Like Tree68Likes

Team ORCA USA Discussion Thread

Old 09-28-2022, 12:27 AM
  #1141  
Tech Initiate
 
Join Date: Sep 2022
Location: Austria
Posts: 34
Default

Originally Posted by geeunit1014
I think if you update the firmware for the box, then it will work with the esc. Depending what firmware version your box is, if the esc has a newer version than the card, that could be why it wonít work, but does work for your older escís.
Hi, you were totally right. ESC was an firmware version 5 and setup-card on 4.4. After the update it works perfectly fine now. Thanks for the advice.
Would have been nice from Orca when they would mention this with one sentence in their manual.

Thanks
Sabatatsch is offline  
Old 10-16-2022, 04:27 AM
  #1142  
Tech Regular
iTrader: (25)
 
Join Date: May 2009
Posts: 323
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Anyone running the ORCA Blinky Pro?

Good,Bad,Ugly?

Thanks
SwampDog32 is offline  
Old 10-16-2022, 08:39 AM
  #1143  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
disaster999's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hong Kong
Posts: 3,997
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by SwampDog32
Anyone running the ORCA Blinky Pro?

Good,Bad,Ugly?

Thanks
Depends what motor you run this ESC with. I have 3 of them all running 13.5T motors on Touring cars and FF. They are great when it works up till the point when it doesnt. All of them stopped working within 6 months. Plenty of people have the same problem. A local track had an spec race running this ESC and plenty of people all report the same thing where the ESC just stopped working. Im suspecting the no fan design of the ESC overheated the internals and prematurely killed it. I still have 1 left running my F1 with 21.5T motor and so far its still working. Probably because the F1 doesnt get much track time as other, but also the low current draw of the 21.5T motor and low demand running a F1 car.

If you want something that would last, I would either pick Orca's full on race ESC or Hobbywing's Xerun Stock spec ESC. They are at least twice the price as the blinky pro and you need a program card to go with it, but I rather pay a little more for something thats guaranteed to work instead of finding out your ESC randomly died in the middle of your race day and scramble to find a back up ESC or ending your day.
disaster999 is offline  
Old 10-16-2022, 10:44 AM
  #1144  
Tech Regular
iTrader: (25)
 
Join Date: May 2009
Posts: 323
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Originally Posted by disaster999
Depends what motor you run this ESC with. I have 3 of them all running 13.5T motors on Touring cars and FF. They are great when it works up till the point when it doesnt. All of them stopped working within 6 months. Plenty of people have the same problem. A local track had an spec race running this ESC and plenty of people all report the same thing where the ESC just stopped working. Im suspecting the no fan design of the ESC overheated the internals and prematurely killed it. I still have 1 left running my F1 with 21.5T motor and so far its still working. Probably because the F1 doesnt get much track time as other, but also the low current draw of the 21.5T motor and low demand running a F1 car.

If you want something that would last, I would either pick Orca's full on race ESC or Hobbywing's Xerun Stock spec ESC. They are at least twice the price as the blinky pro and you need a program card to go with it, but I rather pay a little more for something thats guaranteed to work instead of finding out your ESC randomly died in the middle of your race day and scramble to find a back up ESC or ending your day.
Thank you for the great response. Iíve always been a person to NOT run whatever else is. Definitely not trying to be cheap.
SwampDog32 is offline  
Old 10-17-2022, 08:35 AM
  #1145  
Tech Champion
iTrader: (14)
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,827
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

I never tried the blinky pro, but I did test the oe101 and never had any issues with it. The 101 is a step in between the BP and the OE1. I never found any real on track laptime difference between the OE1 and the 101, just a difference in the feeling, which is why I choose to use the OE1. I still keep the 101 as a Backup or if someone at my track wants to try them.
Isaac likes this.
geeunit1014 is offline  
Old 12-12-2022, 06:37 PM
  #1146  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
disaster999's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hong Kong
Posts: 3,997
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Orca just released a replacement of the Blinky Pro. Hopefully this isnt a repeat of the Blinky Pro. At least they included a fan for better heat dissipation
disaster999 is offline  
Old 03-08-2023, 01:25 PM
  #1147  
Tech Rookie
 
Darren Stoner's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Ontario, Canada
Posts: 11
Default

I browsed through the Forum and the googlers the other day and couldn't come across this info. I'm sure im missing something stupid..

I for the first time since buying the OE101's back in early 2019 finally decided to plug them in and play with some settings. they were all V3.0.. I upgraded the box to V6.2 and the software to V5 (by accident) I wanted to try V4.2 as suggested by another club member. Is there any way to downgrade Firmware on the ESC?

Thanks In Advance
Darren Stoner is offline  
Old 03-08-2023, 06:06 PM
  #1148  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
disaster999's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hong Kong
Posts: 3,997
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Darren Stoner
I browsed through the Forum and the googlers the other day and couldn't come across this info. I'm sure im missing something stupid..

I for the first time since buying the OE101's back in early 2019 finally decided to plug them in and play with some settings. they were all V3.0.. I upgraded the box to V6.2 and the software to V5 (by accident) I wanted to try V4.2 as suggested by another club member. Is there any way to downgrade Firmware on the ESC?

Thanks In Advance
I havent tried this myself, but I believe you can flash whatever firmware you want onto the ESC. Just download the one you want onto the SD card and pick the firmware version you want to flash
disaster999 is offline  
Old 03-14-2023, 11:48 AM
  #1149  
Tech Champion
iTrader: (14)
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,827
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by disaster999
I havent tried this myself, but I believe you can flash whatever firmware you want onto the ESC. Just download the one you want onto the SD card and pick the firmware version you want to flash
Correct, you can load any software file from the sd card into the esc, even an ďolderĒ version.
v4.2 may have been suggested as it is the legal software for blinky racing. V5 was not submitted for approval, but would be fine for boosted classes.
geeunit1014 is offline  
Old 04-06-2023, 04:38 PM
  #1150  
Tech Master
iTrader: (15)
 
Join Date: Jun 2004
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,046
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Hi guys, new to Orca. Just got an OE1 to run in 2wd off-road. Uploaded the ver 6.0, but made some changes and don’t remember the default settings. Does anyone have the default parameters or a basic set up sheet for the new version or any updated set up sheets for 2wd and 4wd off-road clay? Thanks in advance.
HeavyD99 is offline  
Old 04-09-2023, 02:44 AM
  #1151  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
disaster999's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hong Kong
Posts: 3,997
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by HeavyD99
Hi guys, new to Orca. Just got an OE1 to run in 2wd off-road. Uploaded the ver 6.0, but made some changes and donít remember the default settings. Does anyone have the default parameters or a basic set up sheet for the new version or any updated set up sheets for 2wd and 4wd off-road clay? Thanks in advance.
You can load the default settings within the program card.
HeavyD99 likes this.
disaster999 is offline  
Old 04-09-2023, 05:50 AM
  #1152  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 232
Default

Has anyone run the TOTEM 1S Pro?
Friulimotosport is offline  
Old 05-01-2023, 12:02 PM
  #1153  
Tech Master
iTrader: (39)
 
Join Date: Apr 2004
Location: Baltimore, MD
Posts: 1,288
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Originally Posted by Friulimotosport
Has anyone run the TOTEM 1S Pro?
I ran the 2s version and it worked great. Having the built in cap and removeable switch is a huge space saver on the chassis.
Jamie Hanson is offline  
Old 05-23-2023, 09:51 AM
  #1154  
Tech Regular
iTrader: (25)
 
Join Date: May 2009
Posts: 323
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Originally Posted by Friulimotosport
Has anyone run the TOTEM 1S Pro?

Wondering the same thing for my Oval Cars. (21.5 Tour,RTT,SK).

Took out my R1's and put them into my TC's.
SwampDog32 is offline  
Old 05-30-2023, 08:37 PM
  #1155  
Tech Champion
iTrader: (38)
 
danjoy25's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,168
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Anyone knows if the new Totem Stock Spec is ROAR approved for blinky spec racing?
danjoy25 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.