Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions
Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread! >

Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread!

Like Tree3Likes

Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread!

Old 09-02-2010, 12:27 AM
  #2266  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 250
Trader Rating: 3 (100%+)
Default Bullet connectors disconnected

Hi, great thread for support !! That's y we love Castle !!

So i did a no no...pulled the connectors to the my mamba monster ESC by the wire, and it disconnected from the bullet connectors.

What's the best way to remedy ? Solder ? Will it void the warranty ?

I also noticed a hole in the bullet connectors...is there a size of worm pin that is supposed to hold the wire in ?

I looked on the site to find a set of wires+connectors but none are for sale, only the connectors themselves.
dmakrc is offline  
Old 09-04-2010, 02:44 PM
  #2267  
Tech Regular
 
DJLeonardo's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 250
Default

I found on the CC website that the MMP should be able to run a 2650 motor on 2S or 3S. I'd like to know if it will run a 2650 on 4S as well. I'd like to run this with a Tekin 2650 sensored motor. The Mamba Monster does not do sensored motors so that's why I was thinking of the MMP. Will this cause heat problems with the ESC? I plan to gear it 19t/52T in my Slash 4x4. This works well with my Monster 2200 on 5S but the weight is a little too high with this setup.

It would be nice also if CC would announce a 550 size motor for SC racing or bashing. Novak and Tekin have one now.

Last edited by DJLeonardo; 09-04-2010 at 02:56 PM.
DJLeonardo is offline  
Old 09-06-2010, 05:02 PM
  #2268  
Tech Regular
 
DJLeonardo's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 250
Default

So the question was a bit too difficult apearently....
DJLeonardo is offline  
Old 09-06-2010, 05:46 PM
  #2269  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
Miller_Time's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Charlotte, NC
Posts: 678
Trader Rating: 11 (92%+)
Default

Could someone suggest a CHEAT mode setting for the MMP in at 17.5 touring setup? I'm using a Ballistic 17.5 and I'm looking for the ideal RPM range. The track is medium-low traction so I have the car geared for high acceleration and I need the boost to come in only during the high speed straights.

It's a 2200kv motor so on 2s lipo that should peak around 18,000 rpms.. Am I thinking correctly that setting the CHEAT boost for a range from 12,000 rpm up is correct if I only pull above half throttle on the straights?

Thanks!
Miller_Time is offline  
Old 09-16-2010, 03:48 AM
  #2270  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
Miller_Time's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Charlotte, NC
Posts: 678
Trader Rating: 11 (92%+)
Default

Overwhelming responses

Anyone?
Miller_Time is offline  
Old 09-17-2010, 08:46 AM
  #2271  
Tech Master
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 1,817
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Well after returning the ESC for warranty replacement and recieving a brand new unit it appears that the problems were all in the ESC. I ran an entire race day without a hitch. Also the software responds as it should to settings such as power (torque limiter).
I am very satisfied with the new software but I have to find that new sweetspot with the settings. So far I am running the power setting in the 3 to 4 range with a 10.5 and running 35 degrees of cheat. That creates a smooth spool up, screaming top speed and a cool motor.
old_dude is offline  
Old 09-17-2010, 09:42 AM
  #2272  
Tech Champion
iTrader: (14)
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,827
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by Miller_Time
Overwhelming responses

Anyone?
There are many setups posted in the thread in the electric onroad forum, but this is what has worked well for me w/ a ballistic 17.5:

45* timing
6000-20000 rpm range (approximate, I dont have my setup here in my college dorm)
1 slash advanced past "n" timing on motor

What FDR you want will depend on size of the track, my track is 120ft straight, I normally geared between 6.3 and 7.0 depending on the layout (thats a 4 tooth pinion spread).

As always, run for 2 mins at a time and check temps so you dont blow anything up, motor should run around 180*F or so (higher and you get problems)
geeunit1014 is offline  
Old 09-19-2010, 04:21 PM
  #2273  
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Default

What's a good combo motor with the Mamba Monster esc, for racing a 8ight-e? I had the Losi electronics in it, and they fried and the 1900 worked pretty well. Also, when mounting the MM, does anyone know if there are any problems with fit or if any new hardware is needed on the ESC or a CC motor?
sluggoman is offline  
Old 09-25-2010, 09:32 PM
  #2274  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (99)
 
tom2tone's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,849
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

quick question...

I am connecting a Tekin T8 1400kv to my MMM and the tekin has the A,B and C solder tabs. Does it matter which wire from the motor goes in the esc? I did have the A tab connected to the positive lead on my MMP and C tab connected to the negative.

Thanks!
tom2tone is offline  
Old 09-29-2010, 10:16 PM
  #2275  
Tech Master
iTrader: (21)
 
gtsakiris's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: The Demolished Shore, NJ
Posts: 1,084
Trader Rating: 21 (100%+)
Default just switch one wire around

it does and doesn't matter. Just solder them up randomly, install bullets into bullet receptacles in ESC, turn on all systems. try throttle if it's reversed, the just reverse to of the wires, doesn't matter which to. I know sounds weird but all you have to do is switch to of the bullets any two and the right forward/reverse should work fine. I like to turn system off while switching the two leads from motor to esc, states such in castle manual the switching of the wires that is.
gtsakiris is offline  
Old 09-30-2010, 03:30 AM
  #2276  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
Miller_Time's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Charlotte, NC
Posts: 678
Trader Rating: 11 (92%+)
Default

Keep in mind that if you plan to run it sensored it absolutely DOES matter that the wiring is correct. A to A, B to B, C to C. The motor and the ESC should be marked with A, B, and C.
Miller_Time is offline  
Old 09-30-2010, 09:36 PM
  #2277  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (99)
 
tom2tone's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,849
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Originally Posted by Miller_Time
Keep in mind that if you plan to run it sensored it absolutely DOES matter that the wiring is correct. A to A, B to B, C to C. The motor and the ESC should be marked with A, B, and C.
yes thank you, I had it matched up on my MMP. But since I was waiting on my replacement, I had a MMM as a backup. I just wanted to make sure it didn't matter on the MMM.
tom2tone is offline  
Old 10-07-2010, 11:36 AM
  #2278  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 17
Default

Quick question about the mamba micro. I searched this thread for 'micro' but didn't find anything. Can the micro run a 540 size 21.5 motor (novak ss specifically) on 2s lipo? I'm new to the sport so this may be a dumb question but I'm trying to find a physically small esc to put in a touring car.
rsbennett00 is offline  
Old 11-06-2010, 07:16 AM
  #2279  
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 11
Default

Anyone actually know how the torque control works?

I dont think it measures the current in the motor to control the torque, perhaps it just ramps the duty cycle up over a period of time?

I want to try and understand it so I can use it properly as I don't get time at the track to practise
gbyfield is offline  
Old 11-14-2010, 07:48 AM
  #2280  
Tech Regular
iTrader: (48)
 
wildracr29's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 409
Trader Rating: 48 (100%+)
Default Lag Problem

I am new to the mamba monster world but not to electric vehicles. I am finding that I have a lag when I come off the throttle and then get back on it again. I race and find myself having to drive the vehicle like a nitro (blipping the throttle) so I do't have this lag. I don't think it is cogging (I am running the 14/45 on a Losi 8ightB) as sometimes when I spin out, I have to sometimes stab the throttle a couple of times to get it to go. I am hoping it is something simple and hope I don't have an ESC issue. Any help and/or ideas would be much appreciated.
Thanks
wildracr29 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.