Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Rookie Zone
Forward / Reverse Problem >

Forward / Reverse Problem

Forward / Reverse Problem

Old 05-01-2011, 07:25 PM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (14)
 
TWRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Perkasie, PA
Posts: 1,393
Trader Rating: 14 (100%+)
Questions?? Forward / Reverse Problem

My Associated used to go really fast. When it didnt one day, i realized that it went slower going forward but extremely fast in reverse. I tried reprogramming the esc several times and again with the original remote. You can hear the difference when you are holdingit and revving it in the different directions. Any ideas on what's wrong? I didnt change any settings, it just was like that one day
TWRC is offline  
Old 05-01-2011, 08:56 PM
  #2  
Tech Master
 
racer53's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: TEXAS[best state around]
Posts: 1,587
Default

What ESC and radio are you using...

Just a thought: You might check the EPA on the radio...
racer53 is offline  
Old 05-02-2011, 12:52 AM
  #3  
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 206
Default

hey i had this problem with my tz superstock motor,I found it was the comm and the brushes were worn.get a comm cut and new brushes it should be sweet.
Hotbodiesd4 is offline  
Old 05-02-2011, 04:12 AM
  #4  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (14)
 
TWRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Perkasie, PA
Posts: 1,393
Trader Rating: 14 (100%+)
Post

Originally Posted by racer53
What ESC and radio are you using...

Just a thought: You might check the EPA on the radio...
The stock XP2 or Tamiya's AdSpec GP for radios with associated's xps micro esc
TWRC is offline  
Old 05-02-2011, 10:13 AM
  #5  
Tech Master
 
racer53's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: TEXAS[best state around]
Posts: 1,587
Default

xps micro esc
Okay, so we're talking about one of Associated's 18th scale?
racer53 is offline  
Old 05-02-2011, 12:54 PM
  #6  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (14)
 
TWRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Perkasie, PA
Posts: 1,393
Trader Rating: 14 (100%+)
Post

Yes. All is stock except for the suspension all around but that shouldnt make any difference
TWRC is offline  
Old 05-02-2011, 07:42 PM
  #7  
Tech Master
 
racer53's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: TEXAS[best state around]
Posts: 1,587
Default

Hmm...I have to admit i'm not sure...

You could post this in the Electronics/Radio section, might get more replies...imo.

Good Luck, Racer53
racer53 is offline  
Old 05-02-2011, 08:18 PM
  #8  
Tech Addict
iTrader: (8)
 
nadan805's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: PHX
Posts: 614
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Sounds like you may need to play with the throttle channel reversing and or swap the neg and pos motor wires.
nadan805 is offline  
Old 05-03-2011, 06:05 PM
  #9  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (14)
 
TWRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Perkasie, PA
Posts: 1,393
Trader Rating: 14 (100%+)
Post

Originally Posted by nadan805
Sounds like you may need to play with the throttle channel reversing and or swap the neg and pos motor wires.
ive tried flipping the throttle reverse and that doesnt do anything besides change the way you have to push the trigger. do you mean change them where they are soldered to the motor or connect + to -?
TWRC is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.