Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
MAMBA MAX PRO COGGING "E_REVO" >

MAMBA MAX PRO COGGING "E_REVO"

MAMBA MAX PRO COGGING "E_REVO"

Reply

Old 05-01-2011, 07:53 AM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (6)
 
bhsanchez72's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 200
Trader Rating: 6 (100%+)
Default MAMBA MAX PRO COGGING "E_REVO"

Hi i have e-revo with a mamba max pro esc , neu-castle 1800kv motor and 6s lipos. Today it started cogging/glitching when i apply the throttle. It wont go forward until i give it a little tap and the motors turns over and works. But when i stop i have to give it another tap to go. Let me know if there is anything i can do to fix this. thanks.
bhsanchez72 is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 10:01 AM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
smokinu's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: MODESTO CA
Posts: 4,916
Trader Rating: 65 (99%+)
Default

get the right speedcontrol to handle a monster truck application.

MAMBA MONSTER MAX.
smokinu is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 10:04 AM
  #3  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
B4power's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Canada
Posts: 422
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

You probably overheated it. So, Something on the board blew. Just send it in to Castle, they will get it fixed for you.

Also, does the esc smell like an ash tray? If so, you are 100% it has been overheated or it fried.

Like stated above, you need the right esc for a monster truck. Get a Mamba Monster Max instead.
B4power is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 11:26 AM
  #4  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Beavertown/Portlandia, OR
Posts: 255
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

I swear I just had Deja Vu.... I think I just read the same exact question yesterday morning...
TheBeavertonKid is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 03:41 PM
  #5  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (6)
 
bhsanchez72's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 200
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I dont now what you guys are talking about it my esc never gets hot on me at all trust me i checked plenty of times and it does not smell. I just went to drive it and this was happening.
bhsanchez72 is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 03:58 PM
  #6  
Tech Adept
iTrader: (9)
 
djhotrod's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bel Air, MD
Posts: 195
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

The castle mmp has this issue from what I have read. Mine did the same in my losi ten-sct it is now out for repair. I would do as others have suggested and get a monster max for a bulletproof system.
djhotrod is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 04:23 PM
  #7  
Tech Champion
 
Pulse_'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Brussels, Belgium
Posts: 5,081
Default

+1000

No reason to waiste time to make a MMP work well in a moster truck, I would get a Xerun (cheap, sensored, reliable).
Pulse_ is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 07:06 PM
  #8  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (6)
 
bhsanchez72's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 200
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by djhotrod View Post
The castle mmp has this issue from what I have read. Mine did the same in my losi ten-sct it is now out for repair. I would do as others have suggested and get a monster max for a bulletproof system.
Ok i emailed castle creations today.
bhsanchez72 is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 08:09 PM
  #9  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
B4power's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Canada
Posts: 422
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by bhsanchez72 View Post
Ok i emailed castle creations today.
Phone them instead. I've sent them a couple of e-mails previously and they never answered. I think they are flooded with repairs at the moment.
B4power is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 08:46 PM
  #10  
Tech Elite
iTrader: (98)
 
tom2tone's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,842
Trader Rating: 98 (100%+)
Default

For a cheap fix now try one of these

http://www.amainhobbies.com/product_...tage-Protector

I've had to get one for each of my mmp's. I've ran my MMP in my 8th scale buggy with no issues. I dont see why it wouldn't work in a erevo. If it doesn't help then pick up a mmm.
tom2tone is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 10:39 PM
  #11  
Tech Master
iTrader: (5)
 
KingdomRacer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: PA
Posts: 1,483
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by tom2tone View Post
For a cheap fix now try one of these

http://www.amainhobbies.com/product_...tage-Protector

I've had to get one for each of my mmp's. I've ran my MMP in my 8th scale buggy with no issues. I dont see why it wouldn't work in a erevo. If it doesn't help then pick up a mmm.
I also run an MMP in an 1/8 scale buggy but would not run one in a MT because there is a HUGE difference.
Get an MMM or an RX8 for MT's period.
KingdomRacer is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 10:47 PM
  #12  
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2010
Location: appomattox virginia
Posts: 51
Default

i have a emaxx with mmp it runs fine on 4s and 5s but on 6s it does the same thing thats happening to you i would get a mmm for 6s but im ok my 2150kv tacon motor is fast enough on 4s
momogt is offline  
Reply With Quote
Old 05-02-2011, 03:49 PM
  #13  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (6)
 
bhsanchez72's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 200
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I dont see how that voltage protector would fix it that is just to get it more power for the servos.
bhsanchez72 is offline  
Reply With Quote
Old 05-02-2011, 03:57 PM
  #14  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
smokinu's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: MODESTO CA
Posts: 4,916
Trader Rating: 65 (99%+)
Default

Originally Posted by bhsanchez72 View Post
I dont see how that voltage protector would fix it that is just to get it more power for the servos.
no it helps level the voltage in the rx. incase of a low power moment the cap stores electricity and uses it on surges.

A BEC that castle makes dose the same thing powers the rx directly off the battery and then inturn dose give a servo more power.

but you have to cut the red wire to run on from your esc witch eleminates the bec from the esc (HUGE problem on the MMP is the WEAK bec witch inturn causes a Glitching like problem)
smokinu is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2011, 03:01 AM
  #15  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Buzz65's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mesa, Arizona
Posts: 290
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by tom2tone View Post
For a cheap fix now try one of these

http://www.amainhobbies.com/product_...tage-Protector

I've had to get one for each of my mmp's. I've ran my MMP in my 8th scale buggy with no issues. I dont see why it wouldn't work in a erevo. If it doesn't help then pick up a mmm.
I normally run Novak but I have them sent out for updating. In the meantime I had a MMP laying around that I thought I would try to use as a backup. I run a Kyosho SC-R in a 13.5 class. First, the MMP with 'stock' settings was fairly smooth but slow in comparison to the Kinetic that I normally run. No worries as I was still setting comparable laptimes. I monitor my temps after each run and the highest the ESC got was 120, the ambient temp was 105 (Arizona) so it was running nicely. However, it started acting up in such a way that if I ever stopped, it wouldn't start up again w/out a push.

What causes this crap? I can deal with it being not quite as smooth or as fast as the kinetic but that "Cogging" basically ruins a race.

Oh and I run the extra voltage protector/capacitor thing.
Buzz65 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service