Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Official Tekin RSX Thread >

Official Tekin RSX Thread

Like Tree82Likes

Official Tekin RSX Thread

Old 07-03-2019, 06:15 AM
  #1606  
Tech Champion
iTrader: (159)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,702
Trader Rating: 159 (99%+)
Default

Originally Posted by Tobey457 View Post


welp, plugged everything into the laptop, update to 272, Hotwire is showing ‘fan always on’ but still no juice for the fan or Hotwire.

Any other quick tricks I can try before I contact Tekin?
Hmm...

Does this Hotwire work fine with other speed controls?

I had a stint where I kept plugging in the hotwire backwards in the port on the RSX, but that was just an ID10T error on my part. Other than that, I'm out of ideas. :-/
Krio is offline  
Old 07-04-2019, 11:46 AM
  #1607  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 272
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Krio View Post
Hmm...

Does this Hotwire work fine with other speed controls?

I had a stint where I kept plugging in the hotwire backwards in the port on the RSX, but that was just an ID10T error on my part. Other than that, I'm out of ideas. :-/
yes this Hotwire and the test fan I used work on other RSX ESCs I have, even tried plugging them in backwards as I had the same problem as you before. Haha

i talked through it with tekin customer support, the component is on the board and cannot be repaired, the whole unit would need to be replaced. I can still program it with a Hotwire through a tablet / laptop, it just can’t power a fan, or the bluetooth Hotwire for on-the-fly updates.
Tobey457 is offline  
Old 07-06-2019, 01:21 AM
  #1608  
Tech Regular
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 323
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

I just purchased a Tekin RS Gen2 (I think i got a decent price on a lightly used one). In any case I'm curious if I need to do anything to it in order to use 7.4v on servo and or battery ? sorry this will be my first time running in years when this tech wasnt even around.

in any case I really look forward to any comments. If someone has any advice with this ESC bad or good id love to hear it!

i bought a REVTECH 13.5t motor to run with this that is on the way as well. I have at savox 1258tg servo

t6.1
vegas7o2 is offline  
Old 07-06-2019, 11:47 AM
  #1609  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
savage24x's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: NJ
Posts: 667
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by vegas7o2 View Post
I just purchased a Tekin RS Gen2 (I think i got a decent price on a lightly used one). In any case I'm curious if I need to do anything to it in order to use 7.4v on servo and or battery ? sorry this will be my first time running in years when this tech wasnt even around.

in any case I really look forward to any comments. If someone has any advice with this ESC bad or good id love to hear it!

i bought a REVTECH 13.5t motor to run with this that is on the way as well. I have at savox 1258tg servo

t6.1
This is the wrong thread, but you do have to hook it up to a Tekin Hotwire and manually change the BEC voltage. You can't do it through the ESC itself.
savage24x is offline  
Old 07-12-2019, 01:19 PM
  #1610  
Tech Regular
 
firecat's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: eastern,ct
Posts: 483
Default

I hope tekin sorts out the issues with the rsx pro using the hot wire for android I have 2 new pros and cant use my hot wire but works fine on lap top kind of a bummer they release new products that aren't compatible and I have seen earlier post about tekin trying to fix the problem also I have an ra# number I got a bout a month ago to send back an rsx how long is this # good for thanks
firecat is offline  
Old 07-12-2019, 01:27 PM
  #1611  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2018
Location: Kansas City, MO
Posts: 432
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by firecat View Post
I hope tekin sorts out the issues with the rsx pro using the hot wire for android
Are you trying to use the Bluetooth method with Android?
Mahjik is offline  
Old 07-12-2019, 01:53 PM
  #1612  
Team Tekin
 
Tekin Prez's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,118
Default

Originally Posted by firecat View Post
I hope tekin sorts out the issues with the rsx pro using the hot wire for android I have 2 new pros and cant use my hot wire but works fine on lap top kind of a bummer they release new products that aren't compatible and I have seen earlier post about tekin trying to fix the problem also I have an ra# number I got a bout a month ago to send back an rsx how long is this # good for thanks
The new android version that works with RSxpro and the new Gen3 units is available in the Play store now. IOS versions should be available in a few weeks pending approval by Apple.
lowspark and oldernoob like this.
Tekin Prez is offline  
Old 07-13-2019, 05:24 AM
  #1613  
Tech Regular
 
firecat's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: eastern,ct
Posts: 483
Default

Originally Posted by Mahjik View Post
Are you trying to use the Bluetooth method with Android?
yes blue tooth works on my old RSX and new RS pro but not on RSX pro tried unloading and loading app a few times with no luck but I can program with a lap top starting to think it was bad move to invest in tekin speedos

firecat is offline  
Old 07-13-2019, 05:25 AM
  #1614  
Tech Regular
 
firecat's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: eastern,ct
Posts: 483
Default

Originally Posted by Tekin Prez View Post
The new android version that works with RSxpro and the new Gen3 units is available in the Play store now. IOS versions should be available in a few weeks pending approval by Apple.
still no luck unfortunately
firecat is offline  
Old 07-13-2019, 10:42 AM
  #1615  
Tech Regular
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 323
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

I just got a Tekin rs gen2 ,my hotwire 2.0 will be here by Tuesday. You have the 3.0 I assume ? I'm excited to mess with it. Main reason I got it was to adjust Bec to 7.4 in hopes of getting better servo performance
vegas7o2 is offline  
Old 07-14-2019, 09:22 AM
  #1616  
Team Tekin
 
Tekin Prez's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,118
Default

Originally Posted by firecat View Post
still no luck unfortunately
Did you try uninstall and then new install?
If it works with other escs but just not rsxpro it sounds like it did not update properly.
Tekin Prez is offline  
Old 07-14-2019, 07:47 PM
  #1617  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2018
Location: Kansas City, MO
Posts: 432
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by firecat View Post
yes blue tooth works on my old RSX and new RS pro but not on RSX pro tried unloading and loading app a few times with no luck but I can program with a lap top starting to think it was bad move to invest in tekin speedos
The reason I ask is that I had an issue connecting to a Gen2 RS. Basically, with the ESC connected to my receiver, it wouldn't bind via Bluetooth. Randy had mentioned that some receivers interfere with the ESC. Disconnecting the ESC from the receiver allowed the bind to work for me. I know you needed a software update for your issue, but maybe this could help along with the software update.
Mahjik is offline  
Old 10-01-2019, 05:30 PM
  #1618  
Tech Initiate
iTrader: (13)
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 43
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Am I missing something? Latest version of the Hotwire software for PC is missing ESC update 272?

I have an RSX (older non-pro) and the new software only allows for updates to 258? When I have 272 already installed? I accidentally flashed one of mine to 258. Only way to get it back to 272 is downgrade the Hotwire PC software to older version?
roffutt is offline  
Old 10-01-2019, 07:46 PM
  #1619  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2018
Location: Kansas City, MO
Posts: 432
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by roffutt View Post
Am I missing something? Latest version of the Hotwire software for PC is missing ESC update 272?

I have an RSX (older non-pro) and the new software only allows for updates to 258? When I have 272 already installed? I accidentally flashed one of mine to 258. Only way to get it back to 272 is downgrade the Hotwire PC software to older version?
Likely related to:

Official Tekin RX8 GEN2 ESC Thread

Mahjik is offline  
Old 10-30-2019, 12:45 PM
  #1620  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Talon4U2NV's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Omaha, Ne
Posts: 60
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Anyone else wish you could use the hotwire with a macbook? I have not owned a PC in ages personally.

Any word if that may be a thing in the future?
Talon4U2NV is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.