Helios Question

Reply

Old 09-10-2008, 09:17 PM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2005
Location: Richwhat??
Posts: 401
Trader Rating: 4 (100%+)
Default Helios Question

Ok so I want to swap the battery tray out for a lipo pack. I get the lipo battery and had to reverse the + and - to charge it for some reason(its noe configured as if I were using it to power a reciever).

So before plugging it into the radio and possibly wiring it backwards a causing a short in my brand new radio I wanted to know if someone from KO could tell me of the 3 pole's in the radio which one is +,- and since there is a third I can only assume its a dummy pole? The manual says to plug it in and even shows an illustration but it doesn't show a red or black for + or - so I'm not sure what is what.

Again I am only assuming but I would think the + for the battery tray and the + for the plug would be on the same side but I want to be sure before I power up.

Any insight would be greatly appreciated. Thanks
JoeGlover is offline  
Reply With Quote
Old 09-11-2008, 07:26 AM
  #2  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto
Posts: 195
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Joe,

The black wire should be in the middle and the red to the RIGHT of that. So if you're looking down at the radio, the red wire/+ pin is the one closer to the back of the radio, or furtherest away from the steering wheel side.

By the way, the lipo is amazing. I have the Losi one and it lasts for about 12-13 hours. And the balance is perfect once you take out the stock antenna (assuming you're using 2.4).

Hope that helps,
Jon
jon123 is offline  
Reply With Quote
Old 09-11-2008, 10:00 AM
  #3  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2005
Location: Richwhat??
Posts: 401
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Thanks for the info. Much appreciated
JoeGlover is offline  
Reply With Quote
Old 09-12-2008, 12:02 PM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (86)
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 3,002
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

exactly which battery are you using
RaceAce701 is offline  
Reply With Quote
Old 09-15-2008, 09:48 PM
  #5  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2005
Location: Richwhat??
Posts: 401
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I have the protek, its all workin tip top too!
JoeGlover is offline  
Reply With Quote
Old 09-16-2008, 02:17 AM
  #6  
Tech Addict
 
keavze's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 590
Default

why can't KO wired their TX normally with the black wire at the end instead of in the middle?
keavze is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service