Go Back  R/C Tech Forums > Company/Manufacturer Forums > Ask Hitec
hey guys@hitec, need your help! >

hey guys@hitec, need your help!

hey guys@hitec, need your help!

Old 03-05-2003, 06:15 PM
  #1  
Tech Champion
Thread Starter
iTrader: (15)
 
overtki11's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: founding member of THE "like to post BIG BIG pictures in the Off Topic, Special Interest Group".
Posts: 8,132
Trader Rating: 15 (100%+)
Default hey guys@hitec, need your help!

dear sirs,
i recently bought a 705mg quarter scale servo for my txt.
works great, but all this while, i've been using a seperate rx pack to power it.
my question is, if my Mtronik esc B.E.C. output is 5v/1.5Amax. do i need to use the rx pack or can the esc handle the 705mg without it.
if i can i would like to get rid of the rx pack.
too much clutter on my otherwise great truck.
overtki11 is offline  
Old 03-05-2003, 09:02 PM
  #2  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Cool truck....

I would stay with the Rx pack to be on the safe side...

1.5A BEC is still on the low side.....

Other option would be to change to a higher AMP capable ESC...

Checkout the HFX if you want to stay with something small...

BEC Output 6 volts / 5 Amps
Tres is offline  
Old 03-05-2003, 09:10 PM
  #3  
Tech Champion
Thread Starter
iTrader: (15)
 
overtki11's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: founding member of THE "like to post BIG BIG pictures in the Off Topic, Special Interest Group".
Posts: 8,132
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

cool...what turn motors can that handle?
overtki11 is offline  
Old 03-05-2003, 09:23 PM
  #4  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

10 Turn

Click here for some more details: HFX Web Page
Tres is offline  
Old 03-05-2003, 09:27 PM
  #5  
Tech Champion
Thread Starter
iTrader: (15)
 
overtki11's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: founding member of THE "like to post BIG BIG pictures in the Off Topic, Special Interest Group".
Posts: 8,132
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

thanks for the speedy replies Tres,
much appreciated.
now lets see if my LHS stocks those.

regards
darren
overtki11 is offline  
Old 03-05-2003, 10:50 PM
  #6  
Tech Champion
Thread Starter
iTrader: (15)
 
overtki11's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: founding member of THE "like to post BIG BIG pictures in the Off Topic, Special Interest Group".
Posts: 8,132
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

hey Tres,
what would happen if my esc didn't have enuf amps to run the quarter scale servo?
would anything fry? or would glitching be the problem?
thanks in advance.
overtki11 is offline  
Old 03-06-2003, 07:54 AM
  #7  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

What happens most of the time is the Rx doesn't have enough power and the result is glitching.....

Strange things can happen...
Tres is offline  
Old 03-06-2003, 09:06 PM
  #8  
Tech Champion
Thread Starter
iTrader: (15)
 
overtki11's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: founding member of THE "like to post BIG BIG pictures in the Off Topic, Special Interest Group".
Posts: 8,132
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

haha....thanks man.
overtki11 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.