Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Rookie Zone
i need help on some things (on my free car) >

i need help on some things (on my free car)

i need help on some things (on my free car)

Reply

Old 03-25-2008, 07:43 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
 
mr_race's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 105
Talking i need help on some things (on my free car)

i have a R/C car (got it free!! )
i have this battery charger it says on it "maxx 3 vertex" and
a "4 5 6 8"<-(what is this 4 5 6 8?)

P.S. i got it free from www.freecycle.org
mr_race is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2008, 07:50 PM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (11)
 
RCSteve93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 4,601
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by mr_race View Post
i have a R/C car (got it free!! )
i have this battery charger it says on it "maxx 3 vertex" and
a "4 5 6 8"<-(what is this 4 5 6 8?)

P.S. i got it free from www.freecycle.org
Those number I believe are the charge rates.
RCSteve93 is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2008, 07:53 PM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
 
mr_race's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 105
Smile

Originally Posted by RCSteve93 View Post
Those number I believe are the charge rates.
like the 4 is slow but the 8 is fast?
mr_race is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2008, 08:33 PM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (23)
 
Join Date: Feb 2008
Location: Upper Milwaukee
Posts: 2,731
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

that would be the cell's you wish to charger OR the charge amp
not home is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2008, 09:06 PM
  #5  
Tech Adept
Thread Starter
 
mr_race's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 105
Default

Originally Posted by not home View Post
that would be the cell's you wish to charger OR the charge amp
i dont know the cell's in my battery, and i will like to know charge amp for the battery
mr_race is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2008, 10:28 PM
  #6  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
dieseldog20's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: RAF Mildenhall, United States Air Force
Posts: 572
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

the 4,5,6.... are charge amps... im pretty sure of it.
dieseldog20 is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 04:43 AM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
joe of loath's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bristol, England, United Kingdom
Posts: 4,857
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

what, up to 8 amps? 4-8 is the number of cells. you'll want to set that one to 6, and the number of amps to the nearest to the capacity of your battery. for example, a 3300 battery would be 3 amps, and a 4200 would be 4 amps.

Last edited by joe of loath; 03-26-2008 at 12:11 PM.
joe of loath is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 04:43 AM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
joe of loath's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bristol, England, United Kingdom
Posts: 4,857
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

dp

Last edited by joe of loath; 03-26-2008 at 12:10 PM.
joe of loath is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 06:28 AM
  #9  
Tech Master
iTrader: (2)
 
beta bob's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,101
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Joe were people suppose to understand that???
beta bob is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 08:56 AM
  #10  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
dieseldog20's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: RAF Mildenhall, United States Air Force
Posts: 572
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by joe of loath View Post
rwhat, up to 8? 4-8 is the number of cells. what voltage is the battery?n:tire noth34 fuckes
i know it went up to 8 that was the reason for (.....)that. didnt feel like typing it all out and no need to get all furious about somone thinking it was something else. all chargers are different. i have seen them were the numbers are amps, and cells. no point in getting furious about it.

btw how the hell can you understand what you are saying.
dieseldog20 is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 09:14 AM
  #11  
Tech Adept
Thread Starter
 
mr_race's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 105
Smile

my battery is a 7.2V i think
mr_race is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 12:09 PM
  #12  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
joe of loath's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bristol, England, United Kingdom
Posts: 4,857
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by beta bob View Post
Joe were people suppose to understand that???
sorry i was typing in school and someone attacked my keyboard... i'll edit it if you want
joe of loath is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2008, 11:19 PM
  #13  
Tech Adept
Thread Starter
 
mr_race's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 105
Cool

Originally Posted by joe of loath View Post
sorry i was typing in school and someone attacked my keyboard... i'll edit it if you want
it is ok joe of loath
mr_race is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service