I-Lap Timing system

Reply

Old 01-03-2008, 09:01 PM
  #1  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,402
Trader Rating: 10 (100%+)
Default I-Lap Timing system

I Just purchased an I-Lap Timing system for a club race anybody here have any experience using this timing system. I just set it up today and it just work like AMB without the $$$$$$$ to make a hole in your pocket.....

I've run my MI3 with 4.5 brushless motor at full speed it picks up the signal without any problem

But please share your experiece with this timing system.
Jochim_18 is offline  
Reply With Quote
Old 01-09-2008, 11:47 AM
  #2  
Tech Regular
iTrader: (19)
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 444
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

I have the I-lap system for my RCP track in my basement. This system is fantastic and it works flawlessly. It's awesome when we have parties and I set up the races for the little ones and they have a blast.

Also this system is portable so you can probably set up impromtu races in any parking lot or dirt tracks.

People should really be looking into this and making part of their racing gear for sure.
zake540 is offline  
Reply With Quote
Old 01-09-2008, 09:00 PM
  #3  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,402
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

We will test the system this saturday let see how it works in a race setup.
Jochim_18 is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2008, 06:02 AM
  #4  
Tech Regular
iTrader: (19)
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 444
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Here is a pic of my basement track.

What program are you using? I'm using the LAPSFREE
Attached Thumbnails I-Lap Timing system-cnv0042.jpg  
zake540 is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2008, 12:12 PM
  #5  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,402
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

I'm also going to use LAPSFREE for now, I'm plnning to purchase alycat.
Jochim_18 is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2008, 10:14 PM
  #6  
Tech Champion
iTrader: (41)
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,716
Trader Rating: 41 (100%+)
Default

Originally Posted by zake540 View Post
Here is a pic of my basement track.

What program are you using? I'm using the LAPSFREE

stop showing off Mr. H lolol

I've seen this timing system run indoors on a mini track, outdoors on parking lots and it seems to work just fine.
Nexus is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2008, 08:36 AM
  #7  
Tech Regular
iTrader: (19)
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 444
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Originally Posted by Nexus View Post
stop showing off Mr. H lolol

I've seen this timing system run indoors on a mini track, outdoors on parking lots and it seems to work just fine.

You can come over anytime and play. I have an extra m18 ready for you
The same goes for your boyz ( Howard and Jimmy) Just bring the pizza and beers and the race fee will be waived
zake540 is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2008, 10:20 AM
  #8  
Tech Master
iTrader: (47)
 
Join Date: Jan 2006
Location: Virginia
Posts: 1,807
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Who sells this system and how much are they?
Also do they keep track of more than one r/c car
or do you have to buy a system for each car?
rageworks is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2008, 11:10 AM
  #9  
Tech Regular
iTrader: (19)
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 444
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Originally Posted by rageworks View Post
Who sells this system and how much are they?
Also do they keep track of more than one r/c car
or do you have to buy a system for each car?
You can get it here

http://www.rclapcounter.com/

Yes up to as many as you want

Each car needs a transponder just like the AMB but alot cheaper.
zake540 is offline  
Reply With Quote
Old 01-12-2008, 07:06 AM
  #10  
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sikeston, MO
Posts: 53
Default

My local indoor track (in Dexter, MO) uses this system, it has worked great for the races I have raced at there. There have been a couple of cases of the transponder not picking up, but this was becuse the transponder moved and was hidden by the body. They run 6 cars on the track at a time (it is a very small track) and it works great.
arstron is offline  
Reply With Quote
Old 01-14-2008, 09:14 AM
  #11  
Tech Adept
iTrader: (6)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Roselle, IL
Posts: 135
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Jochim_18 View Post

I've run my MI3 with 4.5 brushless motor at full speed it picks up the signal without any problem
Hi Jochim,

Glad to hear you are pleased.

How fast would you say the Mi3 was going?

Craig


.
CraiglC is offline  
Reply With Quote
Old 01-14-2008, 05:13 PM
  #12  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,402
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

I'm not sure how fast MY car is but I have 4.5 with lipo on it.
We test the system at our new club at it works flawlessly all day. Just need to get all the guys purchased some PT for them to use. I'll let you know craig we might have a bulk order soon we still waiting how many guys want to get one.
Jochim_18 is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2008, 06:37 AM
  #13  
Tech Initiate
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2007
Posts: 49
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Great customer service!!

I just purchased a system from Craig and wanted to let anyone who's curious know that his customer service is top notch! I was having a problem loading the software onto my ghetto laptop and he didn't hesitate to get it fixed. After I called him and told him my problem he said he'd call me back in 10 minutes, he called back in less than 5 with a link to a solution and actually stayed on the phone and walked me through it, A++++++!!!! As for the system, I've only bench tested it so far, and everything works perfect, I'll get out this weekend and give it a real test and give a full review!
JakeM is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2008, 06:51 AM
  #14  
Tech Initiate
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2007
Posts: 49
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Great customer service!!

I just purchased a system from Craig and wanted to let anyone who's curious know that his customer service is top notch! I was having a problem loading the software onto my ghetto laptop and he didn't hesitate to get it fixed. After I called him and told him my problem he said he'd call me back in 10 minutes, he called back in less than 5 with a link to a solution and actually stayed on the phone and walked me through it, A++++++!!!! As for the system, I've only bench tested it so far, and everything works perfect, I'll get out this weekend and give it a real test and give a full review!
JakeM is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2008, 06:53 AM
  #15  
Tech Initiate
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2007
Posts: 49
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Sorry for the double post
JakeM is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service