Ko Propo VFS-1 ESC

Reply

Old 03-11-2006, 06:04 PM
  #1786  
TFR
Tech Master
iTrader: (11)
 
TFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Toronto
Posts: 1,767
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by Scrad
Check the vfs 2000 thread. Should be there.
Why? The Twister 2 is a rebadged VFS-1.
TFR is offline  
Reply With Quote
Old 03-11-2006, 06:13 PM
  #1787  
Tech Master
iTrader: (15)
 
Scrad's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Plover, WI
Posts: 1,512
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

I thought the 2.0 was the VFS 2000 and the 2.1 was the VFS-1.
Scrad is offline  
Reply With Quote
Old 03-11-2006, 09:29 PM
  #1788  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Scrad
I thought the 2.0 was the VFS 2000 and the 2.1 was the VFS-1.
Twister is a rebadged VFS-2000

2.0 is a rebadged VFS-1
2.1 is a rebadged VFS-1 Pro (higher temp cut.. .etc etc)
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 03-11-2006, 10:45 PM
  #1789  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,818
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

I NEED a profile for 12th scale QUICK... medium-sized technical layout. Who's got one before tomorrow (9am)?
JayBee is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 03:12 PM
  #1790  
Tech Addict
 
Formula1fan's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Buckeye City!
Posts: 691
Default

Originally Posted by Hebiki
you can probably raise the entire profile since the voltage on the IBs are so much higher than the 3300s
How would I go about doing this? I want to run the 12th scale stock profile on the web site.
Formula1fan is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 03:26 PM
  #1791  
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 36
Default

I NEED a profile for 12th scale QUICK... medium-sized technical layout. Who's got one before tomorrow (9am)?
http://www.kopropo.com/vfs_help.htm
rbecking is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 09:25 PM
  #1792  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,818
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Thanks... after I posted I realized that I could've just done that.
JayBee is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 10:11 PM
  #1793  
Tech Regular
iTrader: (36)
 
Mike Schumacher's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: RC Madness, CT
Posts: 279
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Anyone not using the original schottky diode? I saw so many top drivers using their Twister 2.1 with Novak 36AMP diode instead! Any clue on this?







Last edited by Mike Schumacher; 03-14-2006 at 08:17 PM.
Mike Schumacher is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2006, 10:11 AM
  #1794  
TFR
Tech Master
iTrader: (11)
 
TFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Toronto
Posts: 1,767
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

For those that are interested, this is the stock profile for the Hara Twister 2.
Attached Thumbnails Ko Propo VFS-1 ESC-ahrp-twister-2-profile.jpg  
TFR is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2006, 11:20 AM
  #1795  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
B&B Racing's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Midwest
Posts: 182
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

We just sent in a non-working Twister 2 and KO confirmed that it is a VFS-1. It does have a modified profile loaded but is still just a VFS-1. The Twister 2.1 is the VFS-1 Pro Competition Version that has the higher thermal limit. Our Twister 2 was non-repairable with a replacement offering of the VFS-1 J model. All internals are the same but just has the power leads pre-installed.
B&B Racing is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2006, 11:22 AM
  #1796  
Tech Champion
iTrader: (8)
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,212
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by Mike Schumacher
Anyone not using the original schottky diode? I saw so many top drivers using their Twister 2.1 with Novak 36AMP diode instead! Any clue on this?

'coz maybe the Novak version cost much less...approx. $12.00usd...
the ones pictured are probably made by Much More..
rc-zombies is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2006, 06:53 PM
  #1797  
TFR
Tech Master
iTrader: (11)
 
TFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Toronto
Posts: 1,767
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

I just installed a Twister 2.0 on an 1/12. I have some set up problems. I'm supposed to hold the button down and turn the switch on and wait until the light comes on, but the light goes on when I turn on the switch. What am I doing wrong? This is on an 4 cells 1/12 using Futaba HRS receiver and digital servo without an receiver pack. Any pointers?
TFR is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2006, 08:21 PM
  #1798  
Tech Regular
iTrader: (36)
 
Mike Schumacher's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: RC Madness, CT
Posts: 279
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

KO VFS-1 requires using their diode which is 80amps but Novak ones is only rated at 36amps. Do you think it's safe to use Novak diode on KO ESC?
Mike Schumacher is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2006, 10:01 PM
  #1799  
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canton, MI
Posts: 500
Default

With the B.E.C. voltage being only 3.4 max, what does that do to servos rated at 6.0 volts? Will it make my .06 second JR z9000s perform like a 3003? I would really like to get one for my Evo IV. If that's the case, I guess I could just throw my KO 2123 FET servo in there...

Tony
RcCzarOfOld is offline  
Reply With Quote
Old 03-15-2006, 11:09 AM
  #1800  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally Posted by TFR
I just installed a Twister 2.0 on an 1/12. I have some set up problems. I'm supposed to hold the button down and turn the switch on and wait until the light comes on, but the light goes on when I turn on the switch. What am I doing wrong? This is on an 4 cells 1/12 using Futaba HRS receiver and digital servo without an receiver pack. Any pointers?
TRF-
Are you trying to change the program or set the esc to your Tx?
-Robert
KO PROPO Staff is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service