Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Monster Trucks
Mad Force Issue >

Mad Force Issue

Mad Force Issue

Old 01-16-2008, 03:30 AM
  #1  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (13)
 
steven_tiger's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Griffith, NSW
Posts: 678
Trader Rating: 13 (100%+)
Default Mad Force Issue

Hi,

Having a little issue with my Mad Force.

When I put the brake on (reasonably hard to full) the throttle sticks and will not move and hence the truck will not rev or move forward or back.

I have to turn the truck off, turn off the radio gear, and turn it all back on for it to become unstuck.

Anyone know possible causes?

Thanks in advance.
steven_tiger is offline  
Old 01-16-2008, 10:47 PM
  #2  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
wog....supraman's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: PERTH
Posts: 489
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

so its the servo that sticks, yes?

trial and error is the only way if it is not the servo..........take the ballend off the throttle and open the throttle all the way.....and then close it.......and then see if there is any 'rough' spots in the stroke of the throttle......if that checks out ok....then move on to the throttle servo......and move the servo horn with ur hands (radio off the whole time) and see if it sticks.....it thats ok try it again with the radio on (disconnected from throttle) if it sticks then u have a problem.......find out exactly where it sticks on the servo horn....take the horn off and position it bak on a few splines in the other direction....if u understand wat i mean., then try again and continue adjustin until it doesnt stick anymore...

or u could just replace the servo! standard futaba 3003 servo costs 20 buxs....


good luck

wog
wog....supraman is offline  
Old 01-16-2008, 10:48 PM
  #3  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
wog....supraman's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: PERTH
Posts: 489
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

so its the servo that sticks, yes?

trial and error is the only way if it is not the servo..........take the ballend off the throttle and open the throttle all the way.....and then close it.......and then see if there is any 'rough' spots in the stroke of the throttle......if that checks out ok....then move on to the throttle servo......and move the servo horn with ur hands (radio off the whole time) and see if it sticks.....it thats ok try it again with the radio on (disconnected from throttle) if it sticks then u have a problem.......find out exactly where it sticks on the servo horn....take the horn off and position it bak on a few splines in the other direction....if u understand wat i mean., then try again and continue adjustin until it doesnt stick anymore...

or u could just replace the servo! standard futaba 3003 servo costs 20 buxs....


good luck

wog
wog....supraman is offline  
Old 01-17-2008, 04:21 PM
  #4  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (13)
 
steven_tiger's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Griffith, NSW
Posts: 678
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Thanks for ther reply mate.

It turned out to the the linkage that was sticking.

A few little alterations and some new batteries in the receiver fixed that issue
steven_tiger is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.