R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-01-2008, 02:51 PM   #1
Tech Rookie
 
FavreRunner's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default Is this normal?

I have a question about the 4wd on my HPI RS4 18SS+. When I lift it off the ground and gas it, only the front wheels spin. When it kicks into 2nd the rears start spinning. This isnt normal is it? Im a noob.
FavreRunner is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2008, 04:01 PM   #2
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 94
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Check your rear diff.
SMOKESHOW86 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2008, 04:20 PM   #3
Tech Rookie
 
FavreRunner's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default

Okay. Thanks. Should I take it apart to see the gears? Is this common problem? Ive only ran this car 4 times in a parking lot.
FavreRunner is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2008, 11:58 PM   #4
Tech Champion
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 6,292
Send a message via ICQ to Roelof
Default

Also check the cups at the end of the the middle schaft, they can come loose
__________________
The quality of an answer comes with the quality of the question.
Roelof is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 08:34 AM   #5
Tech Rookie
 
FavreRunner's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Default

Looks like the center diff was the problem. Tha set screw that locks the cup joint was loose. Thanks for the tips.
FavreRunner is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 02:34 AM   #6
Tech Elite
 
itchy b's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: In My Man Cave
Posts: 4,144
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by FavreRunner View Post
Looks like the center diff was the problem. Tha set screw that locks the cup joint was loose. Thanks for the tips.
Always make sure that you check the set screws and all the screws on your car for that matter.
__________________
-Blitz-Rallyhawk-EX 1.5R-Xpress-P64 Tyrrell-Lotus79-Espirit VTA
EX1.5-SC10 4x4
itchy b is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T4 Slower Than Normal whitty Electric Off-Road 8 06-20-2008 09:06 PM
is this normal.... Mugen MBX-5 Nitro Off-Road 2 01-24-2008 05:57 PM
this is normal right.....? youngage Electric On-Road 8 01-21-2008 10:29 AM
Normal?? rcarmchl Rookie Zone 6 07-12-2006 08:52 AM
normal? rc_square24 Electric On-Road 8 02-08-2004 09:03 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net