Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Trackstar Success Stories (Fanboys) Haters Need Not Apply >

Trackstar Success Stories (Fanboys) Haters Need Not Apply

Like Tree1Likes

Trackstar Success Stories (Fanboys) Haters Need Not Apply

Old 02-17-2015, 03:56 AM
  #121  
Tech Master
iTrader: (18)
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,195
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Originally Posted by hackersmovie View Post
Also note that the punch level won't matter at all if you don't have the punch timing set. I believe the default is 0 degrees.

The TS-920 should be back in stock now, if it's backordered you can run the TS-900 as well. You won't notice much, if any, difference in them. I can't.

The 120amp Gen II ESC is awesome!
The punch level is like a current limiter and has nothing to do with the boost or turbo timing.
xxxntwv is offline  
Old 02-17-2015, 07:02 PM
  #122  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (14)
 
hackersmovie's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Maryland
Posts: 622
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by hackersmovie View Post
...if you don't have the punch timing set. I believe the default is 0 degrees.
Punch timing? What was I smoking?!?

Originally Posted by xxxntwv View Post
The punch level is like a current limiter and has nothing to do with the boost or turbo timing.
Thanks for the correction, haven't had much sleep lately.
hackersmovie is offline  
Old 02-23-2015, 01:45 PM
  #123  
Tech Adept
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2014
Location: Bethlehem, PA
Posts: 136
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by hackersmovie View Post
Hey all,

SC10.2 - Trackstar 120amp Turbo ESC - 8.5 Trackstar "Redcan" - TS920 Servo
.
Do you happen to have part numbers for these? Lots of choices here, and I don't want to pick the wrong ones....
goathog02 is offline  
Old 02-23-2015, 01:49 PM
  #124  
Tech Regular
iTrader: (8)
 
Mwildmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Dillsburg, PA
Posts: 330
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

These should be the ones you're looking for:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=41184
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=47688
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=62685
Mwildmann is offline  
Old 02-23-2015, 02:26 PM
  #125  
Tech Regular
iTrader: (18)
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 254
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Hello. Looking to get the 120a turbo ESC for my 1/10 buggy AND the 120a SCT 120a for my SC. Do I need two different programming cards? The one being the 80/120a Turbo (for the buggy) and the other being the 'multifunction' smart box Turnigy program box for the SCT. Just want to make if I should buy both programmers when I buy both ESC types. Thanks.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...mming_Box.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ogram_Box.html
rcnewbie418 is offline  
Old 02-23-2015, 04:58 PM
  #126  
Tech Regular
iTrader: (8)
 
Mwildmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Dillsburg, PA
Posts: 330
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Ya, youll need two different programming cards for them. The one for the turbo ESCs and the one for the SC ESCs. Also keep in mind that there is a programmer for the Gen I and another for the Gen IIs.
Mwildmann is offline  
Old 02-23-2015, 06:11 PM
  #127  
Tech Adept
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2014
Location: Bethlehem, PA
Posts: 136
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Perfect. Thx! My new TLR 22T will be screaming!
goathog02 is offline  
Old 02-25-2015, 02:53 PM
  #128  
Tech Initiate
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 49
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Ran the GenII & 21.5t motor in the VTA last weekend. Had the car waaaay undergeared.

Sorted the gearing out & car came off the track 54'c esc, 58'c motor. Got a fan on the motor but not the esc.

Just need to fix the handling & it'l be sweet.
NITROBUSA is offline  
Old 02-26-2015, 02:37 PM
  #129  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (14)
 
hackersmovie's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Maryland
Posts: 622
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by rcnewbie418 View Post
Hello. Looking to get the 120a turbo ESC for my 1/10 buggy AND the 120a SCT 120a for my SC. Do I need two different programming cards? The one being the 80/120a Turbo (for the buggy) and the other being the 'multifunction' smart box Turnigy program box for the SCT. Just want to make if I should buy both programmers when I buy both ESC types. Thanks.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...mming_Box.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ogram_Box.html
Hey rcnewbie418, I would suggest you just run the 120amp GenII ESC in both. I've run the 120amp Turbo and the 120amp SC ESC's..... I've swapped them all over to the 120amp GenII's. Another advantage is only needing one programming card. But, the GenII's seem to be a LOT smoother and responsive then the others and they have an smaller overall footprint.
hackersmovie is offline  
Old 02-26-2015, 08:46 PM
  #130  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

has anyone tried running the GenII 120A SCT esc in a 1/8 buggy on 4S? what motor would you recommend?

Thanks!
VooDooPH is offline  
Old 02-26-2015, 09:21 PM
  #131  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (14)
 
hackersmovie's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Maryland
Posts: 622
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by VooDooPH View Post
has anyone tried running the GenII 120A SCT esc in a 1/8 buggy on 4S? what motor would you recommend?

Thanks!
If you're running an 1/8 buggy get the correct ESC. That would be the 150amp GenII ESC. I think it's currently back ordered but, should be in stock soon. Along with that, grab the 1/8 scale Trackstar 1900kv motor and you'll be set.
hackersmovie is offline  
Old 03-01-2015, 10:49 AM
  #132  
Tech Adept
iTrader: (15)
 
rcwanaB's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Bloomington, Mn.
Posts: 205
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Trackstar Success Stories (Fanboys) Haters Need Not Apply-image.jpg
Got this 2 summers ago. Not sure what gen it is. 80a turbo esc $33, program box $10, fan maybe $2. Was worried about esc without a fan so got one but haven't needed it yet. Untill now been running it in a WheelyKing with a old Novak 13.5 and it's works great. No timing or boost cuz W/K driveline isn't stout above much more than stock power.
Now im ordering a red can Trackstar 10.5 and gonna put it in my Durango for open 2wd SC class. Can anybody give me some advice on a good starting point for timing, boost, punch etc.

Only problem I ever noticed is for some reason it won't program to a FlySky GT3B radio I was using for my bashers. No problems with my Spektrum DX3R pro.

Finally not TRACKSTAR but those Orange DSM2 receivers might be the best deal in R/C!!
rcwanaB is offline  
Old 03-01-2015, 12:35 PM
  #133  
Super Moderator
iTrader: (27)
 
DRTMI's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Michigan
Posts: 983
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by VooDooPH View Post
has anyone tried running the GenII 120A SCT esc in a 1/8 buggy on 4S? what motor would you recommend?

Thanks!
A buddy of mine put one in his rc8b with the RTR motor on 4s. It is smoother than my genII 150a.
DRTMI is offline  
Old 03-05-2015, 12:21 AM
  #134  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (315)
 
nexxus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 8,914
Trader Rating: 315 (100%+)
Default

Originally Posted by DRTMI View Post
A buddy of mine put one in his rc8b with the RTR motor on 4s. It is smoother than my genII 150a.
Have one sitting here I may put in my GTe as it has a smaller footprint than the Nosram thats in there. I know the car only ever pulls 90-100 amps AT MOST (Eagletree logging) so I'm curious. What do you think? Motor is an Orion 2100kv
nexxus is offline  
Old 03-05-2015, 05:11 AM
  #135  
Super Moderator
iTrader: (27)
 
DRTMI's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Michigan
Posts: 983
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by nexxus View Post
Have one sitting here I may put in my GTe as it has a smaller footprint than the Nosram thats in there. I know the car only ever pulls 90-100 amps AT MOST (Eagletree logging) so I'm curious. What do you think? Motor is an Orion 2100kv
Should work. I am amazed how smooth his is running unsensored.
DRTMI is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.