Like Tree38Likes

EAMotorsports discussion thread

Reply

Old 10-05-2006, 07:36 PM
  #4906  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
Jim Herrmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mentor, Ohio
Posts: 313
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by EAMotorsports
Dont forget to change that Signature Only one more thing down there that needs to be changed

EA
There you go starting trouble again!

Jim
Jim Herrmann is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 07:37 PM
  #4907  
Team EAM
iTrader: (79)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,286
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Originally Posted by AChupp2
Thanks. Just to clarify though, how do you break in the motor between runs (volts and time)?
2 volts with a small fan for 200-300 seconds.

EA
EAMotorsports is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 07:37 PM
  #4908  
Team EAM
iTrader: (79)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,286
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Originally Posted by Jim Herrmann
There you go starting trouble again!

Jim
Thats why people either love me or hate me

EA
EAMotorsports is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 07:40 PM
  #4909  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
Jim Herrmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mentor, Ohio
Posts: 313
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by EAMotorsports
Thats why people either love me or hate me

EA
That's why I love you so dearly, now I need a few more packs for both cars! Oh and the other change does that have anything to do with you possibly?

Jim
Jim Herrmann is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 07:54 PM
  #4910  
Team EAM
iTrader: (79)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,286
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Originally Posted by Jim Herrmann
That's why I love you so dearly, now I need a few more packs for both cars! Oh and the other change does that have anything to do with you possibly?

Jim
It better not be....You havent seen an invoice from Vegas yet have you?

EA
EAMotorsports is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 07:55 PM
  #4911  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
Jim Herrmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mentor, Ohio
Posts: 313
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I ment something else! Like maybe e................................................. ............s..................................... .................................................. ...............c.................................. .................................................. .....................related. LOL!

Jim
Jim Herrmann is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 07:57 PM
  #4912  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
Jim Herrmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mentor, Ohio
Posts: 313
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I know what your thinking and I kinda figured that was what you were thinking when you posted that.
Jim Herrmann is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 08:02 PM
  #4913  
Team EAM
iTrader: (79)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,286
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

LOL....Yea something along those lines.

EA
EAMotorsports is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 08:05 PM
  #4914  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
Jim Herrmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mentor, Ohio
Posts: 313
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Alright you've stirred enough trouble for one night, go match some sells or something! LOL
Jim Herrmann is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 08:38 PM
  #4915  
Tech Fanatic
iTrader: (17)
 
bmmer701's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 947
Trader Rating: 17 (100%+)
Default question

just want to ask what fdr should i try in a high speed track, medium to large size? i'm using co27 stock motor from ea motorsports tia!
bmmer701 is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2006, 09:44 PM
  #4916  
Tech Fanatic
 
Join Date: Sep 2003
Location: Lake Elsinore, ca
Posts: 873
Default

Ok guys, newbie question i just got a Duratrax Ice and it is the first charge i have had that can break in motors. It measures amp draw but i dont know if i want i higher number or a lower one. I just trued my EA and the amp draw is about 6.8 but ihave no idea if this is good or bad.
tcmerf is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2006, 02:58 PM
  #4917  
Tech Master
iTrader: (6)
 
Rob Phillips's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Indianapolis / VA
Posts: 1,722
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Rob Phillips
any thoughts on the Trinity DPD? I am still thinking of getting one, but I want to make sure that they are going to work on the 4200's. Any other suggestions? I'm interested in seeing the new Integy Zero-Ninety or whatever it'll be called.

Anyone?

Also what brush/spring combos are working on the KD's for TC? Thanks.
Rob Phillips is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2006, 03:07 PM
  #4918  
Super Moderator
iTrader: (20)
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 8,529
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Originally Posted by tcmerf
Ok guys, newbie question i just got a Duratrax Ice and it is the first charge i have had that can break in motors. It measures amp draw but i dont know if i want i higher number or a lower one. I just trued my EA and the amp draw is about 6.8 but ihave no idea if this is good or bad.
Hey Merf, I am not EA by any means but here's how I do things. I want my motors to pull 8 amps at 2 volts no fan. anymore and I notice the motor wont make the full 5 minutes. this is not set in stone. the old days we would get the motors pulling 12-13 amps at 2 volts. just remember that if you got an EA Motor it's going to be fast...you might have to play with your gearing to get the most out of it.
Bob Barry is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2006, 06:37 PM
  #4919  
Tech Fanatic
 
Join Date: Sep 2003
Location: Lake Elsinore, ca
Posts: 873
Default

Thanks for the help. I had it backwards. I thought pulling mre amps ment it was less efficient. Now i know why i am so slow, oh wait its cause i keep hitting stuff. So th next question is how do you increase the amp draw? I cut the com and changed the brushes. At 2 amps it only pulls like 4 amps. I am sure this has been cover many times but my search ends up being to big to sort through. Thanks agin guys.
tcmerf is offline  
Reply With Quote
Old 10-06-2006, 08:04 PM
  #4920  
Tech Elite
iTrader: (13)
 
ottoman's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: wisconsin
Posts: 2,761
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Whats the ETA on the MRT speedo's? I figure it will look good on my 007
ottoman is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service