Futaba 4pk

Reply

Old 10-16-2007, 06:43 AM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Atom357's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Miami
Posts: 344
Trader Rating: 17 (100%+)
Default Futaba 4pk

Thoughts and comments?

http://www.rceasy.com/2007/10/12/futaba-4pk-24ghz/
Atom357 is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 06:56 AM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Nice. Looks like it will be easily adaptable for lefties. Nice low profile and screen access.

Another winner for Futaba.
AreCee is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 06:58 AM
  #3  
Tech Elite
iTrader: (32)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Philadelphia, PA
Posts: 3,121
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Looks like a cross between the old Nomadio and the new Spektrum radio.
A. Rhodes is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 07:09 AM
  #4  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
rampal's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madrid, Spain
Posts: 563
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

butt ugly... but seems very light as well. Perhaps a better color combination would be better... white

anyway, can the steering be drop down??
rampal is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 07:43 AM
  #5  
Tech Elite
 
vtl1180ny's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Wrong Island
Posts: 4,963
Default

Thant's uglier than my Sensor... If it works, who cares what it looks like...
vtl1180ny is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 08:43 AM
  #6  
Tech Adept
iTrader: (17)
 
Anarchydude's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Reading, PA
Posts: 124
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Totally Nomadio-esque... Doesn't really look like a true Futaba

Don't like the design, but there's not much out there for 4ch pistols...
Anarchydude is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 08:58 AM
  #7  
Tech Elite
 
vtl1180ny's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Wrong Island
Posts: 4,963
Default

Originally Posted by Anarchydude View Post
Totally Nomadio-esque... Doesn't really look like a true Futaba

Don't like the design, but there's not much out there for 4ch pistols...
The technology inside is all Nomadio... I know they are licensing their DSS to other companies..

There's only 2 4 channel pistols out there currently, the Sensor and the React...
vtl1180ny is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 09:27 AM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (17)
 
rezenclowd3's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Solvang, CA
Posts: 2,367
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Actually the M11 is also a 4 channel TX.
rezenclowd3 is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 09:33 AM
  #9  
Tech Elite
iTrader: (19)
 
rdub202's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: TeamAcademy/MRC, MI
Posts: 2,359
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

edit

Last edited by rdub202; 10-16-2007 at 01:13 PM. Reason: incorrect information
rdub202 is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 09:33 AM
  #10  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
rampal's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madrid, Spain
Posts: 563
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by rezenclowd3 View Post
Actually the M11 is also a 4 channel TX.
and their DSSS module has also 4 channels.... although 4th channel is pretty much linked to nitro brakes...
rampal is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 09:41 AM
  #11  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
BuggyKing's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Huntington Beach, Ca
Posts: 7,919
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Id think it be an awesome radio. i dont care for the looks thats all.
BuggyKing is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 10:26 AM
  #12  
Tech Elite
 
vtl1180ny's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Wrong Island
Posts: 4,963
Default

Originally Posted by rampal View Post
and their DSSS module has also 4 channels.... although 4th channel is pretty much linked to nitro brakes...
Can you actually connect 4 servos to it??? Most people don't realize that the Power input is also the 4th channel on Nomadio Transceivers and you need to use a Y cord, the servo goes on one end, the battery on the other and then they plug into the power slot...
vtl1180ny is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 11:15 AM
  #13  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
rampal's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madrid, Spain
Posts: 563
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by vtl1180ny View Post
Can you actually connect 4 servos to it??? Most people don't realize that the Power input is also the 4th channel on Nomadio Transceivers and you need to use a Y cord, the servo goes on one end, the battery on the other and then they plug into the power slot...
yes.... 4 channels plus battery....



however when passing from two to four channel mode you need to rebind.... not sure if you had to do the same with the spektrum pro....
rampal is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 11:33 AM
  #14  
Tech Elite
 
vtl1180ny's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Wrong Island
Posts: 4,963
Default

Can you assign the 4th channel to buttons or to mimic the throttle or brake?
vtl1180ny is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2007, 11:40 AM
  #15  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
rampal's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madrid, Spain
Posts: 563
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by vtl1180ny View Post
Can you assign the 4th channel to buttons or to mimic the throttle or brake?
3rd channel is free to assign to the buttons or for brake mixing.... 4th channel is intended for brake mixing.....

nevertheless, you can include as well 3rd and 4th channels on the c-mix function (compensation mixing... and there you can use either the 3rd ot the 4th channel to actuate based on steering or throttle action or even 3rd and 4th channels...
rampal is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service