R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions

Like Tree3Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-26-2008, 06:21 PM   #1561
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2008
Location: France
Posts: 259
Default

In term of amp/ power handling, Mamba max is one if not the most robust controller on the market. But Orion and SP motor are sloted and sensored design they might cog at slow speed with a Mamba max. Make sure that your battery will be able to keep up under load
Mister-T is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 04:27 PM   #1562
Tech Fanatic
 
RC Corral's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2007
Location: Waukesha, Wisconsin
Posts: 777
Default Need Help with Mamba and CM6900

hey guys.

quickly, i bought a CM6900 and was using it for a few days and it was great. My brakes were a bit hot out of the box, so dialed them down to 40% with the castle link. ran a few pack and then my reverse suddenly seemed to have super-power. i would blip the brake, and it would instantly reverse.. like there was no dead band. shortly after this the speedo would shut off on its own. i turned off the switch and turned it back on, and it re armed. I set the car on the ground and the first time i hit brake, it would shut off.
I restored the speedo to its default mode, but this problem persists.
additionally, when i teach the esc with my radio now, it recognizes the forward throttle, but not the reverse throttle...

any thoughts on this?
thanks,
Pete


I checked the endpoints, and they are maxxed out properly. after throttle input, the lights go blank, and the esc never rearms after that.
RC Corral is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 04:45 PM   #1563
wyd
Tech Legend
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,143
Trader Rating: 50 (100%+)
Send a message via AIM to wyd
Default

Sounds like one of the adjustments is off alittle or that maybe the fet for reverse has been damaged. What type of batteries are you using? I would also go thru the radio and make sure the epa is set right for fullthrotttle and brakes.
__________________
Castle Creations (Since 2005) Just awesome products
Bumps & Jumps RC (Great Indoor facility for offroad and oval)
ST Racing Concepts (STRC)
Custom Works (Best Oval Cars around)
wyd is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 05:59 PM   #1564
Tech Fanatic
 
RC Corral's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2007
Location: Waukesha, Wisconsin
Posts: 777
Default

I use orion lipo 4800 plats..
I have double chceck the EPA like you said and everything is in order at the maximum setting.

This is odd. the only thing I havent tried is to test it with a different receiver. I will check it out with a novak synth FM and switch in the same radio, if that fails, i will check it with a 3ps and see if that changes the results.
RC Corral is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 07:33 PM   #1565
wyd
Tech Legend
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,143
Trader Rating: 50 (100%+)
Send a message via AIM to wyd
Default

Quote:
Originally Posted by RC Corral View Post
I use orion lipo 4800 plats..
I have double chceck the EPA like you said and everything is in order at the maximum setting.

This is odd. the only thing I havent tried is to test it with a different receiver. I will check it out with a novak synth FM and switch in the same radio, if that fails, i will check it with a 3ps and see if that changes the results.
Ok sounds good. I know when I have a problem I try as many things as I can because it may be something stupid or could be the speedo is malfunctioning.

What radio do you use? I know if its a Futaba you need use the servo reverse and reverse the throttle.
__________________
Castle Creations (Since 2005) Just awesome products
Bumps & Jumps RC (Great Indoor facility for offroad and oval)
ST Racing Concepts (STRC)
Custom Works (Best Oval Cars around)
wyd is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 08:00 PM   #1566
Tech Elite
 
yodace's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2001
Location: Caleb
Posts: 2,497
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Any hints on mounting a fan to the esc? should it be directly placed on top of the esc or raised up alittle with washers? we race in Ks 95+ ?
yodace is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 08:30 PM   #1567
Tech Champion
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The dirty burnie
Posts: 5,506
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

RC Corrall, try taking some more brake out. imo the MM has tons of brakes in brushless mode, and ive had the car "stop" and not get going again, and the problem goes away when brake is taken out. hope this helps

other things to try are re-setting the endpoints, and maybe dial out some reverse too
__________________
Mike Gee

Awesomatix USA/Pyscho Cells Racing/Tekin/Sweep Racing/RSD/180 Raceway/Johns Mobile Raceway/TQ Wire/Avid/Sanwa
geeunit1014 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 03:46 PM   #1568
Tech Regular
 
Joe Ford's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Olathe, KS
Posts: 287
Send a message via AIM to Joe Ford
Default

Quote:
Originally Posted by yodace View Post
Any hints on mounting a fan to the esc? should it be directly placed on top of the esc or raised up alittle with washers? we race in Ks 95+ ?
Shouldn't need one for 1/10th. If you're running 1/8th use a 25mm fan, and screw directly into the heatsink.
__________________
Joe Ford
Product Specialist
Castle Creations
Joe Ford is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 11:03 AM   #1569
Tech Fanatic
 
RC Corral's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2007
Location: Waukesha, Wisconsin
Posts: 777
Default

ok here is what I discovered.
I have an M8 radio and spektrum module in it.
I took another spektrum DX2 ( i think iis what its called ) radio, and bound it to the receiver in the truck. I was bale to program the esc normally and everything looked fine. so thats good that I ruled out the esc as being the trouble.
I re-bound the truck to the M8 again, and tried it , and same trouble.
my radio settings are as follows ( from memory, so sorry if my terminolofy is off a little.
throttle is in "forward" mode, not reversed.
all my black/red/white motor wires are in the correct configuration and match from the esc to the motor.. no wires are switched.
the EPA-HI is 140% the EPA-BR is 160%
exponentials are at the factory setting ( zero or 100%, I did not change them)
with the castle link, the speedo is in default mode, save the battery cutoff is set for auto-lipo, and mode is forward to brake to reverse.

any other thoughts or things I could try?

thanks,
Pete
RC Corral is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 12:51 PM   #1570
wyd
Tech Legend
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,143
Trader Rating: 50 (100%+)
Send a message via AIM to wyd
Default

Quote:
Originally Posted by RC Corral View Post
ok here is what I discovered.
I have an M8 radio and spektrum module in it.
I took another spektrum DX2 ( i think iis what its called ) radio, and bound it to the receiver in the truck. I was bale to program the esc normally and everything looked fine. so thats good that I ruled out the esc as being the trouble.
I re-bound the truck to the M8 again, and tried it , and same trouble.
my radio settings are as follows ( from memory, so sorry if my terminolofy is off a little.
throttle is in "forward" mode, not reversed.
all my black/red/white motor wires are in the correct configuration and match from the esc to the motor.. no wires are switched.
the EPA-HI is 140% the EPA-BR is 160%
exponentials are at the factory setting ( zero or 100%, I did not change them)
with the castle link, the speedo is in default mode, save the battery cutoff is set for auto-lipo, and mode is forward to brake to reverse.

any other thoughts or things I could try?

thanks,
Pete
Try setting your EPA Hi at 100% and the EPA BR at 100%. I have found that sometimes I have had problems setting my ESC up when I max out the EPA's. At one time radios never had that kind of throw before so sometimes you are just out of the range the speedo can handle.
__________________
Castle Creations (Since 2005) Just awesome products
Bumps & Jumps RC (Great Indoor facility for offroad and oval)
ST Racing Concepts (STRC)
Custom Works (Best Oval Cars around)
wyd is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 01:56 PM   #1571
Tech Fanatic
 
RC Corral's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2007
Location: Waukesha, Wisconsin
Posts: 777
Default

OK ill give that a whirl tonight when i get home from work..

i think also I will check the reverse feature of my transmitter on a different vehicle. maybe my radio's reverse is cracked out or something.
thanks for your help, btw.
RC Corral is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 02:18 PM   #1572
Tech Regular
 
Joe Ford's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Olathe, KS
Posts: 287
Send a message via AIM to Joe Ford
Default

Make sure your quick brake adjust marked "A" or "B" on the radio is also out to 120%. Put forward and brake to 120%, and then try to calibrate. Should work. If not give us a call. 913-390-6939 and hit 1 for tech.
__________________
Joe Ford
Product Specialist
Castle Creations
Joe Ford is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2008, 06:32 AM   #1573
Tech Fanatic
 
RC Corral's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2007
Location: Waukesha, Wisconsin
Posts: 777
Default

OK i took out all the electronics yesterday and started from scratch.
I used a futaba synth FM radio, a novak xxtra synth receiver and a freshly charged orion 4800 lipo.
so I got the speedo to recognize forward ( flashing green light) and it APPEARED to not 'see' the reverse, as the little LED did not blink or anything. nothing happened actually. after the reverse trigger was released it played a little song, like it was ready to go. ( and it was, it worked, but no reverse blinking LED lit up at all)
I got to drive 2 laps around the track with the J82 and by the time i had the steering trim straightened up, the car shut itself down. the speedo was quite hot, so I thought it had thermal shut down, but nothing on the car was binding. im using a 18T pinion if that matters, which i thought would be ok.
I cannot consistantly recreate this problem. can I send everything in for you guys to look at it? I mean Ill send the car and battery and radio if you like. or maybe we can work this out over the phone? I can call you after work perhaps when Im sitting with all the stuff in front of me.

finally, are there just a yellow and green colored LED on the speedo? there appears to be another LED soldered there also, but I never get it to light up. It maybe is something else, a chip resistor or something?
RC Corral is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 07:42 PM   #1574
scoobeydo
Guest
 
Posts: n/a
Default Monster and HV Pro

double post, this laptop is really starting to irritate me!
  Reply With Quote
Old 08-01-2008, 07:47 PM   #1575
scoobeydo
Guest
 
Posts: n/a
Default Monster and HV Pro

Well I have installed the HV Pro 6.5 system in what I call my Kanai 3 GT conversion. I plan to gear it 10 -12 / 46 with a 4s lipo or preferably a 4s A123 battery. I also have the Monster and a Neu motor on order for a waiting AE RC8. Will the 4s A123 system battery give me enough for a 1512 Neu? Which wind should I be looking at? I will post pics soon. The GT really looks clean and the RC 8 has even more room with its big square chassis.
2nd question, with the above layout in the RC 8, running only one super servo will I need any other band aids to keep everything happy?

@
  Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Castle Creations Appreciation Thread TeckLancer Electric On-Road 2 08-12-2008 03:16 AM
FS: Castle Creations Sidewinder with Mamba 5700 Brushless setup with Castle Link salteen R/C Items: For Sale/Trade 0 06-24-2008 06:51 AM
castle creations Mamba BL ESC and Trinity cobalt "B" BL motor , castle link USB vintagetamiya R/C Items: For Sale/Trade 3 01-14-2008 05:25 PM
Castle Creations Mamba Max paul73rc Australia Wanted to Buy 6 01-04-2008 03:41 PM
FS: Castle Creations Mamba Max ESC Mustangz R/C Items: For Sale/Trade 4 12-16-2007 07:52 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:27 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net