Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Ko Propo VFS-1 ESC >

Ko Propo VFS-1 ESC

Ko Propo VFS-1 ESC

Old 04-30-2005, 10:40 AM
  #766  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The Rayspeed standard setting is
35
33
31
30
28
27
26
25
25
26
27
28
29
31
32
33
34
35
36
37
39
40
41
42
43
44
44
44
44
44
44
44
Power Save 2.3v
Throttle response 6
berger is offline  
Old 04-30-2005, 04:59 PM
  #767  
Tech Master
iTrader: (15)
 
kartermdb's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,120
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

anyone have good settings for 12th scale 4 cell 19 turn???
kartermdb is offline  
Old 04-30-2005, 09:31 PM
  #768  
Tech Fanatic
 
S-T-R-l-K-E-R's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: CS RACING / RIDDLER HOBBIES
Posts: 973
Default

IMO the masami model VFS-1's settings is for a 1/12 car. ask around if they know what i programed into it.
S-T-R-l-K-E-R is offline  
Old 04-30-2005, 10:28 PM
  #769  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I was talking about this last night with a friend, the settings given on the named speedos if they are even correct will be fairly useless, no driver will drive the same as them, have the same motors and cells as them and race on the same track! So you might as well just grab someone elses settings, Hebiki has some good 27T and 19T ones i believe who is a bit closer to the "average joe" racer and will have similar sorta gear (I know my promatch cells have similar numbers to his not [not counting your new ones ] and motors from EA) so it will be more suited to what you can use.
Try the KO Propo site for some 12th scale settings?
berger is offline  
Old 05-01-2005, 02:20 AM
  #770  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by berger
I was talking about this last night with a friend, the settings given on the named speedos if they are even correct will be fairly useless, no driver will drive the same as them, have the same motors and cells as them and race on the same track! So you might as well just grab someone elses settings, Hebiki has some good 27T and 19T ones i believe who is a bit closer to the "average joe" racer and will have similar sorta gear (I know my promatch cells have similar numbers to his not [not counting your new ones ] and motors from EA) so it will be more suited to what you can use.
Try the KO Propo site for some 12th scale settings?
let me know if you guys need help. berger knows my AIM. or PM. i got a new profile for 19T... but i gotta test it on a bigger track. should be real good.
Hebiki is offline  
Old 05-01-2005, 02:45 AM
  #771  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

For 19T im sure just taking a 27T profile and adding say 7 to each step would work, then if you werent cooking the motor lower it from there until you got somewhere that you were comfortable with.
berger is offline  
Old 05-01-2005, 03:47 AM
  #772  
Tech Elite
iTrader: (10)
 
F. Alonso's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 2,141
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Enough of this 19t and 27t crap (only joking ) has anybody got any ESC setups that they use for Modified?? I'm currently using Hara's worlds setup and its okay... I might need to tinker with it for my own style a bit more.... just I was wondering what other people had tried and were racing.
F. Alonso is offline  
Old 05-01-2005, 09:11 AM
  #773  
Tech Initiate
 
Spud_J's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Norwich, UK
Posts: 46
Default

I'd second that, more low wind mod setups please!!!!!

i was under the impression that the standard setting in the Hara twister 2 was the setup he used at the worlds but not so. I was having problems with runtime on the standard setting but the worlds setting is an average of 4 steps higher and with a 120amp current limit. I guess the worlds setting is a reasonable place to start with it???
Spud_J is offline  
Old 05-02-2005, 03:37 AM
  #774  
Tech Master
iTrader: (17)
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,903
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

hi can anyone tell me the ko shotki diode double(45516) voltage rating and amp. tq.
EngTat is offline  
Old 05-02-2005, 06:14 AM
  #775  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
ernestf's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 2,037
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi

May I ask if anyone of you know the pin-assignment of the VFS-PC cable (RS232C to 3-pin) ?

Thanks a lot

Ernest
Attached Thumbnails Ko Propo VFS-1 ESC-icspcinterface_photo.jpg  
ernestf is offline  
Old 05-02-2005, 09:16 AM
  #776  
Tech Champion
iTrader: (8)
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,222
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally posted by ernestf
Hi

May I ask if anyone of you know the pin-assignment of the VFS-PC cable (RS232C to 3-pin) ?

Thanks a lot

Ernest
if you're trying to build one...don't try it.. you'll do more harm than good. there are circuit board inside the 9pin connector.
rc-zombies is offline  
Old 05-02-2005, 08:04 PM
  #777  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
ernestf's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 2,037
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally posted by rc-zombies
if you're trying to build one...don't try it.. you'll do more harm than good. there are circuit board inside the 9pin connector.
Thanks for your advise ... I am looking for either the PC-link or the adjustment unit for the KO VFS2000 ESC ...
ernestf is offline  
Old 05-02-2005, 08:17 PM
  #778  
Tech Master
iTrader: (17)
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,903
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

hi there wat criteria should i select when getting a scoti diode??? higher amp or higher voltage???
100v 3 amp or 400v 3amp??? tq.
EngTat is offline  
Old 05-02-2005, 09:28 PM
  #779  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by F. Alonso
Enough of this 19t and 27t crap (only joking ) has anybody got any ESC setups that they use for Modified?? I'm currently using Hara's worlds setup and its okay... I might need to tinker with it for my own style a bit more.... just I was wondering what other people had tried and were racing.
simon.. why not just take my profile.. and add 32 stages to the whole thing? same concept
Hebiki is offline  
Old 05-03-2005, 02:59 AM
  #780  
Tech Master
iTrader: (16)
 
over gear's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SoCal
Posts: 1,135
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

just got a VFS1... anyone got pic of the VFS1 in a 415MS? i want to see what's the cleanest way to put everything... the cap is hugh!
over gear is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.