Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Singapore R/C Racers
Newbies Queries - Ask and you shall be answered! >

Newbies Queries - Ask and you shall be answered!

Like Tree1Likes

Newbies Queries - Ask and you shall be answered!

Old 07-07-2006, 06:07 AM
  #1516  
Tech Initiate
 
KOLORS's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 49
Default

Originally Posted by wpmanamx
Hi, Don't have any idea which pipe to use on my engine (OS .12TZ 5 port). Any recommendation? Thanks!
i see a lot of guys using the sage pipe on that engine...
KOLORS is offline  
Old 07-07-2006, 08:31 AM
  #1517  
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default Pipe for OS .12 TZ 5 port

Originally Posted by KOLORS
i see a lot of guys using the sage pipe on that engine...
Thanks KOLORS....
any idea where i can get sage pipe? Thanks again!
wpmanamx is offline  
Old 07-10-2006, 11:40 AM
  #1518  
Tech Elite
 
BIOMASS's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: C-NETIC R/C TEAM
Posts: 2,311
Default

where to buy much-more product here in singapore? Thanks
BIOMASS is offline  
Old 07-17-2006, 05:33 AM
  #1519  
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2006
Location: Singapore
Posts: 137
Default Wheel Alignment Tools

What tools should i purchase to align my wheels?

What will be the correct setting if there is any for my 1:10 on road car.

Your advise is appreciated. Thank you
Black_Widow is offline  
Old 07-18-2006, 10:32 PM
  #1520  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
dirtdynamics's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fried Rice Paradise
Posts: 494
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

If i enter a race locally, am i limited to use with subC cells?
And is there a 6 cell a limit (7.4) or can i go more?
Nevermind the weight issue etc...
dirtdynamics is offline  
Old 07-19-2006, 10:17 PM
  #1521  
Tech Adept
 
Sp1ke's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Bishan
Posts: 241
Default

bro... there hasnt been an issue cos everyone has been running the same thing... official sanctioned races will limit the use to only sub-c's ah... lipo domination has not been felt entirely yet... hehe..
Sp1ke is offline  
Old 07-27-2006, 04:14 AM
  #1522  
FT
Tech Master
iTrader: (2)
 
FT's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,050
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Charger Recommendations

As I'm still very new to EPs and Chargers, still wondering what charger to get.


Currently using an analoge charger, GWS 2002.

But now I'm looking forward to LiPo cells as I'm tired of switching the usual SANYO AA 2500mah batteries for my EX10 every 2-3hours.

and I need a charger that can also charge for my Starter's 12v Lead batt.
I'm using a typical wall charger for it now, can't tell how much my lead cell have been charged.

So, I require a charger that can do the following:
- 3-4 LiPo cells charging
- 1-10 NiMh cells charging
- 12v Lead cell (No idea how to tell it's rating. Got my lead cell from sam.)


Any recommendations or tips to offer?


I'm currently looking at Prolux DigiCharge 104 and Prolux DigiCharge 144.

also, was recommended the Schulze isl 6-330d 'Chamaleon' by someone few months ago.

Any of you guys have any comments for these chargers?
FT is offline  
Old 07-27-2006, 08:18 AM
  #1523  
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2006
Location: Geylang
Posts: 127
Wink Running in/break in

Hi all experts out there, me just got a Hyper 7 and doing the running in process. Like to find out from you guys who know about this buggy on how many tank best to go to consider breaking in? So far i have done around 7 tanks and still dare not go full trottle. How can i tell whether my buggy has run in?

Thanks all
RJNG is offline  
Old 07-27-2006, 08:21 AM
  #1524  
Nov
Tech Master
iTrader: (12)
 
Nov's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,038
Trader Rating: 12 (100%+)
Default 200mm bodies...

Sorry to ask this very noob question...
I like to ask whether the 200mm is meant for width of chassis?
And those HPI 200mm bodies are compaitable with what kind of chassis...Mainly TA-05 or only chassis from HPI?
Nov is offline  
Old 07-27-2006, 08:50 AM
  #1525  
FT
Tech Master
iTrader: (2)
 
FT's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,050
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Nov
Sorry to ask this very noob question...
I like to ask whether the 200mm is meant for width of chassis?
And those HPI 200mm bodies are compaitable with what kind of chassis...Mainly TA-05 or only chassis from HPI?
The width from the far right to the far left side of the wheels.

If you were to put a 190mm body onto a 200mm car, your wheels will be poping out a little bit. Quite noticeable, but dosen't reallllly affect much on cosmatics. But if you want that realistic-scale looks, do get the correct compatible size.

A rather similar scenario when a 200mm body fitting onto a 190mm car. Wheels will be machiam hidding inside.

Last edited by FT; 07-28-2006 at 07:31 AM.
FT is offline  
Old 07-28-2006, 06:59 AM
  #1526  
Nov
Tech Master
iTrader: (12)
 
Nov's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,038
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Hey thanks!
I like to ask...Does most of the chassis have the same length between the front and rear tires? Mainly like TA-05 and some chassis from HPI?
Nov is offline  
Old 07-28-2006, 05:26 PM
  #1527  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Singapore
Posts: 3
Default

Originally Posted by wpmanamx
Thanks KOLORS....
any idea where i can get sage pipe? Thanks again!
Hi wpmanamx,

You can buy the Sage pipe @ Hobby Paradise, Old Nelson Rd.

Cheers
cjaguilar is offline  
Old 07-29-2006, 07:52 AM
  #1528  
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default Sage Pipe

Originally Posted by cjaguilar
Hi wpmanamx,

You can buy the Sage pipe @ Hobby Paradise, Old Nelson Rd.

Cheers

Thanks Tops!
wpmanamx is offline  
Old 07-31-2006, 08:09 PM
  #1529  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
dirtdynamics's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fried Rice Paradise
Posts: 494
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Hi, i realise that Hitec servo requires a 3Amp BEC to work properly. The BEC on the LRP F1 Pro that a friend is using gives 1.6amp max. Therefore it cannot handle the servo requirements. So, any suggestions..
BTW theres a blue power line from the esc, how to utilise that?
Thanks
dirtdynamics is offline  
Old 08-03-2006, 08:39 AM
  #1530  
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Default

Originally Posted by RJNG
Hi all experts out there, me just got a Hyper 7 and doing the running in process. Like to find out from you guys who know about this buggy on how many tank best to go to consider breaking in? So far i have done around 7 tanks and still dare not go full trottle. How can i tell whether my buggy has run in?

Thanks all
Hi dude, 7 tanks should be more than enough/ I normally run in mine for 4-5 tanks and works well. Cheers
BOSS is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.