Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Monster Trucks
Savage help Needed Please >

Savage help Needed Please

Savage help Needed Please

Old 01-29-2009, 04:07 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
firestorm1967uk's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Default Savage help Needed Please

Hi everyone
just before christmas I ran my savage afterwards I did the after care and put it away I decided to get the truck out and blow the dust off the other week but when I came to use it there was no steering or anything else the battery indicator for the humppack battery say's the battery is fully. charged the hand set batteries so they are fully charged I just can't understand why there is nothing at all, sorry all I get is the wheels twich when it's turned on and thats it nothing else.


any help would be great


thank's

Neil
firestorm1967uk is offline  
Old 01-29-2009, 09:47 AM
  #2  
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Default

.

Last edited by Elad; 01-29-2009 at 09:58 AM.
Elad is offline  
Old 01-29-2009, 09:50 AM
  #3  
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Default

hi neil there could be a number of things to check 1 st being that all the ends are secure in the receiver box 2nd could be that the servo has broken 3rd could be that you mite of had a wack on the front and you need to take the servo saver off and reajust the trip before re assembleing it also the servo horn could be stripped inside
Personaly what i would do it remove the servo saver and see if the servo is working then if its not then id say you need to replace it
Hope this helps
Elad is offline  
Old 01-31-2009, 05:40 PM
  #4  
pmp
Tech Apprentice
iTrader: (5)
 
pmp's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: plainfield
Posts: 90
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

so your saying that your steering servo and your throtle servo are not working? If they both are not working I would have to say either your reciver is shot or by some odd chance both of the servo leads are unpluged or damaged in some way. if it's just the steering thats not working and you can here the servo moveing when you turn the wheel on the radio then I would say the gears are shot in the servo wich is common in the stock servo they are plastic and cant handle the big wheels
pmp is offline  
Old 01-31-2009, 06:55 PM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
MoparRules's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rollin on 35s, NJ
Posts: 4,262
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

DOES ANYBODY KNOW HOW TO USE PERIODS!!!! JESUS CHRIST!!!


anyway i agree with everything being said here.
MoparRules is offline  
Old 01-31-2009, 10:10 PM
  #6  
pmp
Tech Apprentice
iTrader: (5)
 
pmp's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: plainfield
Posts: 90
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by MoparRules
DOES ANYBODY KNOW HOW TO USE PERIODS!!!! JESUS CHRIST!!!


anyway i agree with everything being said here.
hahahaha I didnt ever realize I do that. From now on I will make sure I try to use proper punctuation. Just dont start beating me up on spelling also. hahaha
pmp is offline  
Old 02-01-2009, 05:33 AM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
MoparRules's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rollin on 35s, NJ
Posts: 4,262
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by pmp
hahahaha I didnt ever realize I do that. From now on I will make sure I try to use proper punctuation. Just dont start beating me up on spelling also. hahaha
it wasnt aimed at you. sure you missed a few periods but its better than the OP and Elad!
MoparRules is offline  
Old 02-01-2009, 06:25 AM
  #8  
Tech Master
iTrader: (3)
 
drperry's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 1,222
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Also, double check and make sure the crystals are in all the way...

And that the end points on the radio aren't set to 0%.
drperry is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.