Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Tekin Hotwire 3.0 Bluetooth Thread >

Tekin Hotwire 3.0 Bluetooth Thread

Like Tree11Likes

Tekin Hotwire 3.0 Bluetooth Thread

Reply

Old 07-07-2017, 01:17 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Apr 2014
Location: Florida
Posts: 191
Trader Rating: 11 (100%+)
Default Tekin Hotwire 3.0 Bluetooth Thread

Don't have one yet but this looks pretty good.Tekin - HotWire 3.0 BLE Programming Device

Last edited by ba4ma; 07-07-2017 at 01:28 PM.
ba4ma is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2017, 08:46 PM
  #2  
Tech Fanatic
iTrader: (46)
 
rgrg2's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: SOCAL
Posts: 953
Trader Rating: 46 (100%+)
Default 3.0

Is it out
rgrg2 is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2017, 09:50 AM
  #3  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
rcdougie's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Stuart, FL
Posts: 489
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by rgrg2 View Post
Is it out
As of yesterday, Stormer had a handful of the 3.0's
rcdougie is offline  
Reply With Quote
Old 07-09-2017, 10:18 PM
  #4  
Tech Adept
 
Join Date: May 2016
Posts: 102
Default

Sounds like steps in the right direction for accessibility
Losixxl2e is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2017, 03:38 PM
  #5  
Tech Fanatic
iTrader: (46)
 
rgrg2's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: SOCAL
Posts: 953
Trader Rating: 46 (100%+)
Default 3.0

Has anyone used it yet? How is it?
rgrg2 is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2017, 06:55 PM
  #6  
Tech Fanatic
iTrader: (5)
 
fievel's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rochester Mi
Posts: 882
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Mine arrived today. Works great so far. Extremely easy to set up. Only bummer so far is the lack of data logging. I think I still have to plug it into a computer to review the logs.
fievel is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2017, 07:02 PM
  #7  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Apr 2014
Location: Florida
Posts: 191
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Having trouble with mine.I go through the bind process and it will bind to the esc,but when I go to save the settings it says settings not saved Bluetooth not found.I don't know what the heck is going on with it,I know it's frustrating!
ba4ma is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2017, 08:58 PM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (30)
 
Teufel Racing's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sparks Nv.
Posts: 2,214
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Just got in the new Tekin Hotwire 3.0 with Bluetooth,

As an Apple device user, it's been a long but well worth while wait for the convenience of what many an Android user has already come to know. The Apple app is pretty straight forward and from the single quick test/bind I did to setup the Hotwire 3.0 to my phone, seems real close to the android app I've used a few times when needed. Going through a quick ESC setup check and making a few small quick adjustments via the new app, it's every bit as easy to navigate and use function wise as what I've already seen. So if racers are already familiar with the Android app, I don't think there'll be much difference with the Apple app for them. If not having already used the Android app, it's a pretty straight forward deal and very simple and easy to use and bind to Apple devices. Once done, open the app up and check your ESC settings and play around with the app a little to get better used to the menus in the app.

The Bluetooth feature is an added bonus for sure and does help make it easier to not have to plug in a lot of stuff to use the Hotwire3. Bigger bonus for any that may wish to leave the Hotwire3 mounted in car, do have the option to do so if they wish and in some cases could be a fun thing to do if out say testing a bunch of different settings in the ESC and want a more real time feed back. Overall very happy to see the efforts of all at Tekin pay off and now just about anyone that uses Tekin Products and has a smart phone can enjoy the convenience of quickly and easily making ESC setting adjustments when ever and in some cases where ever they may want or need to.
Teufel Racing is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 12:40 AM
  #9  
Tech Fanatic
iTrader: (46)
 
rgrg2's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: SOCAL
Posts: 953
Trader Rating: 46 (100%+)
Default 3.0

Can you also use it to update to the new software versions?
rgrg2 is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 01:03 AM
  #10  
Tech Elite
iTrader: (30)
 
Teufel Racing's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sparks Nv.
Posts: 2,214
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Originally Posted by rgrg2 View Post
Can you also use it to update to the new software versions?
Yes, but it has to be conecceted to a PC with the cable and software updates done in the same manner as the Hotwire gens before the newest 3.0.
Teufel Racing is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 10:57 AM
  #11  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,911
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by ba4ma View Post
Having trouble with mine.I go through the bind process and it will bind to the esc,but when I go to save the settings it says settings not saved Bluetooth not found.I don't know what the heck is going on with it,I know it's frustrating!
What phone are you using with what ESC? If you've got it bound it should be fine. But if it was the first time you must force close the app and go back into it as instructed. It's a pop up and easy to miss if you read it too quick
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 10:59 AM
  #12  
Tech Fanatic
iTrader: (46)
 
rgrg2's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: SOCAL
Posts: 953
Trader Rating: 46 (100%+)
Default 3.0

Originally Posted by Teufel Racing View Post
Yes, but it has to be conecceted to a PC with the cable and software updates done in the same manner as the Hotwire gens before the newest 3.0.
Oh, I thought it would be able to update new software versions like the Hobbywing Wifi Express.
rgrg2 is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 11:27 AM
  #13  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,911
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by rgrg2 View Post
Oh, I thought it would be able to update new software versions like the Hobbywing Wifi Express.
The option is there in the future. However knowing what potential issues are already in place, using a PC to update isn't a huge struggle. New software isn't occurring as often as it used to with the death of boosting, etc.

That's not to say however it won't happen in the future.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 02:58 PM
  #14  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Apr 2014
Location: Florida
Posts: 191
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Randy Pike,it's a Samsung Galaxy S7 and a Tekin RX8 Gen2
ba4ma is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2017, 04:28 PM
  #15  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,911
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by ba4ma View Post
Randy Pike,it's a Samsung Galaxy S7 and a Tekin RX8 Gen2
Ok I have a few ?'s and want to make sure you and I are on the same page 100%.

Your Rx8 Gen2 ESC is on v258 correct?

Before trying to connect to anything, go into your phone app, swipe right and go into "bind" and click on "edit devices" and tell me how many devices are listed at the bottom?
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service