Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Official Tekin RSX Thread >

Official Tekin RSX Thread

Like Tree75Likes

Official Tekin RSX Thread

Reply

Old 04-29-2019, 09:02 AM
  #1576  
Tech Master
iTrader: (3)
 
chucko's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Hell
Posts: 1,269
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
Unplug everything from the receiver except the ESC. Power it up, result changed or the same?
changed receiver re did every thing now it works. thank you Mr Pike... last up date to esc was 212 should I down load the latest or leave it alone ?
Randy_Pike likes this.
chucko is offline  
Reply With Quote
Old 04-29-2019, 09:27 AM
  #1577  
Tech Legend
iTrader: (256)
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 31,534
Trader Rating: 256 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
The software is not creating any failures.

If you have an ESC that doesn't work, I'd like to walk you or anyone for that matter through a few troubleshooting sequences to determine the point of failure.
Those trouble shooting sequences is there a youtube vid or similar on that?
Cain is online now  
Reply With Quote
Old 04-29-2019, 02:54 PM
  #1578  
Tech Adept
iTrader: (16)
 
GOING FAST's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: out front
Posts: 146
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
The software is not creating any failures.

If you have an ESC that doesn't work, I'd like to walk you or anyone for that matter through a few troubleshooting sequences to determine the point of failure.
That would be great but they won't even power up to try and troubleshoot. They just quit working, two of them never turned back on after they were turned off. Then two of them just stopped while racing. No warning, they weren't hot or never even slowed down before they quit. Ran the speedos the year before and then last summer up until I done the firmware update. That's the only thing that all the speedos had in common.
GOING FAST is offline  
Reply With Quote
Old 04-29-2019, 08:35 PM
  #1579  
Team Tekin
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,912
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by chucko View Post
changed receiver re did every thing now it works. thank you Mr Pike... last up date to esc was 212 should I down load the latest or leave it alone ?
Yes, always run the latest software.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 04-29-2019, 08:36 PM
  #1580  
Team Tekin
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,912
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by GOING FAST View Post
That would be great but they won't even power up to try and troubleshoot. They just quit working, two of them never turned back on after they were turned off. Then two of them just stopped while racing. No warning, they weren't hot or never even slowed down before they quit. Ran the speedos the year before and then last summer up until I done the firmware update. That's the only thing that all the speedos had in common.
You still have them? If so I'd like a quick test:

No fan plugged in, no sensor wire plugged in, battery power only. Power up, result?

IF you have a Hotwire does it recognize and "see" the esc?
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 04-29-2019, 08:41 PM
  #1581  
Team Tekin
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,912
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Cain View Post
Those trouble shooting sequences is there a youtube vid or similar on that?
There are some basic ones, but no video. That could get quite long lol.

Basic thing I often "go to" is to isolate the ESC from the rest of the car: Unplug it from the receiver, unplug the fan, unplug the sensor harness. Power it up. What do the LED's show you? The trouble codes we offer are very intuitive and can help you diagnose most of the system.
Cain likes this.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 04-30-2019, 07:51 PM
  #1582  
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2018
Location: Florida
Posts: 346
Default

Randy,

is there a closed loop current loop in the RSX? I promise to behave Im just curious if current is measured and it controls current. Your product is equal to or better than any product on the market.
Bry195 is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2019, 06:20 AM
  #1583  
Tech Champion
iTrader: (154)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,602
Trader Rating: 154 (99%+)
Default

Originally Posted by Bry195 View Post
Randy,

is there a closed loop current loop in the RSX? I promise to behave Im just curious if current is measured and it controls current. Your product is equal to or better than any product on the market.
There is not as the added weight and size doesn't add enough value. There are other ways to calculate current that, while not as accurate, are more than adequate.
Bry195 likes this.
Krio is online now  
Reply With Quote
Old 05-01-2019, 02:15 PM
  #1584  
Tech Regular
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 274
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Any update on when the iOS Hotwire app will get the update to allow it to work with the RSX Pro?
oldernoob likes this.
mushroomed is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2019, 07:12 PM
  #1585  
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2018
Location: Florida
Posts: 346
Default

Originally Posted by Krio View Post
There is not as the added weight and size doesn't add enough value. There are other ways to calculate current that, while not as accurate, are more than adequate.
Thank You and I agree.
Bry195 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2019, 03:19 AM
  #1586  
Tech Regular
 
dvaid852456's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 342
Default

Hi there, I need some assistance if possible with my Tekin RSX.

I raced last night running a 5.5T motor and all was fine all night. Motor temps were 42C and ESC temps never went above 48C.

I was looking for more speed on the straight so all i altered was increasing the Turbo from 15 to 25 degrees and the ramp rate from 2 to 5. Motor timing unchanged from 30 degrees.

I just ran the car and the ESC cut out as it accelerated. Now it won't turn on. There is no smell of anything burnt out and no visible signs at all?

Is there a fuse or something that can be reset/swapped or is it a case of sending it in? I live in the UK and the ESC was bought second hand about 6 months ago. What is my best course of action?
dvaid852456 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2019, 05:04 AM
  #1587  
Tech Champion
iTrader: (154)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,602
Trader Rating: 154 (99%+)
Default

Originally Posted by dvaid852456 View Post
Hi there, I need some assistance if possible with my Tekin RSX.

I raced last night running a 5.5T motor and all was fine all night. Motor temps were 42C and ESC temps never went above 48C.

I was looking for more speed on the straight so all i altered was increasing the Turbo from 15 to 25 degrees and the ramp rate from 2 to 5. Motor timing unchanged from 30 degrees.

I just ran the car and the ESC cut out as it accelerated. Now it won't turn on. There is no smell of anything burnt out and no visible signs at all?

Is there a fuse or something that can be reset/swapped or is it a case of sending it in? I live in the UK and the ESC was bought second hand about 6 months ago. What is my best course of action?
There isn't a fuse, but something could have acted like one somewhere in the system. Does the radio turn on when the esc is plugged in? Do different batteries work? Can you load an older software version on the ESC or does the computer not recognize it? Can you verify the on/off switch works?

Sorry for all the questions. Just trying to eliminate other possibilities before you resort to mailing it in.
Krio is online now  
Reply With Quote
Old 05-16-2019, 05:21 AM
  #1588  
Tech Regular
 
dvaid852456's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 342
Default

Originally Posted by Krio View Post
There isn't a fuse, but something could have acted like one somewhere in the system. Does the radio turn on when the esc is plugged in? Do different batteries work? Can you load an older software version on the ESC or does the computer not recognize it? Can you verify the on/off switch works?

Sorry for all the questions. Just trying to eliminate other possibilities before you resort to mailing it in.
Thanks Krio,

The radio does not turn on but all is fine with another ESC plugged in. i just tested it with the same settings and it seemed fine.

A different battery makes no difference.

The ESC is recognised by the software and I am able to change settings

I tested the switch with a multi-meter and the switch is operational.
dvaid852456 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2019, 06:09 AM
  #1589  
Tech Champion
iTrader: (154)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,602
Trader Rating: 154 (99%+)
Default

Originally Posted by dvaid852456 View Post
Thanks Krio,

The radio does not turn on but all is fine with another ESC plugged in. i just tested it with the same settings and it seemed fine.

A different battery makes no difference.

The ESC is recognised by the software and I am able to change settings

I tested the switch with a multi-meter and the switch is operational.
If the hotwire still talks to the esc, try downgrading and then re-uploading the firmware version. That has fixed some esc's in the past for myself and some locals. This issue was more common years ago, though. Not sure if it's still the same problem.
Krio is online now  
Reply With Quote
Old 05-16-2019, 07:39 AM
  #1590  
Tech Regular
 
dvaid852456's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 342
Default

Originally Posted by Krio View Post
If the hotwire still talks to the esc, try downgrading and then re-uploading the firmware version. That has fixed some esc's in the past for myself and some locals. This issue was more common years ago, though. Not sure if it's still the same problem.
Thanks for replying. Unfortunately I tried downgrading to 258 and then back up to 272 but the ESC is still dead when powered via battery.

I'm guessing something popped on the power board?
dvaid852456 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service