30 amp vs 35 amp discharge

Old 01-29-2005, 08:35 PM
  #1  
Moderator
Thread Starter
iTrader: (127)
 
Packfan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Green Bay
Posts: 3,692
Trader Rating: 127 (100%+)
Default 30 amp vs 35 amp discharge

The new cells I see you are selling are matched at 35 amp discharge. I understand why you do this, however how do the numbers convert? i.e. if a pack has 360 sec runtime at 1.163 average volts, what does that equate to for a 30 amp discharge. Thanks
Packfan is offline  
Old 01-29-2005, 09:18 PM
  #2  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default Re: 30 amp vs 35 amp discharge

Originally posted by Packfan
The new cells I see you are selling are matched at 35 amp discharge. I understand why you do this, however how do the numbers convert? i.e. if a pack has 360 sec runtime at 1.163 average volts, what does that equate to for a 30 amp discharge. Thanks
I`m not Danny or Korgae..but you should be around 1.175~1.178 with about 420 Run time
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 01-29-2005, 09:24 PM
  #3  
Moderator
Thread Starter
iTrader: (127)
 
Packfan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Green Bay
Posts: 3,692
Trader Rating: 127 (100%+)
Default

Thanks for the input. Now it is time to buy Oh yes....I must buy!
Packfan is offline  
Old 01-29-2005, 10:33 PM
  #4  
Company Representative
iTrader: (15)
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 1,700
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Dave is right 1.164 is right on the border of 1.18+

If you can hang on a few more days the new SMC website will be ready.

I am just finishing the "IB" charging section.


Thanks

Korgae
Korgae is offline  
Old 01-30-2005, 01:18 AM
  #5  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by Korgae
Dave is right 1.164 is right on the border of 1.18+

If you can hang on a few more days the new SMC website will be ready.

I am just finishing the "IB" charging section.


Thanks

Korgae
Thats what I am waiting for... the new site and the IB cell section so I can compare notes on what SMC recomends and what I have been doing with the Intellect 3600 cell for the past month.
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 01-30-2005, 07:42 PM
  #6  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Bob Nilsen's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Dallas, TX
Posts: 483
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Dave, what's your opinion of those intellect cells?

Are they any better or lighter than GP3300 cells? Cheaper?
Bob Nilsen is offline  
Old 01-30-2005, 11:18 PM
  #7  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by Bob Nilsen
Dave, what's your opinion of those intellect cells?

Are they any better or lighter than GP3300 cells? Cheaper?
I love them~~ Lots "O" punch!! and they come in at about 1~2 grams heavier per cell not too much different than a GP cell
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 01-31-2005, 02:30 PM
  #8  
V12
Tech Elite
iTrader: (1)
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,658
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi Dave

You got my PM from saturday?

Do you know anything on the GP3700 and what do you think about them in regard to the Intellect 3600? I have heard here the GP3700 is way better than the Intellect, but its not that info from the Team Orion test/report.
V12 is offline  
Old 01-31-2005, 05:08 PM
  #9  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by V12
Hi Dave

You got my PM from saturday?

Do you know anything on the GP3700 and what do you think about them in regard to the Intellect 3600? I have heard here the GP3700 is way better than the Intellect, but its not that info from the Team Orion test/report.
I have set of Zapped 3700GP cells.. but they don"t seem to have the punch of the Intellect cell..and the 3700GP cell is quite heavy compared to the 3300 cell.

-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.