Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Rookie Zone
Dominus 10TR - issues >

Dominus 10TR - issues

Dominus 10TR - issues

Reply

Old 05-15-2018, 09:22 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 3
Default Dominus 10TR - issues

So I am no RC guy by any stretch but was recently gifted a dominus 10TR. I have a race track near my home and have even visited and had a great time with the car. Recently I took it out to run around the neighborhood and I got problems. When I power it up I get the beeps, the remote works and turning works. When I hit the trigger it will go like 2 feet, beep three times, and stop. If I throttle it lightly it will move but at a very slow pace. When the car is simply sitting there I can hear a slight buzz from the inside. At times when I hit the throttle it will take off at like full speed for about 3 seconds and then it will travel at a slow speed for as long as I keep holding throttle. If I remove throttle I can do this again. (full speed for about three seconds.
What have I done?
I have went through the manual over and over again, and there is really nothing about this particular activity.
I have combed the internets to see if anyone else has had this problem.
I have ensured that the batteries for the car and controller are fully charged.
I have rebinded the controller to the car.
Perhaps someone out there with more knowledge than I can recognize these symptoms, At this point I am really scratching the old noggin.
n0rr15 is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2018, 09:44 AM
  #2  
Moderator
iTrader: (21)
 
MarkA's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Corvallis, OR
Posts: 9,154
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by n0rr15 View Post
So I am no RC guy by any stretch but was recently gifted a dominus 10TR. I have a race track near my home and have even visited and had a great time with the car. Recently I took it out to run around the neighborhood and I got problems. When I power it up I get the beeps, the remote works and turning works. When I hit the trigger it will go like 2 feet, beep three times, and stop. If I throttle it lightly it will move but at a very slow pace. When the car is simply sitting there I can hear a slight buzz from the inside. At times when I hit the throttle it will take off at like full speed for about 3 seconds and then it will travel at a slow speed for as long as I keep holding throttle. If I remove throttle I can do this again. (full speed for about three seconds.
What have I done?
I have went through the manual over and over again, and there is really nothing about this particular activity.
I have combed the internets to see if anyone else has had this problem.
I have ensured that the batteries for the car and controller are fully charged.
I have rebinded the controller to the car.
Perhaps someone out there with more knowledge than I can recognize these symptoms, At this point I am really scratching the old noggin.
Re-set the ESC to the TX making sure all the trims/etc. on the radio didn't get moved, not just a re-bind.
Have you tried multiple batteries in the car or just one?
MarkA is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2018, 09:53 AM
  #3  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 3
Default

Would you be so kind as to elaborate on "re-set the ESC?" Again I am a n00b and looking through the manual I could find no reference to this. As for other batteries I am an avid SCUBA diver and luckily I use the same batteries for my dive light as this car, so I have I was able to try more than one.
n0rr15 is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2018, 10:02 AM
  #4  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 3
Default

Scratch that as I have found instruction on the ESC. I will try this tonight.
n0rr15 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service