Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
>>>>>Slash Questions<<<<<< >

>>>>>Slash Questions<<<<<<

>>>>>Slash Questions<<<<<<

Reply

Old 11-30-2008, 06:50 PM
  #16  
Tech Regular
iTrader: (16)
 
dawg's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ohio
Posts: 285
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

all those conditions mean that the slipper was too tight.
hopefully you have it correct now.
dawg is offline  
Reply With Quote
Old 11-30-2008, 07:18 PM
  #17  
Regional Moderator
iTrader: (10)
 
marccaracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: baraboo wisconsin
Posts: 1,518
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Perhaps slowly squeeze on the throttle rather than mashing it to the max. It is a throttle not an on/off switch. I run my slippers very tight and have learned much better throttle control because of it.
marccaracer is offline  
Reply With Quote
Old 12-01-2008, 04:56 AM
  #18  
Tech Master
iTrader: (21)
 
Badmuthatrucker's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Hobart, Australia
Posts: 1,565
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Yes, the only all metal option you have is MIP CVD. You need the Nitro Rustler units, E-Rustler and pede are too long.

BTW,

Actions and consequence. You gotta expect accelerated wear and failure on 3C b/less. In anything.
Badmuthatrucker is offline  
Reply With Quote
Old 12-02-2008, 05:19 PM
  #19  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (5)
 
scooter1985's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Florida
Posts: 436
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Problem resolved!! I guess the slipper was hanging up...I took it all apart and cleaned it up...Adjusted it out, and no problems! Thanks for all the help guys!
scooter1985 is offline  
Reply With Quote
Old 12-04-2008, 10:11 PM
  #20  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (5)
 
scooter1985's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Florida
Posts: 436
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Stoped by the hobby shop today after stripping a spur...The didnt have the 86t that I have been running..All they had was a 90t..I thought what the heck! So I got it, and a 21t pinion...Let me tell you what!!! It made it a completely different truck..It will wheelie at 1/2-full throttle...I think I have finally found the true 70mph out of Traxxas...Its not going to be any good for racing other than training mode..But for bashing it is going to be a whole heap of fun!!

I would like to know what other people are doing with theirs, what kind of speed? How far has yours slid on its top @ 50mph! (that was nice)

Anyway just hopeing to get a nice thread going about Slash's since some people on here seem to be botherd by "new" Slash threads...I often think its because they dont have one of the bad ass trucks we are all haveing a blast with!!
scooter1985 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 03:20 PM
  #21  
Tech Apprentice
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2008
Location: So. NV
Posts: 65
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Hey All, I thought this would be the best place to post my slash question. So here goes.
I just bought a used slash, and ran the juice out of the battery that came with it. So i bought a charger but the local hobby shop didnt have the right adapter for my battery. But they were nice enough to loan me a battery until they get more in. So i put their battery in and ran the juice out of it. Then i recharged it and tried to run it again. but now i have no throttle or reverse. the green light on the ESC will flicker a lil bit but is mostly solid. I tried to recalibrate my Radio but no difference. The Steering works just fine. Did i somehow burn the motor or ESC up? With it being used i cant rule out privious abuse but it seemed to run fine for the little bit i played with it. I tried to find a similar problem but this place is huge and there are only so many hours in the day. Any help or suggestions would be appreciated.
wheremiat is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 03:36 PM
  #22  
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Location: so cal
Posts: 14
Default

i had the same problem' just find the center of the throttle trim and start over
jawa889 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 03:43 PM
  #23  
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Location: so cal
Posts: 14
Default

hey air8, i can see the mountains and smell the beach, can you?
jawa889 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 04:38 PM
  #24  
Tech Apprentice
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2008
Location: So. NV
Posts: 65
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Thanks for the help but is this Dummy proof or am i a dummy cause i tried it and still no change. I went straight from the book.
wheremiat is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 05:45 PM
  #25  
Tech Master
iTrader: (19)
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,287
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

sounds like either bad battery or connection or possibly a bad esc. try swapping w/ known good pieces and find what the problem is that way.....
nitro0619 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 06:01 PM
  #26  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (5)
 
scooter1985's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Florida
Posts: 436
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Could be a bad motor...If you have voltage tester, check it that way...I had a xl-5 go bad one time, and it did basically the same thing your has done...Also check the water proof rec. box...It may have pinched the signal wire to the esc..Which would be the white wire..If it did, you will still have power to the rec. to make the steering work, but no signal to make the esc work..
scooter1985 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 06:17 PM
  #27  
Tech Elite
iTrader: (17)
 
W.E.D.Jim's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Kissimmee,Fl.
Posts: 4,942
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

Something to think about....

At the Jconcepts Bash this weekend, there was a stock and modified class. The Stock class had the fastest qualifying time and main event time and the modified class was won by someone running a bone stock Slash that was shared betweem two classes.

K.I.S.S. is my new moto!!!



...Jim
W.E.D.
W.E.D.Jim is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 06:20 PM
  #28  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (5)
 
scooter1985's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Florida
Posts: 436
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

That is sick man! Nice body!! I will have to come over and race with you guy's sometime...Im just past Lakeland, in Plant City...Where are yall racing at?
scooter1985 is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 07:19 PM
  #29  
Tech Elite
iTrader: (17)
 
W.E.D.Jim's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Kissimmee,Fl.
Posts: 4,942
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

Scooter, we race at OutaControl raceway in Winter Garden and Bartow 555, as well as Extreme Hobbies in Winter Haven, where we raced Slashes today at the JConcepts Bash.

Maybe i'll see you at a race some time.


ttyl
...Jim
W.E.D.
W.E.D.Jim is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 07:48 PM
  #30  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (5)
 
scooter1985's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Florida
Posts: 436
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by W.E.D.Jim View Post
Scooter, we race at OutaControl raceway in Winter Garden and Bartow 555, as well as Extreme Hobbies in Winter Haven, where we raced Slashes today at the JConcepts Bash.

Maybe i'll see you at a race some time.


ttyl
...Jim
W.E.D.
For sure! Ive been meaning to get out to Tripple Nickel...I have a new Jammin I want to have a go round with...

PM me on race day sometime, and I will meet you out there...
scooter1985 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service