Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > RC Boating
Different Lipo's >

Different Lipo's

Different Lipo's

Reply

Old 09-24-2013, 07:50 PM
  #1  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central Florida
Posts: 896
Trader Rating: 17 (95%+)
Default Different Lipo's

I currently have a 20c 4000MAH 3s Lipo battery. I have a proboat impulse and requires 2 lipos. Do I have to get the exact same battery to run or will I be ok with say a 25C?
Pintobean11 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2013, 08:42 PM
  #2  
Tech Lord
iTrader: (252)
 
hotrod87's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kalispell Mt
Posts: 11,090
Trader Rating: 252 (100%+)
Default

You really should run 2 of the same batteries.
hotrod87 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2013, 09:13 PM
  #3  
Tech Master
iTrader: (26)
 
Cinnabun's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,351
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

No. Battery specs must match at the very least. I will not run batteries together that are not same brand and same # of cycles, as well as same exact specs.
Cinnabun is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 01:13 PM
  #4  
Moderator
iTrader: (76)
 
roadrashracing's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Green Bay, Wi
Posts: 13,075
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

You need 2s batteries anyway, the higher c the better, 4000 mah will get you 3-4 min runtime tops.
roadrashracing is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 03:01 PM
  #5  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central Florida
Posts: 896
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

Originally Posted by roadrashracing View Post
You need 2s batteries anyway, the higher c the better, 4000 mah will get you 3-4 min runtime tops.
I already have 2x2s Dynamite 30C 6000MAH Batteries.

I have a Venom 3s 20 4000MAH battery at home I use for my truck. I want to get another battery to see the difference on the boat. 3-4 min run time is no big deal, I'm trying to get speed runs accomplished anyway.
Pintobean11 is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 04:09 PM
  #6  
Moderator
iTrader: (76)
 
roadrashracing's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Green Bay, Wi
Posts: 13,075
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

I've ran 2 different batteries in the past for quick speed runs, everything is done at your own risk.
roadrashracing is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:15 PM
  #7  
Tech Master
iTrader: (26)
 
Cinnabun's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,351
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

What boat is it. Almost any rtr will fry on 6s..
Cinnabun is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 08:04 PM
  #8  
Tech Lord
iTrader: (252)
 
hotrod87's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kalispell Mt
Posts: 11,090
Trader Rating: 252 (100%+)
Default

Just be sure to get vids.
hotrod87 is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 08:35 PM
  #9  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central Florida
Posts: 896
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

http://www.youtube.com/watch?v=DbVMypS7mF8
Pintobean11 is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:09 PM
  #10  
Tech Lord
iTrader: (252)
 
hotrod87's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kalispell Mt
Posts: 11,090
Trader Rating: 252 (100%+)
Default

Thanks. Nice vid. That's a nice area you have to run in.
hotrod87 is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2013, 10:13 AM
  #11  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central Florida
Posts: 896
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

Originally Posted by hotrod87 View Post
Thanks. Nice vid. That's a nice area you have to run in.
Being in Orlando, I have a plethora of lakes to choose from. That video right there is running on 4s.
Pintobean11 is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2013, 10:48 AM
  #12  
Tech Lord
iTrader: (252)
 
hotrod87's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kalispell Mt
Posts: 11,090
Trader Rating: 252 (100%+)
Default

From the research I've been doing 5s may be ok with a bec but no guarantees.
hotrod87 is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2013, 11:35 AM
  #13  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central Florida
Posts: 896
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

I'm confused at how I could even run 5S since the ESC already has parallel connectors.
Pintobean11 is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2013, 11:40 AM
  #14  
Tech Lord
iTrader: (252)
 
hotrod87's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kalispell Mt
Posts: 11,090
Trader Rating: 252 (100%+)
Default

To run 5s you will need to make a jumper out of a dean's by soldering a piece of wire across the posts on the back. Then get a 5s battery.
hotrod87 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service