Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > RC Flight
Problem charging my LiPo battery >

Problem charging my LiPo battery

Problem charging my LiPo battery

Reply

Old 05-09-2018, 02:37 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
Questions?? Problem charging my LiPo battery

So I'm very new to the RC Plane scene and I have done quite a bit of research, but for some reason while testing my electronics whenever i connected my brand new Wolfpack 3S 30C 1800 mAh 11.1V battery, the receiver(HKTR6A V2) for a fraction of a second lit up, but then went dark.

I removed all the servos and tried again a few times, and just once it lit up with a red light, so I guessed that it was working fine, and so was my Flycolor 20A Blue Multicopter ESC.

I then realised that I had completely forgotten to check my battery voltage, and so i hooked it up to my IMAX C403 charger. I couldn't find a lantern battery yet, so I improvised by using a 12V, 900mAh AC adapter. The charger powered up fine, detected my battery also, but it was showing that the battery was at 4.15 V. I tried charging it, and it went on fine, but after a few seconds, it gave beeps and said that it was full. What do i do? Thanks in advance!!

imgur . com /a/ nG3ABp9
zeuses23 is offline  
Reply With Quote
Old 05-09-2018, 04:34 AM
  #2  
Tech Master
 
the rc guy's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Detroit
Posts: 1,643
Default

get a correct power supply.. and try the charge again.
the rc guy is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service