Issues with car...

Reply

Old 02-18-2012, 10:11 AM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default Issues with car...

So i have some glitching issues...

Setup:
CRT .5
mamba max (old one)
3s battery
Savox sc 0251 servo
Spektrum dx2s w/ 3300t rx
Spektrum cap
3800kv 1410 4 pole motor

My temps are good 130s

But it seems like when the car gets far away from me it loses signal, almost like it's glitching, but sometimes it completely dies like it's lost bind. Some people said it might be the servo? Possibly my esc dying (it is old and has seen some abuse...) Ive tried a new rx and it did the same, new remote did the same too

ideas?
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 10:34 AM
  #2  
Tech Master
iTrader: (38)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,779
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Do you have a cap on the wires from the esc that run to the battery? All my "newer" esc's do.
vw addict is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 12:23 PM
  #3  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

the cap is in the aux part of the rx
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 12:39 PM
  #4  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2012
Location: Peeing by a Nearby Bush,Michigan
Posts: 157
Default

MMP's are known to have weak BEC's
TeKiNxRampage is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 12:58 PM
  #5  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

it's not a mamba max pro, its a mamba max (old school with the green heat sink). I do an castle creations bec maybe ill try to add it...
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 01:01 PM
  #6  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 184
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

How far are you talking? Could just be your transmitter's limit.
aussiek2000 is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 01:07 PM
  #7  
Tech Fanatic
 
midwestcajun's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: St. Peters, MO
Posts: 832
Default

what battery?
midwestcajun is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 01:32 PM
  #8  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

battery is a turnigy 3s 5000mah 20/30c

Basically i just feel like it hsould be able to go further, but maybe it just the limit, how far is the distance for spektrum?
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 02:03 PM
  #9  
Tech Regular
iTrader: (19)
 
Teammoose's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: LaPorte, IN
Posts: 283
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Originally Posted by agarabaghi View Post
battery is a turnigy 3s 5000mah 20/30c

Basically i just feel like it hsould be able to go further, but maybe it just the limit, how far is the distance for spektrum?
Points Radio Name Distance in Feet
1 Futaba 4PKS 1233 feet
2 Futaba 3PL 1058 feet
3 Traxxas TQ 2.4 with Link 840 feet
4 Tactic TTX-240 808 feet
5 Spektrum DX3S 620 feet

Bigsquid rc ^
Teammoose is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 04:16 PM
  #10  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

def. not hitting 620ft with the dx2s ... there must be something going on... I really want to try a new servo and flash / update the mamba max but i need to find a castle link
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 04:57 PM
  #11  
Tech Master
iTrader: (38)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,779
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Originally Posted by agarabaghi View Post
the cap is in the aux part of the rx
Yeah well with a cap in the rx and a cap on the esc I still have slight glitching issues using Savox servos.....
vw addict is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 05:56 PM
  #12  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

What servos are known to not glitch with spectrum?
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-19-2012, 06:15 AM
  #13  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

hmm i installed bec this am, and it seems to be working better, but still feel like im loosing control after a certain distance.
agarabaghi is offline  
Reply With Quote
Old 02-19-2012, 06:28 AM
  #14  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 184
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

is your rx antenna up?
aussiek2000 is offline  
Reply With Quote
Old 02-19-2012, 06:51 AM
  #15  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (25)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando / Maitland, FL
Posts: 1,770
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

yea, i had it in a little straw, but now its stretched all the way out...

agarabaghi is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service