Like Tree38Likes

EAMotorsports discussion thread

Reply

Old 03-30-2005, 08:28 AM
  #1846  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

well i aint to pleased with the charger upto now....hasn't done anything good yet

ill try running my lathe off it, if it says short circuit thingy then i will try charging some batts and see what happens from there and i will let you guys know
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 08:53 AM
  #1847  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

well the the advantage seems to charge ok and powers my lathe ok (only pulls like 3amp while skimming a comm) and not skiming a comm puls like 1.5 or something.

but on the ROAR its pulling like 9+ on 4.8v (i skimmed comm on 4.8v)

its crazy, im gonna open up the ROAR see if anything is stuck in there and i will get back to you
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 08:59 AM
  #1848  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

right, i just checked the ROAR and there is nothing binding/catching or anything, i just lubed the bushings and tried it on the charger and it still does the same..any ideas?
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:03 AM
  #1849  
Tech Regular
 
ATLAS COPCO's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cloud 69
Posts: 468
Default

Originally posted by raving-monkey
right, i just checked the ROAR and there is nothing binding/catching or anything, i just lubed the bushings and tried it on the charger and it still does the same..any ideas?
Tell me what brushes are you useing on the roar and monster,are they the same brush
ATLAS COPCO is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:05 AM
  #1850  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

that was my next question.....i think they will be 767s as i only bought them the other day (came today)...although one has vertical slots and the other has horizontal
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:05 AM
  #1851  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Get a pulsar Seriously im glad i didnt sell mine. I wouldnt trust the motor run in feature as i know im not the only person who has had problems/broken theirs by using it. Aparantly orion are doing a new software version to fix it. Wether thats true or not i dont know
berger is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:09 AM
  #1852  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

well it was between the pulsar2 and the orion advantage but i think the advantage caught our eye because of the step charge.

i just tried the motor run in on all of my motors and it only does it on the new ROAR i got....so it must be something to do with that motor...but yet i've opened it and there is nothing to be seent hat could be cuasing it to draw so many amps and cut out on the motor run in.
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:13 AM
  #1853  
Tech Regular
 
ATLAS COPCO's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cloud 69
Posts: 468
Default

Originally posted by raving-monkey
that was my next question.....i think they will be 767s as i only bought them the other day (came today)...although one has vertical slots and the other has horizontal
Are the shunts on the brush gold in colour or are they silver?
ATLAS COPCO is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:15 AM
  #1854  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

copper colour on monster and silver on the ROAR.

from that i gather the monster has f-lines and ROAR has 767s? (my f-lines had copper coloured shunts)
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:22 AM
  #1855  
Tech Regular
 
ATLAS COPCO's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cloud 69
Posts: 468
Default

Originally posted by raving-monkey
copper colour on monster and silver on the ROAR.

from that i gather the monster has f-lines and ROAR has 767s? (my f-lines had copper coloured shunts)
Year the copper colour would be f-lines so i gather that the roar has 767s .
Have you run the motor on a 4 cell pack was there any bearing lube on the comm ,also get a cotton bud and spray some motor spray on it and push the bud down the hood and clean the com then run on a 4 cell pack for a short while then put it on the vantage
Fingers crossed
Simon
ATLAS COPCO is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:24 AM
  #1856  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

ok, ill give that a go and get back to you
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:35 AM
  #1857  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

ok, i did what you said and then put it on the advantage and it doesn't cut out like it did but yet it still pulls 9.5-10 amps

so atleast it isn't cutting out, now all i need to do is figure out why it is pulling more than it should be with no load on it.
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:41 AM
  #1858  
Tech Regular
 
ATLAS COPCO's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Cloud 69
Posts: 468
Default

Originally posted by raving-monkey
ok, i did what you said and then put it on the advantage and it doesn't cut out like it did but yet it still pulls 9.5-10 amps

so atleast it isn't cutting out, now all i need to do is figure out why it is pulling more than it should be with no load on it.
Well i have done all i know i think EA may have a few answers for you good luck
ATLAS COPCO is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:45 AM
  #1859  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

well your help is appreciatedand you stopped it cutting out
raving-monkey is offline  
Reply With Quote
Old 03-30-2005, 10:49 AM
  #1860  
Tech Elite
iTrader: (13)
 
ottoman's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: wisconsin
Posts: 2,761
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

My good ROAR's all pull 10 + amps at 2 volts... sounds normal to me
ottoman is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service