Like Tree1Likes
  • 1 Post By Roelof

RMS Dyno HELP!

Old 06-23-2024, 08:33 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2024
Posts: 5
Default RMS Dyno HELP!

Hello,

I really need some help with my RMS dyno. The arduino board that controls it fried and i'm kind of stuck.

I'm hoping someone who knows MR-RMS can reach out and convince him to burn me a new board.

If not, I have a brand-new board, but that doesn't help me much without the code to load on it. Is there anyone willing to work with me on on copying their dyno's main board configuration. I'm reading it's fairly easy to do using the avrdude utility and connecting your dyno to your computer.
tonyd12a is offline  
Old 06-23-2024, 09:23 AM
  #2  
Tech Lord
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 12,466
Default

Why ask again?
RMS Pro - R/C Tech Forums (rctech.net)
Roelof is offline  
Old 06-23-2024, 05:23 PM
  #3  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2024
Posts: 5
Default

I'm in real bind here and I need to get this fixed asap, hoping someone sees this and can help
tonyd12a is offline  
Old 06-23-2024, 08:17 PM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (51)
 
trilerian's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lexington KY
Posts: 2,292
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Well, how fried is fried, lol? Also what dev board is it? The reason I ask... If the microcontroller onboard the dev board is fried, you aren't getting the code off of it. But if the microcontroller is good, yes you can get the code off of it. But, if it is an Uno, you can just pop out the atmega chip and put it into your new board as the Uno uses a dip chip that is seated in a socket.
trilerian is offline  
Old 06-23-2024, 09:26 PM
  #5  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2024
Posts: 5
Default

Very fried, it let the smoke out. The controller is cooked. I was also hoping to maybe find someone that has a working dyno that would be willing to help me copy code off of theirs.
tonyd12a is offline  
Old 06-24-2024, 12:16 AM
  #6  
Tech Lord
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 12,466
Default

And what is the reason it is cooked? If you put in a new Arduino there is a high chance it will give smoke as well.
gigaplex likes this.
Roelof is offline  
Old 06-25-2024, 02:16 PM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (87)
 
jason cheng's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Minneapolis Minnesota
Posts: 4,414
Trader Rating: 87 (100%+)
Default Dyno

Does it look like this ???
jason cheng is offline  
Old 06-25-2024, 07:54 PM
  #8  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2024
Posts: 5
Default

Yes, that's it.
tonyd12a is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.