Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Stripping and burning up servos >

Stripping and burning up servos

Stripping and burning up servos

Old 06-16-2008, 09:00 AM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (33)
 
Chill_Will's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Flo-Town, N.W. Alabama
Posts: 1,450
Trader Rating: 33 (100%+)
Default Stripping and burning up servos

I have a 8ight T with a M8 with a spektrum module / reciever and I have gone through 3 throttle servos. I will turn it on and the servo will go to full lock wide open and burn up or strip out the servo. Does this sound like a reciever problem? Has anyone else had this problem? The servo worked fine in the 10 minute race I had just ran. This same thing has happened 2 times before.
Chill_Will is offline  
Old 06-16-2008, 01:49 PM
  #2  
Tech Adept
 
Join Date: May 2007
Location: Texas
Posts: 156
Default

to me it sounds like a spektrum failsafe problem, or your not setting up the servo on your 8ight properly. People seem to have problems with the 8ight blowing throttle servos and its all user error most blame it on the car. I'd reset your failsafe and check the losi throttle servo addendum and see if that solves your problems.
vroom88 is offline  
Old 06-17-2008, 09:22 PM
  #3  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (33)
 
Chill_Will's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Flo-Town, N.W. Alabama
Posts: 1,450
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Thanks for the info. I will set the reciever up again. I wasn't blaming it on the truck because the truck was not on the track running when they messed up.
Chill_Will is offline  
Old 06-23-2008, 08:56 PM
  #4  
Tech Master
iTrader: (14)
 
freestyles's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 1,118
Trader Rating: 14 (100%+)
Arrow

If your using spektrum servos then i can understand. Spektrum servos are the worst. They should never be allowed to sell them
Originally Posted by Chill_Will View Post
Thanks for the info. I will set the reciever up again. I wasn't blaming it on the truck because the truck was not on the track running when they messed up.
freestyles is offline  
Old 06-23-2008, 09:58 PM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by freestyles View Post
If your using spektrum servos then i can understand. Spektrum servos are the worst. They should never be allowed to sell them
Spektrum servos are just rebadged JR servos. The ones that come with the radio are nearly useless in a truggy, not because of quality but because they are way underpowered to do the job. They are the Z590m and Z290m neither are useful for steering and the 590 is only barely useful on throttle.
AreCee is offline  
Old 06-27-2008, 02:40 PM
  #6  
Tech Master
iTrader: (62)
 
GSPOT's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Palm Bay, Florida
Posts: 1,993
Trader Rating: 62 (100%+)
Default

make sure you have some rubber grommets on the screw downs on that servo as well, it will offer some protection(play) for a servo that goes to full tilt, also make sure your epa settings are right o your radio so you dont over exert your servo for BRAKE and Power.

relearn your failsafe with half throttle!

GSPOT is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.