R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-03-2009, 10:00 AM   #1
Tech Regular
 
maylemay's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Central MS
Posts: 252
Default Need help

I have a rustler XL-5 and I was bashing it in the street. I was not running it very hard and after about 5 minutes I herd a kinda squealing noise I figured out that it was coming out of the main gear box but I dont want to take the time to open it up and not know what happend so if any of you had this happen to you please let me know what you did to fix it
maylemay is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 10:16 AM   #2
Tech Master
 
Chimer's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Woodstock,IL
Posts: 1,231
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

I never owned a Rustler, but I have had a sqeuling noise before.
Check to see if your slipper is adjusted properly and check that the wheels turn without making any crunching noises in the gear box. It could be a bad bearing also.
Ultimately, I would not be lazy and take the gear box apart to inspect everything. Check all of the gears and bearings. Also check out the motor and clean it. Check the wheel bearings too. Bearings may need to be cleaned and re-lubed or it could be too late for that and you may need new ones.
Doing maintenance is part of the hobby. Your Rustler will last longer, go faster, and handle better if it is properly maintained. The instruction manual that came with your Rustler should be a huge help to you-check it out!
Chimer is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 10:17 AM   #3
Suspended
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 293
Default

Quote:
Originally Posted by maylemay View Post
I have a rustler XL-5 and I was bashing it in the street. I was not running it very hard and after about 5 minutes I herd a kinda squealing noise I figured out that it was coming out of the main gear box but I dont want to take the time to open it up and not know what happend so if any of you had this happen to you please let me know what you did to fix it
you are going to have to take the time, because without some self diagnosis on your part all anyone is doing is guessing since it could be a ton of things. welcome to the wonderful world of RC
RobbieT is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 10:35 AM   #4
Tech Regular
 
maylemay's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Central MS
Posts: 252
Default

thanks
maylemay is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logan Off Road ( The Brickyard ) Brisbane QLD BIG O Australian Racing 10325 03-08-2017 04:07 PM
SC10 Brushed motor need help! dsl Electric Off-Road 12 08-11-2009 10:19 AM
ARIZONA TOURING CAR RACERS rcracerdude Racing Forum 6536 03-06-2008 04:21 PM
cheep esc descision... Johnathan Rookie Zone 8 07-23-2006 02:42 PM
Need Help! Car Glitching!! MugenMTX3Kid Electric On-Road 47 02-28-2004 03:27 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net