Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
SXX Comp and TC Version 2 >

SXX Comp and TC Version 2

SXX Comp and TC Version 2

Old 01-26-2011, 02:38 PM
  #151  
Tech Initiate
 
Lagunikas's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 32
Default

Hi, im looking to buy a sxx tc v2

Whats about the problems with cogging or shutdown? firmware 1.5 solve this?

thanks
Lagunikas is offline  
Old 01-27-2011, 05:13 AM
  #152  
F-1
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2008
Location: Russia
Posts: 260
Default

Originally Posted by mtbboy
Hey Sean.
I know you frequent this thread so here goes.

Where would i get the Adapter so I can update my v2 sxx?

Bye.
You can buy it from rcmodel.com.hk or from rc-mushroom. I saw it on these web sites.
F-1 is offline  
Old 01-27-2011, 10:20 AM
  #153  
Tech Legend
 
Wild Cherry's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: TRCR Modified Driver
Posts: 22,595
Default

Will this upgrade work for the original SXX and resolve the cog issues when using LRP X-12 motors ?
Wild Cherry is offline  
Old 01-30-2011, 07:31 PM
  #154  
Tech Adept
 
Chubba's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Hong Kong
Posts: 174
Default

Hi there, I am looking for some help. Ran my Yokomo R12 for the first time last weekend and it was not fast.

I currently have the LRP SXX competition version 2 and a vector X12 4.0T motor.

Tried everything but still very slow. I notice on the motor it needs 4.8V and I currently use 1 cell lipo at 3.7V.

The ESC has the Twin Bec producing 6.0V.

What is that I am doing wrong as I am not getting the speed.

Thanks
Chubba is offline  
Old 01-31-2011, 09:07 PM
  #155  
Tech Elite
iTrader: (20)
 
Dadaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney, NSW
Posts: 2,077
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Why has the 1.5 firmware been taken off LRP's site?

It is easier to update a Tekin than this LRP speedy. At least they keep theirs on their site.
Dadaman is offline  
Old 02-01-2011, 05:22 PM
  #156  
Tech Adept
 
Chubba's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Hong Kong
Posts: 174
Default

Originally Posted by Dadaman
Why has the 1.5 firmware been taken off LRP's site?

It is easier to update a Tekin than this LRP speedy. At least they keep theirs on their site.
Where can I get the new 1.5 firmware update from and what are the benefits of upgrading?

Thanks
Chubba is offline  
Old 02-02-2011, 12:40 AM
  #157  
Tech Elite
iTrader: (20)
 
Dadaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney, NSW
Posts: 2,077
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

I have no idea. There was a link on the "software update" page on LRP's site but the link to the firmware has been taken down.
This new firmware resolves the cogging some people were experiencing, but it is a bit hard to fix it without the software. Do LRP know what they are doing?
Dadaman is offline  
Old 02-02-2011, 03:35 AM
  #158  
Tech Master
iTrader: (11)
 
Me_MrTyson's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,803
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by Dadaman
Do LRP know what they are doing?
WHATEVER they seem 2 u fool

Originally Posted by Chubba
Where can I get the new 1.5 firmware update from and what are the benefits of upgrading?

Thanks
The update is done via a USB


1.5 is ment to be an upgrade to current software same as SP / HW or Tekin there is improvements to keep up with the current market of ESC.

http://rcmarket.com.hk/product_info....ducts_id=10329


They might have some here or amain hobbies
Me_MrTyson is offline  
Old 02-02-2011, 01:49 PM
  #159  
Tech Elite
iTrader: (20)
 
Dadaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney, NSW
Posts: 2,077
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

You have it wrong.
Rcmarket and other hobby stores are selling the PC interface. No software comes with the interface and all you get is instructions telling you to go to LRP's site. It doesn't even come with PC drivers.

To my knowledge, the only place to get the firmware updates in via LRP's web site. If the 1.5 firmware is not on there, good luck finding it unless someone that already has it can upload it to a file sharing website (I think the forum doesn't allow this. Not to sure)
Dadaman is offline  
Old 02-03-2011, 12:53 PM
  #160  
F-1
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2008
Location: Russia
Posts: 260
Default

Hello!
Some days ago I ran my TC car with LRP SXX TC V2 on it, but after few batteries, when I turn on my ESC again I saw that blue LED is blinking. What it would be?
F-1 is offline  
Old 02-03-2011, 08:16 PM
  #161  
Tech Elite
iTrader: (20)
 
Dadaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney, NSW
Posts: 2,077
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Sounds like it is set to the new stock rules of no advance timing or boost.
Dadaman is offline  
Old 02-04-2011, 01:30 AM
  #162  
Tech Elite
iTrader: (20)
 
Dadaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney, NSW
Posts: 2,077
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Will someone from LRP tell us what's going on with the 1.5 firmware and why it isn't up on the web site? I have never seen such bad customer service before.
Dadaman is offline  
Old 02-04-2011, 09:35 AM
  #163  
Tech Master
iTrader: (14)
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,220
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

it's probably because the update caused more harm than good. I'd rather not have the firmware available and keep my ESC running normally than a fried ESC. I actually was able to download it, but until there is word from LRP, then it stays in my flash drive.
mikeygar is offline  
Old 02-04-2011, 09:36 AM
  #164  
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2011
Location: Arizona Bay
Posts: 34
Default

So I have a question regarding the capacitor on the TC Spec Ver 2.0... I didn't have mine mounted properly and the vibration from my B44 caused the wires to the cap to rub on the heatsink wearing a hole in both the positive and negative feeds. After driving it yesterday it started to shutdown on wide open throttle. I pointed out the wires to the local fast guy and he told me to just cut off the cap, saying that he runs his like that occasionally. So when I got home I cut the cap off and tried running it that way. It did the same thing. Shutdown on wide open throttle..... When it shutsdown I can switch the ESC off and then on and works... Until WOT...

Obviously the Cap is necessary? Or could it be something else? Unfortunately none of the shops in my area carry this CAP... Anyone know where I could find one? Could I just leave it off and buy one of the caps that plug into your receiver?
hlfbkd420 is offline  
Old 02-05-2011, 12:11 AM
  #165  
Tech Regular
iTrader: (14)
 
P.I.M.P's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 465
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

first time out with my tc v2 sxx and with less then 4 laps its dead i have no idea why i keep on going back to running them when lrp are making such sh#t speedies at the moment
P.I.M.P is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.