Go Back  R/C Tech Forums > Company/Manufacturer Forums > Ask Hitec
Problem with 5925 digital servo >

Problem with 5925 digital servo

Problem with 5925 digital servo

Reply

Old 03-19-2008, 03:10 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default Problem with 5925 digital servo

I have a 5925 digital servo that I use for steering on my 1/10 car, an Asso B4. I own this servo from about an year, and it has always worked fine. Suddenly it started to pause when returning to center. I can turn one way, but when I go to turn it to center or the opposite direction - it sort of pauses then turns the intended direction. If I turn slowly in both diretions it works, but if I turn faster, it starts to pause. One or more seconds pause! I have read another one has had the same problem with the same servo in the past. I own an Hitec 4 Flash Pro tx/rx with LRP 7.1 ESC and a Sanwa (Airtronics) M8 tx/rx with Mamba Maxx ESC. Same problem. I also checked the servo with the Hitec HFP-10 Digital Servo Programmer and it works FINE. unbelievable
Any help ?? It needs TLC? I presently live in Italy, can I find a service here?
Thanks in advance
Alex
Alex_Dek is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2008, 09:17 AM
  #2  
Company Representative
 
BRENDAN LUGO's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Poway, Ca
Posts: 441
Default

Has the servo always been used with this equipment or is this a new setup and a new problem? Whats teh BEC amperage rating on that LRP ESC? Is this problem occuring with the Flash or the M8 or both radios?


Your service center in Italy is:
ITALY
SAFALERO
MR. ROMUALDO
GAROFALI VIA DELL’ARTIGIANO 29,40065
PIANORO, BOLOGNA, ITALY
39-51-6516132
39-51-6516197
[email protected]
BRENDAN LUGO is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2008, 05:36 PM
  #3  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default

Hi Brendan,
thank you for your fast reply. Yes, the servo has always been used with this setup and it's a new problem that occurs with both radios. The ESC is a LRP 7.1 digital, you can find the spec here
It's a good ESC as Mamba. I don't understand why the servo works fine with the Hitec HFP-10 Digital Servo Programmer. Any suggestion?
Alex
Alex_Dek is offline  
Reply With Quote
Old 03-21-2008, 09:28 AM
  #4  
Company Representative
 
BRENDAN LUGO's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Poway, Ca
Posts: 441
Default

Originally it sounded like maybe a motor issue but if it works properly when connected to teh programmer then it sounds like a voltage/amperage issue (not getting enough). If the servo acts up only when ther eis a load applied to it then I would say you are exceding the amperage limit of the ESC's BEC current.
BRENDAN LUGO is offline  
Reply With Quote
Old 03-24-2008, 04:11 AM
  #5  
Tech Addict
iTrader: (36)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jacksonville, FL.
Posts: 660
Trader Rating: 36 (100%+)
Default HS-5965MG

I have the same problem with my HS-5965MG . I'm using Novak GTB and I can not get it to center.(no load) I changed radios and everthing. My 645 worked fine. Do I need to send it back?????
Mik G is offline  
Reply With Quote
Old 03-24-2008, 05:34 AM
  #6  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Mike G, I would send it to make sure all is well.
Tres is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service