Like Tree5Likes

SC10 4x4 Thread

Old 05-09-2011, 10:29 AM
  #16  
Tech Adept
iTrader: (10)
 
PanicRev's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 134
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by AccessRacer
Is everybody staying with 3k in the diffs? What about on a loose dirt outdoor track? Thanks


I run on a fairly high traction surface. I'm going to start with 5k up front and stay with the 3k in the rear.
PanicRev is offline  
Old 05-09-2011, 10:34 AM
  #17  
Tech Regular
 
MarqueeRc's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Miami, Flooo-Rida
Posts: 363
Default

Originally Posted by Dusttt
The difference is that it comes with a 12 tooth 32p pinion also.

http://www.amainhobbies.com/product_...o-45T-SC10-4x4
Cool!!
MarqueeRc is offline  
Old 05-09-2011, 10:48 AM
  #18  
Tech Adept
 
jdegraff57z's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Diego, CA
Posts: 109
Default

Excellent job so far Craig!

Last edited by DavidR; 05-09-2011 at 10:56 AM. Reason: No reason to fuel the fire...
jdegraff57z is offline  
Old 05-09-2011, 10:51 AM
  #19  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
CentralCoaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 324
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by Chuck 21
You might want to reconsider doing that. My buddy (team driver) decided
to look inside his diffs before installing them and found just enough 3000wt
diff lube to coat the gears. He had to fill his diffs.

I know I'll be checking mine before installing them..

Just some food for thought...
Tearing all assembled parts down is my plan.... but does the kit include extra 3000wt diff oil? or should I just go buy 5000?

2 of the 3 sc10 2wds RTRs I've torn down had assembly problems, so I would not trust the quality control on these diffs either.

BTW, jesse and all you posting "Nice thread without the spam, bla bla bla" without any tech info are actually spamming the thread.
CentralCoaster is offline  
Old 05-09-2011, 10:55 AM
  #20  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (97)
 
DavidR's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lake of the Ozarks, Mo
Posts: 1,670
Trader Rating: 97 (100%+)
Default Keep this thread on topic!

I see you all decided to create a new thread for the SC10 4x4...

Thats fine... However I have closed the other thread now. It will remain as a reference though.

http://www.rctech.net/forum/electric...10-4x4-29.html

Same rules apply to this new thread as the old one. KEEP IT ON TOPIC! I don't want to see any bashing or bickering like was in the other thread.

I've given 2 very polite warnings thus far... There will not be any more.

-David
DavidR is offline  
Old 05-09-2011, 10:58 AM
  #21  
Tech Regular
iTrader: (21)
 
jboquire's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego, Ca
Posts: 393
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

I know the jconcepts and Protrack wheels fit this car but, do you know if the DE Racing SCTE wheels fit?.

Regards, jb
jboquire is offline  
Old 05-09-2011, 10:58 AM
  #22  
Tech Master
iTrader: (59)
 
offtraxx's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: da dells WI
Posts: 1,871
Trader Rating: 59 (100%+)
Default

Originally Posted by SWAMPER
does anyone have the sway bars for it yet ?
ae shows them and the hardware on the 4x4 parts page but no price is given. my guess is noone has them yet if they're no even price out.

gunna try to fit my spare jammin ones on if nessesary. but I run a pretty loamy track, so may not net them right away
offtraxx is offline  
Old 05-09-2011, 11:01 AM
  #23  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 476
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I have some swaybars left over from my Slash 4x4, when I get my kit (hopefully) later this week I'll have a look to see if they may fit. I run on a tight indoor carpet track, so I'm sure I would greatly benefit by adding these.
CraigV is offline  
Old 05-09-2011, 11:07 AM
  #24  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2011
Location: Florida
Posts: 114
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Slash parts usable?

I also have a set of Slash sway bars. Am very anxious to hear if they work. Mine is due tomorrow, so I will post pics and let you guys know what's shakin w them.

Also noticed a couple of guys saying the slash wheels would not work? How far off are they? Will it make a huge difference til I replace them all? I have so many sets I was really hoping they would fit!

Great thread so far...now if we can keep it that way?!?
JMD51 is offline  
Old 05-09-2011, 11:13 AM
  #25  
Tech Elite
iTrader: (142)
 
ilanstylz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: SOCAL
Posts: 4,615
Trader Rating: 142 (100%+)
Default

Anyone with the kit yet run the castle sct 3800kv esc/motor combo? If so are you having any overheating issues?
ilanstylz is offline  
Old 05-09-2011, 11:14 AM
  #26  
Tech Master
iTrader: (2)
 
tech5's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: At the Track
Posts: 1,103
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

The DE wheels for the scte will fit.
tech5 is offline  
Old 05-09-2011, 11:17 AM
  #27  
Tech Elite
iTrader: (25)
 
Racecrafter's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: RC Mecca
Posts: 4,140
Trader Rating: 25 (96%+)
Default

Originally Posted by SWAMPER
does anyone have the sway bars for it yet ?
The team at Track Star R/C are working on some.

I drove one a few weeks back on an indoor clay track. Though the truck was good it was not great. I felt that it needed sway bars and maybe even a more progressive weight front spring.

Once we get things tested I will post.
Racecrafter is offline  
Old 05-09-2011, 11:18 AM
  #28  
Tech Apprentice
 
Groundz64's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Oregon
Posts: 66
Default

Does anyone know if this motor will work for my sc10 4x4. Team Orion Vortex Pro Race 4.5 Brushless Motor (7980kV) I've read that not all motors will fit the sc10 4x4. If not I need to send it back. Thanks
Groundz64 is offline  
Old 05-09-2011, 11:24 AM
  #29  
Tech Elite
iTrader: (25)
 
Racecrafter's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: RC Mecca
Posts: 4,140
Trader Rating: 25 (96%+)
Default

Originally Posted by Groundz64
Does anyone know if this motor will work for my sc10 4x4. Team Orion Vortex Pro Race 4.5 Brushless Motor (7980kV) I've read that not all motors will fit the sc10 4x4. If not I need to send it back. Thanks
You probably wont be able to gear it low enough to work effectively.

As with the Jammin trucks we campaigned last year we will be starting with Fantom 7.5-8.5 540's. If we feel we need more torque we will run Fantom 5.5-6.5 550's.
Racecrafter is offline  
Old 05-09-2011, 11:25 AM
  #30  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 476
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by tech5
The DE wheels for the scte will fit.
Do they fit properly (the correct offset)? Do you have first-hand experience with this, or is it just based on theory?
CraigV is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.