Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
tekin rs pro problem >

tekin rs pro problem

tekin rs pro problem

Old 10-28-2012, 12:39 AM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (2)
 
jarrodh's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: victoria,bc.Canada
Posts: 315
Trader Rating: 2 (100%+)
Default tekin rs pro problem

i have aproblem with my tekin that i cant figure out..

i have tried new sensor wires, and a new motor. re calibrating the esc a few times, and re flashing it with the hotwire..

problem is, mid run the boost cut out, now its cogging from a stand still, and barely gets going, but once its rolling it runs fine, just feels like its in blinky mode,..

and if i look closely, the 3 little leds in the tekin display that should rotate in sequence that indicate it seeing the sensor, only 2(1&3) are working..?

does this sound terminal? any ideas on how i could fix this?

thanks..

if this esc's done, so is my racing for a number of months..
jarrodh is offline  
Old 10-28-2012, 12:58 AM
  #2  
Tech Master
iTrader: (20)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,238
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

raise you throttle epa a couple. I had problems with the ESC/radio not seeing full throttle and boost would not kick in or disssapear during a run
goots is offline  
Old 10-28-2012, 10:36 AM
  #3  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (2)
 
jarrodh's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: victoria,bc.Canada
Posts: 315
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by goots View Post
raise you throttle epa a couple. I had problems with the ESC/radio not seeing full throttle and boost would not kick in or disssapear during a run
i tried that too.. turning it down, calibrating the esc, then turning it back up..

made no difference
jarrodh is offline  
Old 10-29-2012, 12:16 PM
  #4  
Tech Master
iTrader: (1)
 
samnelso's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fitchburg, MA
Posts: 1,751
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Sounds to me like the sensing on the speedo died. You may want to contact tekin.
samnelso is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.