Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions
Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread! >

Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread!

Like Tree3Likes

Castle Creations Mamba/MM/MMM FACTORY Q&A thread!

Old 07-18-2008, 04:48 AM
  #1546  
Tech Master
iTrader: (32)
 
VenturaDC's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ventura, SoCal
Posts: 1,133
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Ok so from what I've read I should update the esc to the newest programming. So I borrowed a friends castle link and downloaded the castle link program ver. 3.10 but the program doesn't recognize the sidewinder. Its not even in the drop down menu with the other options of esc. What to do?
VenturaDC is offline  
Old 07-18-2008, 11:29 AM
  #1547  
Tech Master
iTrader: (32)
 
VenturaDC's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ventura, SoCal
Posts: 1,133
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

OK nevermind i just backdoor linked to the older ver.3.051 and that version worked just fine,
VenturaDC is offline  
Old 07-19-2008, 02:53 AM
  #1548  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Bugle's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sydney Australia
Posts: 2,084
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Is it ok to run a Mamba Max speedo on 5 cells? They say 6-12 cells so I thought i'd check first..
Bugle is offline  
Old 07-19-2008, 05:14 AM
  #1549  
Registered User
iTrader: (20)
 
UltegraSTI's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,171
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

brian did u ever figure out starts at pitstop on a CC, i dreaded that all year more than anythin, i came to accept losing 2-3 spots off start and workin up from there. crazyness

R
UltegraSTI is offline  
Old 07-19-2008, 03:17 PM
  #1550  
Tech Fanatic
iTrader: (10)
 
stickman310's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Townsville, QLD (TMORC)
Posts: 869
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by ultegrasti
brian did u ever figure out starts at pitstop on a CC, i dreaded that all year more than anythin, i came to accept losing 2-3 spots off start and workin up from there. crazyness

R
Are they usually fine if you crash or something and have to start off from a stop again?
stickman310 is offline  
Old 07-20-2008, 12:52 PM
  #1551  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Originally Posted by ultegrasti
brian did u ever figure out starts at pitstop on a CC, i dreaded that all year more than anythin, i came to accept losing 2-3 spots off start and workin up from there. crazyness

R
I have not had any problems getting off the line with my car but if you lay into the power hard you can get sideways pretty easily but so do all the other brands. I use lowe start power and high timing on my setup with the punch control turned off.
wyd is offline  
Old 07-20-2008, 02:21 PM
  #1552  
Tech Fanatic
iTrader: (101)
 
Join Date: May 2006
Location: cincinnati ohio
Posts: 901
Trader Rating: 101 (100%+)
Default 7700

I was racing my mamba 7700 the other day and found i have a bad bearing. I took it apart and measured the bearings and I think they are 5x11x5 so I ordered some abec 5 ceramic metal shielded bearings for it. Does this sound ok to the experts? Thanks Stan P.S. I set a new track record and won the a-main with a bad bearing!
latemodel13 is offline  
Old 07-20-2008, 02:29 PM
  #1553  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 374
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

the shaft where the bearing sits is deffinetly 5mm, so yeah that bearing size sound about right to me. just be careful putting her back together because thos little screws that hold the endbells are very fragile...
Drift Demon is offline  
Old 07-20-2008, 03:00 PM
  #1554  
Tech Fanatic
iTrader: (10)
 
stickman310's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Townsville, QLD (TMORC)
Posts: 869
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by latemodel13
I set a new track record and won the a-main with a bad bearing!
+1 to Castle Creations! :P Congratz
stickman310 is offline  
Old 07-20-2008, 07:43 PM
  #1555  
Tech Fanatic
iTrader: (7)
 
Mooshu Beef's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: State of Insanity
Posts: 790
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I can't seem to find anything on google nor this entire site, partly because I dunno what to search for:

I am looking for whether anyone has compared different sensorless motors with the CM-36 motors. I am looking into going to something around a 5700/ 7.5-8.5 turn motor, since the spur/pinion combinations I have are more suited for a higher turn/lower kV. The 6900kV I am running now is getting rather hot.
Mooshu Beef is offline  
Old 07-21-2008, 03:22 PM
  #1556  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 374
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

http://www.teamtekin.com/blmotors.html

there's a sensorless 5800kv & a sensored 7.5 & 8.5 that work with sensorless esc's aswell. running a vortex 7.5 with high gearing, & my mate is running an EX 8.5 geared low, pretty close performance wise but the 7.5 just gets it over the EX...

I would go with a 7.5 if its for your TT01, im currently running a low 8 FDR with my 7.5 & it gets warm, if you do decide to go lower in FDR, i suggest a fan for both the motor & esc...
Drift Demon is offline  
Old 07-21-2008, 04:51 PM
  #1557  
Tech Fanatic
iTrader: (7)
 
Mooshu Beef's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: State of Insanity
Posts: 790
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I sold my TT-01 on account of it breaking due to the brushless system, and figured that I'd move up to a TA-05.

For now I'll stick with my 6900kV, but I think I'll eventually switch over to a higher torque motor since I don't really need to be concerned with speed in drifting.
Mooshu Beef is offline  
Old 07-22-2008, 02:42 PM
  #1558  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 374
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

stick to a 7.5 or even an 8.5, great speed & awesome torque ideal for drifting. If orion had a vortex in 8.5, i would have grabbed that instead of the 7.5...
Drift Demon is offline  
Old 07-26-2008, 02:26 AM
  #1559  
Tech Adept
 
echo's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 216
Default

I want buy Mamba Max esc only and i have plan to use LRP, Speedpasion or orion for motor. Can mamba max handle Speedpassion/Votex 2.5-3.5R motor?
echo is offline  
Old 07-26-2008, 05:11 PM
  #1560  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 374
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

if your using lipo, the orion/speedpassion should run quite fine with the MM. I have heard of a few guys having problems with the lower turn motors, but i also know a few with great results...
Drift Demon is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.