Servo Help?

Reply

Old 03-25-2012, 12:44 PM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 373
Default Servo Help?

Whats up Guys,
I's usually hunt this out with the seach function but I'm racing this evening and am really puzzled.
I have a Spektrum DX3R Pro running with the SR3100 Servo
I'm working with a brand new Savox 1258TG
I identified this on my last servo and replaced it with the TG thinking that was the issue but the issue is still there so for now i'll rule out servo. I re-bound the radio and receiver all good.
I've zero'd out everything on the radio and then set the travel to max 150 each direction. When i turn now i turn tight in one direction but nowhere near as tight the other. Do you guys have any idea? This thing was fine yesterday and this just popped out of nowhere? Any input is appreciated.

Kevin
Leadfinger2011 is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2012, 01:34 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,465
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Did you centre the steering mechanically before attaching the servo horn ?

Your EPA's (travel) should be wound back from 150% to prevent damage to the servo

Cheers
crusey_aus is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2012, 07:48 PM
  #3  
Tech Regular
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 373
Default

Originally Posted by crusey_aus View Post
Did you centre the steering mechanically before attaching the servo horn ?

Your EPA's (travel) should be wound back from 150% to prevent damage to the servo

Cheers
Thanks Crusey!!! Yeah I should have put that in but thats where i started. I'm still very puzzled. Thanks for replying!!!

Kevin
Leadfinger2011 is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2012, 06:24 AM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

When you say you zeroed out the radio, did you use the reset function?

If you did then you will need to reset the parameters too. You do that by going into the parameter screen and cycle the steering and throttle through the full range and set it.

If you just zeroed out the travel ignore the above.
AreCee is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service