R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > RC Boating

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 11-03-2010, 04:24 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
Default Turborix EL CA130 ESC w/bec

I posted this in the wrong section (Chat room)/

I rebuilt my grandson's boat that he sank. Had to remove all electronics and replace them. Everything works except the ESC.
It has 3 - 550 brushed electric motors, the above esc, Traxxas 2238 2.4 transmitter, & 2218 traxxs receiver. I have switched wiring around and know that the transmitter, and receiver are working. I have measured sodered joints with no resistance to indicate a bad sorder job. All motors run when hooked directly to the battery. I purchased another esc just like it and it doesn't work. Battery power is 12V Nicad, starting amperage on one motor is 4.7 amps and runs wide open with .79 amps. Esc is 110 amps forward, 40 amps reverse, it has bec 5 volts at 3amps. 12 volt battery is fully charged and bec is working. Motors started one time on 1st esc, and never again. I am at a loss. No directions came with the ESC.

Has anybody had this problem?

Pat

Last edited by Pat Kinney; 11-03-2010 at 04:39 PM.
Pat Kinney is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2010, 10:03 PM   #2
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
Angry Pls delete

Pls delete this.
Thank you,
Pat Kinney
Pat Kinney is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:23 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net