth. I just added a ball diff to the front and that didn't help the braking problem at all.

As far as I know I've done everything by the book. So, I'm really confused.
AnthonyN is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 06:53 AM   #23291
Tech Master
 
bigemike's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: hamilton, oh
Posts: 1,750
Trader Rating: 35 (100%+)
Send a message via Yahoo to bigemike
Default

I just wanted to make a post, I have two 710's for sale, both with low number of races, good motors, bearings and pipes. A bunch of tires with them, selling all as a package, no reasonable offer refused, pm me for detail.

Sorry, but I wasn't getting much love in the for sale thread

http://www.rctech.net/forum/showthre...27#post4206727
bigemike is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 07:40 AM   #23292
Tech Elite
 
ezveedub's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 2,411
Trader Rating: 14 (100%+)
Send a message via AIM to ezveedub Send a message via Yahoo to ezveedub
Default

Quote:
Originally Posted by AnthonyN View Post
I not sure what you mean by evenly balance left to right on the front and rear shocks!

I made sure the width was 200mm, 100mm/side. So both sides of the car are equal. The shocks are the same length on each side. I checked the car for chassis tweak and corrected it using the opposite corner technique. I set the downstops to front=0 and rear=6.

The diff is NOT real tight but it feels good. No binding and real smooth. I just added a ball diff to the front and that didn't help the braking problem at all.

As far as I know I've done everything by the book. So, I'm really confused.
I meant balancing the car out or tweaking the car on the coilovers by turning the spring collars so the car lifts the left and right tires off the ground at the same time when lifted in the middle on the front and rear axle. I had a Impulse that was not setup at all. It spun out on accel and did a 180 when braking because the alignment and tweak were way off. I assume you are using a setup board and alignment jigs.
__________________
Kyosho, Mugen Seiki, Maxy's Fuel, KO Propo
O.S., Ninja JX, Novarossi, RMV
ezveedub is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 07:50 AM   #23293
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by ezveedub View Post
I meant balancing the car out or tweaking the car on the coilovers by turning the spring collars so the car lifts the left and right tires off the ground at the same time when lifted in the middle on the front and rear axle. I had a Impulse that was not setup at all. It spun out on accel and did a 180 when braking because the alignment and tweak were way off. I assume you are using a setup board and alignment jigs.
Yes, I've checked for tweak. Both tires on the front and rear lift together. I used the "opposite corner" technique. If the left rear lifted first I adjusted the right front, etc.

All I have is an Integy setup station. It doesn't have anything specifically for tweak. I am checking tweak on a hard flat surface. So I know my toe/camber/castor is adjusted correctly.

My 710 is doing exactly what your impact did. Spinning out under power and 180's when braking. I can't believe that I'm that far off with the setup.
AnthonyN is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 10:55 AM   #23294
Tech Master
 
Doug M's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,359
Default

Quote:
Originally Posted by AnthonyN View Post
Hello,

I hope someone can help me. I purchased a Serpent 710. The car is in very good shape. I've spent a lot of time setting up the car as specified in the assembly drawings and setup manual. I've checked for chassis tweak and anything else that was mentioned.

I have a couple of problems:
1st. The car does an immediate 180 when braking. I replaced the one way front axle with a diff. No change.

2nd. The car is very unstable under acceleration. Sometimes does a 360 and other times surves violently, even after the car is up to speed not just from a takeoff.

The car is setup as described in the back of the setup manual.

Does anyone know what could cause this violent behavior.
Follow the set up steps in your set up book completely and in the order that they are listed. Since you are new to the 710 use the Section A Basic set up.
If you have lost the booklet you can download it at this link http://www.serpent.com/product/802000/downloads/

In many cases everything goes real well until the front and rear anti sway bars are attached. Pay very close attention to the eccentric that is used for the front sway bars so it does not tweak the car and make sure you adjust the rear sway bar links so they will not tweak the car when they are connected.

All suspension arms should move freely with no binding. All belts and pullies should be in good condition with no missing teeth. The tires should be somewhat fresh and not dried out.

Good luck!
Doug M is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2008, 11:36 AM   #23295
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by Doug M View Post
Follow the set up steps in your set up book completely and in the order that they are listed. Since you are new to the 710 use the Section A Basic set up.
If you have lost the booklet you can download it at this link http://www.serpent.com/product/802000/downloads/

In many cases everything goes real well until the front and rear anti sway bars are attached. Pay very close attention to the eccentric that is used for the front sway bars so it does not tweak the car and make sure you adjust the rear sway bar links so they will not tweak the car when they are connected.

All suspension arms should move freely with no binding. All belts and pullies should be in good condition with no missing teeth. The tires should be somewhat fresh and not dried out.

Good luck!
OK, I will go back over all settings. I did use the default setup from the setup manual but maybe I missed something.

So, I guess by your advise that I have a setup issue. Is there any part on the car that could be broke or partially broke that could cause this instability during acceleration and braking?

I will take a close look at tweak with and without anti roll bars.
AnthonyN is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serpent 705 J_Longbrake Nitro On-Road 4252 02-23-2015 12:34 AM
WTB: NIB Serpent 710 aN4rK1 R/C Items: Wanted to Buy 3 06-16-2006 09:23 PM
Serpent 835 JFCJ R/C Items: Wanted to Buy 3 02-20-2005 09:29 PM
Trade in Your Old Serpent 710 Parts for New Serpent 710 Parts fast_it710 R/C Items: For Sale/Trade 0 09-17-2004 12:27 AM
Serpent Impulse w/MT-12 and Serpent Starter box - cheap Solara R/C Items: For Sale/Trade 2 03-07-2003 03:01 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:45 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net