Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Official Tekin RSX Thread >

Official Tekin RSX Thread

Like Tree69Likes

Official Tekin RSX Thread

Reply

Old 05-22-2015, 10:26 AM
  #826  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 153
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
Email [email protected] with a copy of your proof of purchase and they'll send you one.

The part# is TT3520. The cap that is included is superior to anything Spektrum is offering.
I'm racing this weekend. Is there something suitable that I can pickup from an electronics stores?
aggie4231 is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2015, 10:33 AM
  #827  
Team Tekin
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,911
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by aggie4231 View Post
I'm racing this weekend. Is there something suitable that I can pickup from an electronics stores?
Look for a 16v 1000uf cap. Radio shack has them. It'll get you buy for now but I recommend getting the right ones as soon as you can.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2015, 10:44 AM
  #828  
Suspended
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 398
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
Look for a 16v 1000uf cap. Radio shack has them. It'll get you buy for now but I recommend getting the right ones as soon as you can.
Randy can you please please please pop into the B5M thread and educate everyone why the throttle EPA needs to be at 100?
Mantis Toboggan is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2015, 10:45 AM
  #829  
Tech Elite
 
vito's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: roseburg or
Posts: 3,936
Default

need hlep i miss take cut the on and off switch off how do i fix it
vito is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2015, 11:06 AM
  #830  
Team Tekin
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,911
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by vito View Post
need hlep i miss take cut the on and off switch off how do i fix it
How much lead is left?
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2015, 11:11 AM
  #831  
Tech Elite
 
vito's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: roseburg or
Posts: 3,936
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
How much lead is left?
and 1 inc left
vito is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2015, 06:48 PM
  #832  
Tech Elite
 
vito's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: roseburg or
Posts: 3,936
Default

can i by pass the switch?
vito is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2015, 09:34 PM
  #833  
Team Tekin
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,911
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by vito View Post
and 1 inc left
Ok is that enough for you to use on your car?

You can bypass it if you'd like.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 06-02-2015, 06:53 AM
  #834  
Tech Elite
 
vito's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: roseburg or
Posts: 3,936
Default

was trying to move it i cut the wire by misstake
vito is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2015, 06:20 PM
  #835  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2005
Location: MASS
Posts: 165
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Hey I have a question To see if someone can help me out . I'm running a rsx and gen2 6.5 motor in my d413. I have 21/72 on gearing . Now I'll be ripping laps on our track and after a lil bit of driving the car will just all of a sudden turn off , then u can hear the esc recalibrate (go threw its beeps like when u first turn on the esc) then the car will go till it decides to do it again. Is this a heat issue ? I've check the onboard temp and the lights have not been all lit up so I'm not sure as to what it is .I'm trying to figure out what I need to do to fix the problem any help will be greatly appreciated

Dave

Last edited by daviboy; 06-14-2015 at 07:29 PM.
daviboy is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2015, 07:30 PM
  #836  
Tech Champion
iTrader: (27)
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 9,221
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by daviboy View Post
Hey I have a question To see if someone can help me out . I'm running a rsx and gen2 6.5 motor in my d413. I have 21/72 on gearing . Now I'll be ripping laps on our track and after a lil bit of driving the car will just all of a sudden turn off , then u can hear the esc recalibrate and the car will go till it decides to do it again. Is this a heat issue ? I've check the onboard temp and the lights have not been all lit up so I'm not sure as to what it is .I'm trying to figure out what I need to do to fix the problem any help will be greatly appreciated

Dave
What settings are you running on your speedo along with motor timing?
STLNLST is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2015, 08:42 PM
  #837  
ekt
Tech Master
iTrader: (4)
 
ekt's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Burnie, Australia
Posts: 1,229
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by daviboy View Post
Hey I have a question To see if someone can help me out . I'm running a rsx and gen2 6.5 motor in my d413. I have 21/72 on gearing . Now I'll be ripping laps on our track and after a lil bit of driving the car will just all of a sudden turn off , then u can hear the esc recalibrate (go threw its beeps like when u first turn on the esc) then the car will go till it decides to do it again. Is this a heat issue ? I've check the onboard temp and the lights have not been all lit up so I'm not sure as to what it is .I'm trying to figure out what I need to do to fix the problem any help will be greatly appreciated

Dave
Do you have wires hanging over the buttons?
ekt is offline  
Reply With Quote
Old 06-15-2015, 01:00 PM
  #838  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2005
Location: MASS
Posts: 165
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by STLNLST View Post
What settings are you running on your speedo along with motor timing?
I'm running it with no timing on esc and motor , the buggy is plenty fast with none . I have a 2s smc shorty battery aswell and I'm running a spektrum 6040 servo ,If any of that helps
daviboy is offline  
Reply With Quote
Old 06-15-2015, 01:00 PM
  #839  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2005
Location: MASS
Posts: 165
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by ekt View Post
Do you have wires hanging over the buttons?
No I did check that already
daviboy is offline  
Reply With Quote
Old 06-15-2015, 07:20 PM
  #840  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
HulkNT1's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 390
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Helping with this question please about ESC and its cooling fan. Should I let the ESC fan turn off by itself before I disconnect the battery after finishing 5 min run or is it ok to disconnect the ESC and let it cool down.. I have a friend that state I should let the ESC fan turn off by itself meaning the esc is cool and it is safe to disconnect the battery what your take on this.. I place it here not to make another thread.

Thanks
HulkNT1 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service