Using PS3 Controller

 
Old 07-08-2012, 04:00 PM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (42)
 
DoogieLee's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lake Alfred, FL
Posts: 1,363
Trader Rating: 42 (100%+)
Default Using PS3 Controller

I've downloaded the Pinnacle software that VRC suggests to use for using a PS3 controller, but I still cant get it to work or calibrate.
I was just trying to get a feel for the game before my dongle arrived, which, BTW...anyone have any problems using a Futaba 4PL with this game?

Any help would be greatly appreciated
DoogieLee is offline  
Old 08-08-2012, 03:22 PM
  #2  
Company Representative
 
VRC-Pro's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 94
Default

Originally Posted by DoogieLee
I've downloaded the Pinnacle software that VRC suggests to use for using a PS3 controller, but I still cant get it to work or calibrate.
I was just trying to get a feel for the game before my dongle arrived, which, BTW...anyone have any problems using a Futaba 4PL with this game?
In the new release on Friday you will be able to 'map any controller'. Which means that if the driver for your PS3 gamepad is installed, then you can set the functions for each control (button or stick) in the game (under options -> control).
VRC-Pro is offline  
Old 08-08-2012, 03:52 PM
  #3  
jks
Tech Apprentice
iTrader: (12)
 
jks's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Casa Grande ,Az
Posts: 86
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Originally Posted by DoogieLee
I've downloaded the Pinnacle software that VRC suggests to use for using a PS3 controller, but I still cant get it to work or calibrate.
I was just trying to get a feel for the game before my dongle arrived, which, BTW...anyone have any problems using a Futaba 4PL with this game?

Any help would be greatly appreciated
I personally recommend Motionjoy software. I tried the Pinnacle software and had some issues. The website for Motionjoy is http://www.motioninjoy.com/ It seems to work really well with PS3 controllers. On VRC pro website there is a xbox 360 setup post using motion joy. I used the settings for the ps3 controller and it worked fine.
jks is offline  
Old 08-08-2012, 07:29 PM
  #4  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (42)
 
DoogieLee's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lake Alfred, FL
Posts: 1,363
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Thanks guys... I was just trying to use my PS3 in the meantime til my VRC adapter showed up.
DoogieLee is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.