Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Alex Racing Barracuda R2 & R3 >

Alex Racing Barracuda R2 & R3

Like Tree4Likes

Alex Racing Barracuda R2 & R3

Old 01-04-2004, 05:07 PM
  #8371  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (47)
 
Randy Caster's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,716
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Originally posted by Ko Racer
No Sir.............no R3 here!
Waitin for Steve to get em?
Randy Caster is offline  
Old 01-05-2004, 02:43 AM
  #8372  
Regional Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Location: IRT #122
Posts: 3,364
Default

Originally posted by Randman
Waitin for Steve to get em?

no there already selling them across the pond
Ko Racer is offline  
Old 01-05-2004, 08:46 AM
  #8373  
Tech Elite
 
GTO2's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Don't Blink !!
Posts: 2,264
Default STOCK R3 out of the box






GTO2 is offline  
Old 01-05-2004, 08:51 AM
  #8374  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Nipple's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kallang Airport
Posts: 2,031
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Close up pictures of R3.

Click here.
Nipple is offline  
Old 01-05-2004, 08:54 AM
  #8375  
Tech Elite
 
GTO2's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Don't Blink !!
Posts: 2,264
Default

nip: thanks for the short cut...save me lotsa time
GTO2 is offline  
Old 01-05-2004, 09:00 AM
  #8376  
Regional Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Location: IRT #122
Posts: 3,364
Default

So what are your thoughts on the kit?
Ko Racer is offline  
Old 01-05-2004, 09:03 AM
  #8377  
Tech Elite
 
GTO2's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Don't Blink !!
Posts: 2,264
Default

Havent tried it yet...I expect it to be something different compare to other shaft driven...the arms are really something.
During assembly (the Jap manual...doh) have a slight guessing here and there but all in all, the alignment and fitting are perfect.
Whats your view?
GTO2 is offline  
Old 01-05-2004, 09:08 AM
  #8378  
Regional Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Location: IRT #122
Posts: 3,364
Default

Originally posted by GTO2
Havent tried it yet...I expect it to be something different compare to other shaft driven...the arms are really something.
During assembly (the Jap manual...doh) have a slight guessing here and there but all in all, the alignment and fitting are perfect.
Whats your view?
Dont have a R3 so i have no comments . what do you think of the chassis and TC3 steering system on the cuda?
Ko Racer is offline  
Old 01-05-2004, 09:13 AM
  #8379  
Tech Elite
 
GTO2's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Don't Blink !!
Posts: 2,264
Default

chassis is pretty solid, very minimum flex as I feel it. The rack steering is much smoother than the TC3, must be because of the delrin bushings in the middle of it.
Another thing is the motor mount block, it should give less tweak I suppose cos bottom side mounting is right down the middle.
GTO2 is offline  
Old 01-05-2004, 09:14 AM
  #8380  
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,828
Default

Does R3 Have Torque Steering?
True R/C Racing is offline  
Old 01-05-2004, 09:18 AM
  #8381  
Tech Elite
 
GTO2's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Don't Blink !!
Posts: 2,264
Default

logically I think it has. How much less/more compare to say TC3, I'm not sure, haven't tried it yet. R2 owner maybe can comment on that. I can't be sure cos I don't have an R2 or even knows how much different they are.
GTO2 is offline  
Old 01-05-2004, 09:20 AM
  #8382  
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,828
Default

oh ok, because Im looking into the car trying find info.. because if has Alot of torque steering going to be a pain balancing the Chassis.
True R/C Racing is offline  
Old 01-05-2004, 09:24 AM
  #8383  
Tech Addict
 
Pirvan's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Singapore/Australia/India
Posts: 511
Default

GTO : Hehe, get the brushless in there quick. The acid test would be this SUnday when you pit this against Ozone's 04 and my EVO3... guess after that, you will then be able to answer everyone's question

Bring it on!
Pirvan is offline  
Old 01-05-2004, 09:26 AM
  #8384  
Tech Elite
 
GTO2's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Don't Blink !!
Posts: 2,264
Default

I use to run TC3 on a 13sec high speed track, I can't feel the torque steer. I run my practice with Novak BL geared at 7 which i think should give me plenty of torque, I still don't feel it. It's there I suppose but I don't feel it.
GTO2 is offline  
Old 01-05-2004, 09:26 AM
  #8385  
Tech Champion
iTrader: (8)
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,222
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally posted by True R/C Racing
Does R3 Have Torque Steering?
I've raced my R2 Web Special with a 10x2... and never experience any serious torque steer. was very well balanced. Unfortunately I did not have have then the PAL drive system and I stripped the gears within 3min. of the race. Will you not have that problem with the R3... the Spur gear shaft support is all built in now...
rc-zombies is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.