R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-19-2006, 05:58 PM   #16
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto
Posts: 195
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

You only need two digital servos if you're using HRS mode. If you're in PPM (regular FM mode) you can use a combination of analog and digital, or even just analog.
I believe the new Futaba DSM system allows you a choice of using either PPM or HRS. As suggested, go to the thread in electric onroad. It's very good.
I got the 3PK super (synthesized version) a couple of months ago and love it.
jon123 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2006, 08:18 PM   #17
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto
Posts: 195
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Couple other things. If you do decide to go with Spektrum there are two versions for the 3PK: the newer Pro version (which doesn't require digital servos) and an HRS version. The HRS version is faster but I doubt the average club racer would notice a difference over the Pro version.
As for the cover, you don't have to modify it if you're buying a 3PK super, that was only on the older radios.
jon123 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2006, 11:16 PM   #18
Tech Elite
 
wallyedmonds's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Brampton ont canada
Posts: 3,662
Default

KO
wallyedmonds is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 12:44 AM   #19
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 84
Default

thanks again for your inputs

in rc mushroom they have ran out of 3pksuper with spektrum:
http://rc-mushroom.com/product_info....ducts_id=10452


so if i buy the 3pksuper 40mhz:
http://rc-mushroom.com/product_info....ducts_id=11272

with spektrum DSM system for HRC module
http://rc-mushroom.com/product_info....ducts_id=10352

would it be the same as buying it in a set?? i know i woiuld end up with another reciever and module, but would it still need modifications? or would the module in the transmitter just pop out just like that??

thanks, hope to hear from u guys soon as im desperate to get one
bigboss is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 06:06 AM   #20
Moderator
 
Artificial-I's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Rurouni Kenshin
Posts: 3,459
Trader Rating: 17 (100%+)
Send a message via AIM to Artificial-I
Default

I dont think the clip fits over my spektrum on the 3pks...or are you talking about the unit fitting in alltogether.

My spektrum does fit into my 3pks , but you cant get the clip to go back on over it.
Artificial-I is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 10:00 AM   #21
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,880
Default

I own the 3pks
have tried the hrs synth
spektrum hrs
and spektrum pro

I use spektrum pro now because some of my cars use analog servos..I can't tell if one is faster than another, they feel the same to me..
also I like the fuelproof coating on the spektrum pro recv
JayL is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 10:03 AM   #22
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 84
Default

dont think the clip fits over my spektrum on the 3pks...or are you talking about the unit fitting in alltogether.

im just talkin about the whole transmitter unit fitting in correctly
but i fink it does from comments
hopefully im not wrong
bigboss is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 10:10 AM   #23
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 84
Default

and if i get the 3pks 40mhz transmitter and reciever
is it possible to remove the 40mhz modele on the transmitter and put a spektrum into the trasmitter?
bigboss is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 03:07 PM   #24
Tech Elite
 
itchy b's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: In My Man Cave
Posts: 4,144
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bigboss
and if i get the 3pks 40mhz transmitter and reciever
is it possible to remove the 40mhz modele on the transmitter and put a spektrum into the trasmitter?
yes you can, the module fits just the same as the original one, its the same phisical size, only the original module doesnt have an antenna in the top.
good luck and happy glitch free racing
__________________
-Blitz-Rallyhawk-EX 1.5R-Xpress-P64 Tyrrell-Lotus79-Espirit VTA
EX1.5-SC10 4x4
itchy b is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2006, 06:39 PM   #25
Tech Regular
 
mugendude's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 366
Default

yea i agree you should hold the radios in your hand and see how they feel
__________________
murnan modified rb xenon R ballistic missle i love the smell of nitro in the morning
www.rc-racing.org
mugendude is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 DTX ICE - Car stands, 8000 7.4 lipos, B4 Spares, Tires, 3PK radio M8 radio spektrum racer34v R/C Items: For Sale/Trade 7 07-16-2008 06:10 AM
gt2 truck,spectrum radio,ae radio,glow starters.......trade for non rc realted xsxracing Other Items: For Sale/Trade or Wanted to Buy 1 08-07-2007 05:43 PM
gt2 truck,nitro extras,spetrum radio,ae radio,charger,battery more....cheap xsxracing R/C Items: For Sale/Trade 0 08-07-2007 08:40 AM
Good radio:fm, any brand, no offer refused! needed radio(3 channel t to the maxx2 R/C Items: Wanted to Buy 16 02-05-2005 11:20 AM
Futaba 3PJS FM/PCM radio w/7 sets of crystals and MATT FRANCIS radio bag Ron Meloni R/C Items: For Sale/Trade 1 01-08-2003 04:43 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:11 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net