R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-30-2005, 10:40 AM   #766
Tech Master
 
berger's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The Rayspeed standard setting is
35
33
31
30
28
27
26
25
25
26
27
28
29
31
32
33
34
35
36
37
39
40
41
42
43
44
44
44
44
44
44
44
Power Save 2.3v
Throttle response 6
berger is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 04:59 PM   #767
Tech Master
 
kartermdb's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,120
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

anyone have good settings for 12th scale 4 cell 19 turn???
__________________
Mark Burt
Thanks to:
TRINITY - Revtech - Awesomatix USA - Side Piece Racing - Roche RC USA - Darkside Motorsports - Genesis R/C Raceway
kartermdb is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 09:31 PM   #768
Tech Fanatic
 
S-T-R-l-K-E-R's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: CS RACING / RIDDLER HOBBIES
Posts: 973
Send a message via ICQ to S-T-R-l-K-E-R
Default

IMO the masami model VFS-1's settings is for a 1/12 car. ask around if they know what i programed into it.
S-T-R-l-K-E-R is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 10:28 PM   #769
Tech Master
 
berger's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I was talking about this last night with a friend, the settings given on the named speedos if they are even correct will be fairly useless, no driver will drive the same as them, have the same motors and cells as them and race on the same track! So you might as well just grab someone elses settings, Hebiki has some good 27T and 19T ones i believe who is a bit closer to the "average joe" racer and will have similar sorta gear (I know my promatch cells have similar numbers to his not [not counting your new ones ] and motors from EA) so it will be more suited to what you can use.
Try the KO Propo site for some 12th scale settings?
berger is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 02:20 AM   #770
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by berger
I was talking about this last night with a friend, the settings given on the named speedos if they are even correct will be fairly useless, no driver will drive the same as them, have the same motors and cells as them and race on the same track! So you might as well just grab someone elses settings, Hebiki has some good 27T and 19T ones i believe who is a bit closer to the "average joe" racer and will have similar sorta gear (I know my promatch cells have similar numbers to his not [not counting your new ones ] and motors from EA) so it will be more suited to what you can use.
Try the KO Propo site for some 12th scale settings?
let me know if you guys need help. berger knows my AIM. or PM. i got a new profile for 19T... but i gotta test it on a bigger track. should be real good.
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 02:45 AM   #771
Tech Master
 
berger's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

For 19T im sure just taking a 27T profile and adding say 7 to each step would work, then if you werent cooking the motor lower it from there until you got somewhere that you were comfortable with.
berger is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 03:47 AM   #772
Tech Elite
 
F. Alonso's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 2,141
Trader Rating: 10 (100%+)
Send a message via AIM to F. Alonso Send a message via Yahoo to F. Alonso
Default

Enough of this 19t and 27t crap (only joking ) has anybody got any ESC setups that they use for Modified?? I'm currently using Hara's worlds setup and its okay... I might need to tinker with it for my own style a bit more.... just I was wondering what other people had tried and were racing.
__________________
Simon Feigl
RCRacer.com.au - Dedicated Australian Forum and Website

XRAY | HPI | Hotbodies | Hobbies Australia | LRP Electronics | Futaba
F. Alonso is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 09:11 AM   #773
Tech Initiate
 
Spud_J's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Norwich, UK
Posts: 46
Default

I'd second that, more low wind mod setups please!!!!!

i was under the impression that the standard setting in the Hara twister 2 was the setup he used at the worlds but not so. I was having problems with runtime on the standard setting but the worlds setting is an average of 4 steps higher and with a 120amp current limit. I guess the worlds setting is a reasonable place to start with it???
Spud_J is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 03:37 AM   #774
Tech Master
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,903
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

hi can anyone tell me the ko shotki diode double(45516) voltage rating and amp. tq.
__________________
Tamiya TB Evo 5
Spektrum DX3R 2.4Ghz, Sanwa ERG-VX, VFS-1
EngTat is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 06:14 AM   #775
Tech Elite
 
ernestf's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 2,027
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via ICQ to ernestf
Default

Hi

May I ask if anyone of you know the pin-assignment of the VFS-PC cable (RS232C to 3-pin) ?

Thanks a lot

Ernest
Attached Images
File Type: jpg icspcinterface_photo.jpg (7.4 KB, 141 views)
ernestf is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 09:16 AM   #776
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,212
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by ernestf
Hi

May I ask if anyone of you know the pin-assignment of the VFS-PC cable (RS232C to 3-pin) ?

Thanks a lot

Ernest
if you're trying to build one...don't try it.. you'll do more harm than good. there are circuit board inside the 9pin connector.
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 08:04 PM   #777
Tech Elite
 
ernestf's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 2,027
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via ICQ to ernestf
Default

Quote:
Originally posted by rc-zombies
if you're trying to build one...don't try it.. you'll do more harm than good. there are circuit board inside the 9pin connector.
Thanks for your advise ... I am looking for either the PC-link or the adjustment unit for the KO VFS2000 ESC ...
ernestf is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 08:17 PM   #778
Tech Master
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,903
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

hi there wat criteria should i select when getting a scoti diode??? higher amp or higher voltage???
100v 3 amp or 400v 3amp??? tq.
__________________
Tamiya TB Evo 5
Spektrum DX3R 2.4Ghz, Sanwa ERG-VX, VFS-1
EngTat is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 09:28 PM   #779
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by F. Alonso
Enough of this 19t and 27t crap (only joking ) has anybody got any ESC setups that they use for Modified?? I'm currently using Hara's worlds setup and its okay... I might need to tinker with it for my own style a bit more.... just I was wondering what other people had tried and were racing.
simon.. why not just take my profile.. and add 32 stages to the whole thing? same concept
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005, 02:59 AM   #780
Tech Master
 
over gear's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SoCal
Posts: 1,096
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

just got a VFS1... anyone got pic of the VFS1 in a 415MS? i want to see what's the cleanest way to put everything... the cap is hugh!
over gear is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KO PROPO BMC-VFS esc Molala3 Electric On-Road 0 04-23-2008 11:57 AM
KO PROPO VS-1 FS/FT Headshot R/C Items: For Sale/Trade 5 11-11-2007 06:16 PM
ko propo buffalobill989 R/C Items: Wanted to Buy 2 08-09-2006 05:08 AM
~F/S Ko Propo Mars R/Ko Propo VFS 2000 Pro/BMI FK05~ RandomTask R/C Items: For Sale/Trade 5 06-21-2006 10:18 PM
WTB Ko Propo VFS-1 Pro Roberto Falcon R/C Items: Wanted to Buy 5 10-22-2005 11:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net