Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Sanwa 92744 Receiver not powering up >

Sanwa 92744 Receiver not powering up

Sanwa 92744 Receiver not powering up

Reply

Old 01-10-2017, 08:17 PM
  #1  
Tech Apprentice
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 86
Trader Rating: 7 (100%+)
Default Sanwa 92744 Receiver not powering up

Hello everybody,

I just received an M11X with a 92744 receiver which I am trying to install in my Rustler. After I cut the tabs off the leads from the traxxas servos and plug them into the Airtronics receiver, there is no power and does not light up. Am I doing something wrong here? Any help much appreciated.

Thanks,

Joe
photopro123 is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2017, 08:41 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (6)
 
Join Date: Jun 2004
Location: SoCal
Posts: 1,176
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Make sure you have the esc plugged into channel 2 and in the correct orientation. since you've cut the tab off he plug, you may have plugged it in backwards.
trigger is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2017, 11:02 PM
  #3  
Tech Fanatic
iTrader: (12)
 
MontanaMaxx's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 909
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Make sure the signal wire is on inside I'm guessing that it is plugged in backwards also try binding it to your transmitter
MontanaMaxx is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2017, 11:31 PM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
dan_vector's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,028
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Have you gone through the binding process? The Rx won't light until it has been successful bound to the Tx
dan_vector is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2017, 05:09 PM
  #5  
Tech Apprentice
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 86
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by trigger View Post
Make sure you have the esc plugged into channel 2 and in the correct orientation. since you've cut the tab off he plug, you may have plugged it in backwards.
Thanks. Should it be channel two or should the lead from the esc go into throttle?

Thanks
photopro123 is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2017, 05:12 PM
  #6  
Tech Apprentice
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 86
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by dan_vector View Post
Have you gone through the binding process? The Rx won't light until it has been successful bound to the Tx
Thanks. Is the binding process in the setup menu if the M11x? First you hit * then you hit enter?

Thanks
photopro123 is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2017, 05:16 PM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (39)
 
EbbTide's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bay Area, Ca
Posts: 3,900
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Originally Posted by photopro123 View Post
Thanks. Is the binding process in the setup menu if the M11x? First you hit * then you hit enter?

Thanks
I can't quite remember the steps for the m11x but if you Google search for the manual it should explain it thoroughly
EbbTide is offline  
Reply With Quote
Old 01-12-2017, 02:32 AM
  #8  
Tech Fanatic
iTrader: (12)
 
MontanaMaxx's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 909
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Originally Posted by photopro123 View Post
Thanks. Is the binding process in the setup menu if the M11x? First you hit * then you hit enter?

Thanks
To bind go to menu push * then while holding button down on receiver power on hold till flashes then press enter on transmitter should blink then go solid
MontanaMaxx is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service