R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-17-2012, 04:53 PM   #856
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pcar951 View Post
Are you running any physical timing on the can? What firmware version? Just trying to get some info to sort this out... Sounds like too much timing being applied in the midrange possibly.
I had 30 physical timing on the can and 30 boost , firmware version A30,
Thanks dude haha

And The day I was running on was around 35 degrees(c)


Should I get a new motor and try it ?
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 12:27 AM   #857
Tech Master
 
pcar951's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cow Town
Posts: 1,705
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Before you toss the motor, try this setup http://viper-rc.com/forums/index.php...91.0;attach=63.

It makes a fairly smooth transition from boost to top speed timing. If you're still getting lag then you may have an issue with the motor. I've shown a couple of my VST's 200+ degrees (my bad), they're still running well, just replaced the rotors. Let me know how it works out.
__________________
Jim Chapman
PM Hobbycraft | RCAmerica | Xray | Hudy | Reds Racing
pcar951 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 03:59 AM   #858
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pcar951 View Post
Before you toss the motor, try this setup http://viper-rc.com/forums/index.php...91.0;attach=63.

It makes a fairly smooth transition from boost to top speed timing. If you're still getting lag then you may have an issue with the motor. I've shown a couple of my VST's 200+ degrees (my bad), they're still running well, just replaced the rotors. Let me know how it works out.
Okay thanks man I'll give it a shot
But it's not so much lag , it's like the motor is struggling to dish out the power that the esc is giving. At full throttle the motor was erratic .
Its like trying to spray the final bits of paint out of a spray paint can
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 06:42 PM   #859
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

I tried the setup you recommended and I had the same problem!
I would get a new rotor and try but viper doesn't have an Australian distributor and for the price of shipping and the rotor I might as well buy a whole new motor of a different brand from my L.H.S
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 08:08 PM   #860
Tech Apprentice
 
Caydenn's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kelly, Sydney
Posts: 82
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via Skype™ to Caydenn
Default

I have been having a look at the 17.5 Viper VST. Would you Guys recommend it?
If not what motor would you recommend in that price range?
Caydenn is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 03:36 AM   #861
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 240
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hey guys can anyone give me there speedy set up for VTX with a 21.5 in a Tamiya Mini. Tried it with boost and cooked a motor. Just looking to find a bit more top end.
Thanks guys
__________________
XRAY T14
www.wingsoverthedowns.com.au
PHI2 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 07:26 AM   #862
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Caydenn View Post
I have been having a look at the 17.5 Viper VST. Would you Guys recommend it?
If not what motor would you recommend in that price range?
the vst motors are very good and extremely smooth, I would recommend them . Other wise, all 540 brushless motors of a competitive brand are all roughly the same price, it comes down to user choice and driving style . But people generally go for the smoothest motors they can find , smoother = faster
Viper is excellent but any other motor made my a good brand is also good. Like I said it comes down to user preference .
Good luck!!
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2012, 03:31 AM   #863
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by narcotiks View Post
Thanks for your help dude
But my problem is that the motor was
Working fine and VERY fast until I had a very hot run on a very hot day and then damaged the rotor (scratches) and the sensor board (fixed )
Which was the last time I went for a practice . When I arrived at the track and gave my car a test on the car stand , I noticed the speed was substantially lower than usual. And by the end of my 2 hour practice , it had the problems I explained above . So I had it working perfectly and now it isnt. Do
You think it is the motor ? Should I get a new one?
And if I do get a new motor , can it be any brand?
If you over heated the motor once..most likely it damaged the rotor. Did you smell any burning scent when you took the car off the track? You will most likely need a new rotor unfortunately .
__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2012, 06:12 AM   #864
Tech Master
 
gonzo416's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,938
Trader Rating: 39 (98%+)
Default

What's a good FDR and timing for 13.5 blinky for rubber tire tc on a 70 x 42 track?
gonzo416 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 08:58 PM   #865
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by narcotiks View Post
Hi guys,

On my tc with vtx10 and vst 13.5 motor (using profile 7) the motor has no definitive kick into boost , and at full throttle it kinda pauses and starts rapidly , seems like its struggling to put out the power that the Esc is giving..

I have had motor issues before and I was told that the motor will die eventually if you have burnt it...

So is the motor fried? And if it is the Esc, how would I tell if it is?
Just bought a new motor(Lrp x12) , wired it all up , tested it and I'm still having this problem .
My gear ratio is 6.11
Could it be the battery?
I'm using the gold trakpower 4900 , I'm pretty sure it's like 4 years old cause I got it at the same time I got my cyclone tc.
The problem is that I don't have another newish battery to try it with. I have a trakpower 4800 saddle pack but that is also 4 years old.
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2012, 01:08 AM   #866
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by narcotiks View Post
Just bought a new motor(Lrp x12) , wired it all up , tested it and I'm still having this problem .
My gear ratio is 6.11
Could it be the battery?
I'm using the gold trakpower 4900 , I'm pretty sure it's like 4 years old cause I got it at the same time I got my cyclone tc.
The problem is that I don't have another newish battery to try it with. I have a trakpower 4800 saddle pack but that is also 4 years old.
Hi, have you changed your motor sensor wire, as it sounds like a sensor is misreading.
blackbird is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2012, 09:35 PM   #867
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by blackbird View Post
Hi, have you changed your motor sensor wire, as it sounds like a sensor is misreading.
I haven't changed the sensor wire but I did try my other saddle pack battery and the problem was gone ...
The other battery is giving perfomance similar too a dead nimh pack ...
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 05:39 PM   #868
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

For those of you On-roaders who also have Off-road cars....Copperhead VX4 has arrived @ amain

http://www.amainhobbies.com/product_...r-Combo-5150kV
__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 05:48 PM   #869
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

New Black Edition VST motor testing!!! This motor looks promising and it has so much power. I took it apart to show you guys the details that Viper has put into this motor

The integrated cooling fan gives you the option to cool the motor 20-30* more

__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 08:46 AM   #870
Tech Addict
 
29TC's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: anywhere with an rc track!
Posts: 608
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via ICQ to 29TC
Default

Anyone know the motor limit for the VTX1 esc?

Thanks in advance.
29TC is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viper RC - mini-dub Radio and Electronics 12069 12-04-2017 10:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:25 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net